Bachelor in de ingenieurswetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Carl Benz School of Engineering biedt afgestudeerden van de middelbare school de unieke mogelijkheid om internationaal gerenommeerde Duitse engineering in het Engels te studeren. De 3-jarige bacheloropleiding is bedoeld om toekomstige ingenieurs voor te bereiden op een succesvolle carrière.

Het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) staat op nummer 1 qua inzetbaarheid bij alle Duitse universiteiten en behaalt elk jaar talrijke topplaatsingen op het gebied van engineering (zie KIT-ranglijsten). Als het Mechanical Engineering College van het KIT biedt de Carl Benz School of Engineering hoogwaardige lezingen door uitstekende professoren van het KIT. Alle studenten ontvangen een geïndividualiseerd alles-in-één servicepakket, ondersteuning, aanvullende training en studiebegeleiding om hun professionele profiel te ontwikkelen.

Basiscriteria voor toelating zijn uitstekende cijfers in wiskunde en natuurkunde. Bovendien moeten aanvragers bekwaam zijn in de Engelse taal. Aanbevolen middelbare school graden zijn een internationaal baccalaureaat, een niveau of abitur.

Waar gaat de bacheloropleiding over?

Het Bachelor of Science (B.Sc.) programma in Mechanical Engineering (International) aan de Carl Benz School wordt afgerond over een duur van 3 jaar (6 semesters). Het programma begint met een zogenaamde Pre-Semester , een voorbereidende cursus in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en Engels. Na twee jaar tussentijdse studies , die de basisbegrippen van werktuigbouwkunde behandelen, kunnen de studenten ervoor kiezen zich te specialiseren in Automotive Engineering , Energy Engineering of Global Production Management . Studenten van Carl Benz School studeren af met een Bachelor of Science diploma van KIT . Het bachelorprogramma bestaat uit colleges, tutorials en practica met docenten en tutoren afkomstig van verschillende instituten van het KIT. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de aangeleerde vakken voldoet aan de hoogste normen.

Naast de academische eisen worden studenten ook aangemoedigd om een industriële stage te voltooien. Het praktijktrainingsprogramma Smart Factory∂Industry is wereldwijd nieuw en uniek. Het traineeship zal de loopbaanperspectieven van onze studenten, onze Duitse industriële partners, bevorderen en hen een bedrijfstaknetwerk bieden met potentiële werkgevers in een zeer vroeg stadium van hun academische carrière. Het programma wordt afgerond met aanvullende studies, zoals taalcursussen, culturele studies, cursussen over soft skills en sociale evenementen.

Aankomende studenten

Een passie voor wetenschap? Geïnteresseerd in het maken van uitvindingen? De wens om een internationale carrière na te streven? Dan is Carl Benz School, het Mechanical Engineering College van het KIT, de perfecte match!

Ingenieurs passen wetenschappelijke en wiskundige principes toe om een systeem of technisch product te creëren dat tegemoet komt aan een specifieke behoefte die onze samenleving ten goede komt. Daarom is de meest fundamentele vereiste om mechanische engineering te worden een sterke interesse in het bestuderen en begrijpen van machines. Maar wat kenmerkt nog een succesvolle ingenieur? We hebben enkele kwaliteiten samengesteld die studenten moeten hebben:

 • Sterk in wiskunde en wetenschappen
 • Detailgericht en zeer analytisch
 • Fantasierijk en creatief
 • Goede communicatie vaardigheden
 • Teamwerker
 • Geniet van het bouwen of verbeteren van de manier waarop dingen werken

Op Carl Benz School wonen studenten van over de hele wereld samen op één campus om hun droom na te streven om werktuigbouwkundig ingenieur te worden. We verwachten dat onze studenten ruimdenkend en tolerant zijn en vastbesloten zijn om uit te blinken in hun studie. Het studeren van werktuigbouw vereist een grote mate van zelfdiscipline en hard werken. Niettemin gaat het studentenleven niet alleen over studeren, maar ook over het opbouwen van vriendschappen en levenslange verbindingen. Een interesse in andere culturen en met name de Duitse cultuur zal de ervaring van de studenten op Carl Benz School verrijken.

Curriculum en specialisaties

leerplan

Op Carl Benz School beginnen studenten met het ontwikkelen van hun vaardigheden met fundamentele cursussen (Semester 1 - 4). In het laatste jaar van hun studie (semester 5 - 6) kunnen de studenten, afhankelijk van hun interesses en sterke punten, kiezen tussen de majors van Automotive Engineering, Energy Engineering of Global Production Management. Hierdoor krijgen ze de kans zich te specialiseren in een van de meest veelbelovende onderwerpen die relevant zijn voor de toekomst van Engineering.

Om ervoor te zorgen dat de studenten goed voorbereid zijn op hun eindexamens, moeten sommige vakken zelfs aan bepaalde criteria voldoen, bijvoorbeeld om voldoende punten te scoren door opdrachten of quizzen af te leggen om zich voor het examen te registreren.

De bacheloropleiding wordt aangevuld met aanvullende studies, zoals taalcursussen, carrière workshops, academisch schrijven, culturele studies, evenals netwerken en sociale evenementen. Naast de academische eisen worden de studenten ook aangemoedigd om een stage te doen of deel te nemen aan het praktijkgerichte industrie-trainingsprogramma Smart Factory∂Industry . Deze ervaring zal hun carrièreperspectieven bevorderen en hen voorzien van een bedrijfsnetwerk tijdens hun studie. De studenten kunnen hun stage in het buitenland ook afronden.

specialisaties

 • Specialisatie in Automotive Engineering
 • Specialisatie in Energy Engineering
 • Specialisatie in Global Production Management
 • Specialisaties binnen het curriculum

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

 • Middelbare school (bijv. IB, GCE A-niveau, US High School Diploma, Duitse Abitur of anderen!)
 • Uitstekende cijfers in de wiskunde
 • Engelse bekwaamheidstest (TOEFL, IELTS of TOEIC)
 • SAT-test: (wiskunde, op bewijs gebaseerd lezen en schrijven, ten minste 1200 punten)

Ga naar de website van CollegeBoard voor meer informatie over de SAT- en testdatums.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

As part of the worldwide renowned Karlsruhe Institute of Technology (KIT), the Carl Benz School offers a high-quality undergraduate Bachelor program as well as Summer Schools in Mechanical Engineering ... Lees meer

As part of the worldwide renowned Karlsruhe Institute of Technology (KIT), the Carl Benz School offers a high-quality undergraduate Bachelor program as well as Summer Schools in Mechanical Engineering in a college like structure. The international programs are English-taught and perfectly prepare students from all over the world for engineering careers. Carl Benz School students furthermore benefit from an individual study and career guidance program as well as an exclusive on-campus housing in one of the safest regions worldwide. Lees Minder