Bachelor in de ingenieurswetenschappen: bouwkunde (BEng)

Algemeen

4 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

HAMK: Hoger onderwijs met een professioneel profiel

Over het programma

Met de opleiding Bouwkunde kunnen studenten zich richten op bouwtechniek of milieutechnologie. Bij HAMK richt structurele engineering zich op staalconstructie. Staalbouwstudies omvatten mechanica, wiskunde, technische tekeningen en CAD. Inzicht in de structuren en 3D-visualisatievaardigheden zullen zich tijdens de studies ontwikkelen.

Tijdens de studies (Steel Constructions) is het mogelijk om credits te behalen die vereist zijn voor A-klasse structurele ingenieur kwalificaties:

 • Structurele mechanica - 16 credits
 • Betonnen constructie en technologie - 8 credits
 • Betonconstructietechniek - 8 credits
 • Staalconstructietechniek - 8 credits
 • Houtconstructietechniek - 12 studiepunten
 • Bouwfysica - 5 studiepunten

De vraag naar internationale bouwexperts neemt voortdurend toe in internationale bouwprojecten in Finland en in het buitenland. Naast woningen is bouwtechniek ook van toepassing in onze gebouwde omgeving op verkeerscorridors en bijvoorbeeld op water- en afvalbeheer.

De taken van afgestudeerden in de techniek kunnen verband houden met de bouw van nieuwe gebouwen en met de reparatie van bestaande structuren in engineering of projectbeheer in Finland en het buitenland. Dagelijkse taken kunnen betrekking hebben op ontwerp, productontwikkeling, toezicht in een officiële hoedanigheid of handel. Bouwprofessionals houden constant de ontwikkelingen in de sector in de gaten, ze zijn bekend met de nieuwste ontwerp- en productietechnieken en kunnen moderne managementtechnieken beheren, en ze kunnen toepassen op praktische situaties op het werk.

Bouwingenieurs moeten behalve hun specialiteit ook zicht hebben op het hele bouwproces. Werk vereist, naast professioneel kennismanagement, probleemoplossend vermogen, financieel denken, managementvaardigheden, samenwerkingsvaardigheden, IT-vaardigheden en taalvaardigheden.

Een in het Engels voltooid diploma biedt constructie-ingenieurs goede taalvaardigheden en internationale knowhow, waardoor overal ter wereld kan worden gewerkt.

bscconst01

Er zijn extra mogelijkheden om in het buitenland te studeren door een Double Degree te volgen, deels aan het HAMK en deels aan het Deense VIA University College. Studenten kunnen er ook voor kiezen om een deel van hun studie in het Fins te volgen in het Finse taalkundig constructieprogramma van HAMK.

Bouwtechniek

1ste jaar

Omgevingstechnologie

1ste jaar

Studiemodi

Studenten centraal houden is ons principe in alles wat we doen. In Constructietechniek studeren studenten samen in weekdagen van maandag tot vrijdag tussen 8 en 16. Studeren staat gelijk aan werken op een baan: de student is aanwezig en werkt op verschillende manieren samen met anderen. Dagelijkse leersituaties kunnen zijn:

 • Traditioneel klassikaal leren.
 • Laboratoriumwerk en oefeningen.
 • Leren door het doen van praktische oefeningen, projecten etc.
 • Leren op de werkplek - projecten uit het beroepsleven, een stage enz.
 • E-learning thuis of waar dan ook.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Häme University of Applied Sciences (HAMK) is a multidisciplinary higher education institution situated centrally in the most populated a??rea of southern Finland. HAMK offers inspiring higher educati ... Lees meer

Häme University of Applied Sciences (HAMK) is a multidisciplinary higher education institution situated centrally in the most populated a??rea of southern Finland. HAMK offers inspiring higher education and customer-oriented applied research. Häme University of Applied Sciences is authorised by the Government of Finland, and is situated centrally in the most populated area of the country, southern Finland, where about half Finland's population live. Lees Minder
Hämeenlinna , Riihimäki , Valkeakoski , Forssa + 3 Meer Minder