Bachelor in de ingenieurswetenschappen, informatietechnologie (B.Eng)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Voltijdse studies

 • studieplaatsen 25
 • locatie Mikkeli, Finland
 • studieduur van 4 jaar
 • volgende aanvraagperiodes:
 • 7.-20.1.2021
 • collegegeld: voor niet-EU / EER-burgers 6000 euro,
 • beursprogramma en verdere informatie www.xamk.fi/tuition-fees


Vind en gebruik uw persoonlijke sterke punten als een toekomstige IT-ingenieur

Het informatietechnologie (IT) -programma stelt je in staat om je aan te sluiten bij de ontwikkelaars van de toekomst.

Het IT-programma geeft je een solide basis voor IT en stelt je in staat je te specialiseren op het gebied van je eigen interesse met een flexibel studieplan. Met deze methode kunt u uw persoonlijke sterke punten als toekomstige IT-ingenieur vinden en gebruiken.

Het programma is opgebouwd rond drie hoofdthema's: netwerken, datacenters en IoT (Internet of Things) die worden ondersteund met andere onderwerpen zoals informatiebeveiliging, programmeren en projectstudies.

De studies worden uitgevoerd op onze moderne en comfortabele campus, met de modernste IT-apparatuur.

In ons IT-programma richt u zich op computernetwerken en implementatie van services in een moderne datacenteromgeving. Je leert veilige, met internet verbonden, bekabelde of draadloze lokale netwerken te bouwen. U kunt serveromgevingen beheren en uitvoeren. Informatie en netwerkbeveiliging is ook een belangrijk onderdeel van de studies.

Verschillende IT-vaardigheden worden gecombineerd in IoT-systemen en waarmee u leert services te ontwikkelen en te prototypen en hun mogelijkheden in het internationale bedrijfsleven te begrijpen.

U leert ook programmeren, waarmee u services kunt ontwikkelen en aanpassen aan uw behoeften.

Structuur van studies

De IT-inhoud concentreert zich op netwerktechnologieën en services met moderne serveromgevingen en datacenters. Je verwerft de vaardigheden om kleine en middelgrote bedrijfsnetwerkomgevingen te ontwerpen, bouwen en beheren en om beveiligingsmaatregelen te treffen. Programmeervaardigheden worden ook ontwikkeld in de loop van de studies. In je laatste studiejaar specialiseer je je in IoT-systemen en geavanceerde onderwerpen op basis van je eigen interesses. Om deze doelen te bereiken, studeer je ook enkele natuurkunde, elektronica en wiskunde met kennis en vaardigheden van projectmanagement.

We organiseren een groot deel van de studies via Microsoft- en Cisco-academies, waardoor onze studenten Microsoft- en Cisco-certificeringen kunnen voltooien. Dit is een waardevol voordeel bij het zoeken naar een baan in de IT-markt.

Er zijn colleges, maar ook veel praktische experimenten in je studies. Na enige vooruitgang in studies kun je ook deelnemen aan onderzoeksprojecten bij Xamk en aan andere projecten uit het beroepsleven. In het beste geval heeft je bachelorscriptie betrekking op een van de projecten in opdracht van een of ander bedrijf.

Je competenties groeien in stappen terwijl je vorderingen maken in je studies. De studies zijn gegroepeerd in modules van meestal drie cursussen en 15 ECTS-credits, maar er zijn ook jaarlijkse thema's voor elk studiejaar.
Tijdens het eerste jaar ben je een actieve leerling die je beste leertechnieken en vaardigheden in het beroepsleven vindt. Je verwerft praktische vaardigheden in technische problemen en leert basisprogrammering. Cursussen in computerhardware, besturingssystemen, netwerken en informatiebeveiliging bieden een achtergrond om technische kennis verder te ontwikkelen.

Bezoek de virtuele campus van informatietechnologie.


BYOD - Breng je eigen apparaat mee

Volgens het BYOD-beleid van Xamk moeten nieuwe studenten die aan Xamk studeren hun eigen apparaten meenemen en gebruiken op de campus. De meeste studies in het Degree Program of Information Technology worden echter uitgevoerd in onze moderne computerklaslokalen met alle benodigde speciale hardware en applicaties. Lees meer over BYOD.

Carrièremogelijkheden

Het Degree-programma in informatietechnologie geeft je brede IT-vaardigheden en laat je specialiseren in een gebied op basis van je eigen sterke punten. Dit helpt je om je eerste baan te vinden.

De rol van IT neemt voortdurend toe in ons dagelijks leven. Er is een grote vraag naar nieuwe soorten slimme systemen ter ondersteuning van dagelijkse routines en welzijn. Vooral de IoT-omgeving wint aan populariteit en zal naar verwachting de huidige business veranderen.

Informatietechnologie is nodig in alle bedrijfsgebieden en dit biedt enorme kansen voor een IT-professional. Veel van onze studenten hebben een baan gevonden die verband houdt met programmeren. Andere veel voorkomende taakopties zijn bijvoorbeeld werken als server- en datacenterbeheerders, het implementeren van services, het werken met moderne cloudomgevingen, het ontwerpen en beheren van computernetwerken, het bouwen van IoT-omgevingen en het implementeren van services met hen, of het werken in IT-consulting.

Professionele IT-functies zijn bijvoorbeeld:

 • data architect
 • database Administrator
 • datacenter specialist
 • informatiesysteem ontwerper
 • IoT-ontwerper
 • IT consultant
 • IT engineer
 • netwerkspecialist
 • projectleider
 • serverbeheerder
 • software ontwikkelaar
 • software ontwikkelaar
 • technische specialist


Observis Trainingsprogramma

Als IT-student bij Xamk heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan het Observis Trainee-programma en werkgebonden opdrachten, stagiairposities en onderwerpen voor je scriptie te ontvangen. Dit pad kan je ook naar een meer permanente positie bij Observis leiden. Lees verder.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Are you interested in practical learning? Would you like to study in modern facilities with top-class teachers? Are you attracted to new ways of teaching and learning? If you said yes, South-Eastern F ... Lees meer

Are you interested in practical learning? Would you like to study in modern facilities with top-class teachers? Are you attracted to new ways of teaching and learning? If you said yes, South-Eastern Finland University of Applied Sciences – Xamk – might be just the place for you. Lees Minder
Mikkeli , Kotka , Kouvola , Savonlinna + 3 Meer Minder