Bachelor in de ingenieurswetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Machinebouw

Van booreilanden tot de kunststofindustrie, van pythons in pretparken tot apparaten en machines, overal ontmoet u mechanische ingenieurs.

Hij is een all-rounder met een technische achtergrond. Een ontwerper, die ook weet hoe processen werken. Werktuigbouwkundig ingenieurs richten zich op het ontwerpen, maken en op de markt brengen van apparatuur, installaties en machines. Ze maken de dingen 'beter'. Wilt u bijvoorbeeld een machine energiezuiniger maken? Of zorgen dat een productieproces minder afval produceert? Met Mechanical Engineering ga je het halen!

Het bachelorprogramma Werktuigbouw leidt tot de Bachelor of Science (BSc) graad.

Wat ga je doen bij Werktuigbouwkunde?

1e studiejaar

Tijdens het eerste studiejaar leer je wat Werktuigbouwkunde inhoudt. Je bent betrokken bij projecten die worden ondersteund door typische aan Werktuigbouw gerelateerde onderwerpen, zoals:

 • Bouw en mechanica
 • Wiskunde
 • Energie
 • Meting
 • Controle en modellering
 • Thermodynamica
 • Communicatie- en presentatietechnieken
 • materialen
 • Persoonlijke ontwikkeling

In laboratoria oefen je technische vaardigheden zoals omgaan met machines en frezen, lassen en draaien. Ook oefenen met tekenprogramma's, werken met 3D-apparatuur, modelleren en simuleren zijn delen van je studie.

2de studiejaar (kernfase)

Vanaf het tweede jaar breid je je kennis en vaardigheden uit in de machinebouw. Dit wordt de kernfase van het programma genoemd. Je krijgt ook de kans om betrokken te zijn bij toegepast onderzoek. Samen met andere studenten, docenten en medewerkers van bedrijven werk je en doe je onderzoek naar nieuwe technologische mogelijkheden en innovaties. Dit gebeurt in de zogenaamde EXPO- of IPD-projecten. Projecten kunnen 3D-printen in ons OBJEX-lab, Adaptive Robotics of projecten op het gebied van elektrisch rijden met zich meebrengen.

3e studiejaar (kernfase)

In het eerste semester van het derde jaar doe je je eerste stage: je werkt dan en studeert in een bedrijf gerelateerd aan je studiegebied Werktuigbouwkunde. Voor jou is dit een geweldige kans om toe te passen wat je tot nu toe hebt geleerd in een echte werkomgeving. In het tweede semester zul je je minorprogramma doen: je kunt ervoor kiezen om een ​​minor te doen die nauw verband houdt met MIJ of een universiteitsminor te kiezen die niet gerelateerd is aan je ME. Er zijn veel mogelijkheden voor minderjarigen met betrekking tot Business, ICT, Marketing of zelfs minderjarigen die worden aangeboden aan andere universiteiten in Nederland of in het buitenland.

4e jaar van de studie (examenfase)

In het eerste semester van het 4e jaar kiest u voor een van onze specialisaties: General ME, Energy- and Process Technology of Business Engineering. Kenmerken voor General ME zijn: ontwerp van complexe en geavanceerde constructies, leren over de precisietechniek van bewegende en niet-bewegende constructies inclusief stijfheid en effecten van wrijvingen in constructies. Kenmerken van Procestechnologie zijn: vermogensregeling en verbetering van de energetische output. Je focus zal liggen op onderwerpen gerelateerd aan energie en procestechnologie. Maar ook warmte- en warmtewisselaars zijn interessante onderwerpen. Energiebesparing in industriële toepassingen maakt ook deel uit van het programma. Kenmerken voor Business Engineering zijn: in het kader van ME leer je meer over bedrijfseconomie zoals management en organisatie (HRM). Maar ook onderwerpen als kostenstructuren, investeringen en octrooien worden behandeld. Business Engineering is interessant voor die studenten in ME die een wens hebben om hun eigen toekomstig bedrijf te starten.

In het 2e semester van het 4e jaar doe je je afstudeersemester (20 weken). Wederom werk en studeer je in een bedrijf op het gebied van Werktuigbouwkunde. De opdrachten moeten een relatie hebben met je specialisatiesemester. Tijdens dit laatste semester moet je ook je bachelorthesisverslag schrijven.

projecten

Ongeveer een derde van de bacheloropleidingen Electrical

Studenten over dit programma

Amerikaans rijwielbedrijf weer op het goede spoor

"In het eerste jaar hadden we de opdracht om een ​​Amerikaans fietsbedrijf dat worstelt op de Europese markt weer op het goede spoor te krijgen. We moesten werken met een nieuw internationaal team dat we net kenden, en toch hadden we zo weinig tijd om de De methode van de mentor "Leren door Shock" was ook frustrerend, maar we stopten niet door op te geven, maar dit moeilijke probleem werd een uitdaging. We leerden veel dingen tijdens de weg en slaagden erin om het spel te winnen. uiteindelijk!"

Stephen Harianto, Indonesië
Elektrische en elektronische engineering

Toelatingseisen

Als toekomstige bachelorstudent moet je beschikken over een diploma hoger secundair onderwijs dat gelijk is aan de Nederlandse normen. Om toegelaten te worden tot de Fontys University of Applied Sciences moeten studenten in aanmerking komen voor hoger onderwijs via een diploma secundair onderwijs / middelbare school met goede resultaten. Dit betekent:

 • Voor Nederlandse studenten: VWO-, HAVO- of MBO-diploma met wiskunde en natuurkunde.
 • Voor studenten van andere nationaliteiten: diploma hoger secundair onderwijs / GCE of gelijkwaardig, bijv. De Britse GCE A-niveaus of GCSE-graden A, B of C. Vereisten: ten minste 6 examenvakken. Minimaal voor de geëxamineerde proefpersonen zijn 4 GCSE-proefpersonen met A *, A-, B- of C- en 2 GCE-vakken op A / S-niveau (geen specifieke klasse vereist). A / S-niveau betekent geavanceerd nevenniveau (voorheen geavanceerd aanvullend niveau). Wiskunde en natuurkunde moeten op GCE-niveau EN een deel van de examinandus worden afgelegd.
 • Voor studenten met International Baccalaureate, het Franse Baccalaureat of de Amerikaanse middelbare school (topstream of plus 1 jaar college).
 • Stuur voor studenten met andere diploma's van het voortgezet onderwijs / hogeschool ons via Studielink.nl uw documenten voor het beoordelen van diploma's.
 • Voor internationale studenten die hun middelbare school niet in het Engels hebben gevolgd: IELTS 6.0 of TOEFL 550 is vereist.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Lees Minder
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Meer Minder