Bachelor in de ingenieurswetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Instituut voor Werktuigbouwkunde (IME) is een van de grootste wetenschappelijke en educatieve afdelingen van NTUU "KPI". IME levert sinds 1898 hoogwaardige ingenieursopleiding. Tegenwoordig wordt een opleiding op hoog niveau gegeven door gekwalificeerd personeel van professoren en leraren, moderne materiaal- en technische basis van de afdelingen, gebruik van computerondersteunde ontwerpsystemen. Instituut bestaat uit 8 gespecialiseerde afdelingen, filiaal onderzoekslaboratorium, twee onderwijs- en onderzoekslaboratoria, certificeringsinstantie van technische producten en kwaliteitssystemen, onderzoek en testcentrum "Betrouwbaarheid".

Als je studeert aan de IME, kun je tegelijkertijd een aanvullende graad behalen in financiën en economie of in jurisprudentie aan de NTUU "KPI". Het instituut heeft drie gespecialiseerde raden voor de certificering van proefschriften voor de graad van doctor en kandidaat voor technische wetenschappen.

Structuur

1. Afdeling Dynamica, Kracht van Machines en Weerstand van Materialen biedt opleidende bachelors in Toegepaste Mechanica en meesters in Dynamica en Kracht van Machines op het gebied van computer en experimenteel oplossen van daadwerkelijk toegepaste problemen van kracht in biomechanica, luchtvaart, automobielindustrie, scheepsbouw, energetica, raketproductie en ruimtevaart.

Faculteit afgestudeerden krijgen diepgaande kennis van wiskunde, natuurkunde, theorie van elasticiteit, ductiliteit, mechanische trillingen, numerieke berekeningsmethoden voor sterkte, duurzaamheid en betrouwbaarheid van materialen en componenten met behulp van de pc. Studenten verwerven vaardigheden van het werk met de unieke apparatuur, gebruik van moderne systemen van computer wiskunde (Mathcad, Matlab, Maple) en afbeeldingen (KOMPAS 3D, Solidworks, AutoCAD), computer-aided ontwerp van machines en berekeningen in engineering, computer software engineering projecten (CAD / CAM / CAE-systemen) (Autodesk Inventor, FEMAP, ANSYS, MSC.ABACUS, CATIA, etc.) en macro-economie.

Om de hedendaagse problemen van de machinebouwende ondernemingen te weerspiegelen, werd een nieuwe specialisatie Projectmanagement van werktuigbouwkunde opgezet bij het departement, dat een grondige economische opleiding biedt.

2. Afdeling Integrated Manufacturing Engineering leidt bachelors op in Branch Machine Building en master in Tool Production op het gebied van ontwerp, productieproces van speciale instrumenten, gereedschappen en apparatuur voor het maken en testen van alle soorten instrumenten en constructies.

Specialisatie Instrumentale systemen en formatieve technologieën hebben de belangrijkste kenmerken van specialisten in computersystemen, programmeurs, productiemanagers, evenals ontwerp- en procesingenieurs, in staat om een ​​virtuele engineering te implementeren en beschikken over de kritieke technologieën voor het vormen, onderzoeken en instellen van grenzen van deze technologieën .

Specialisatie Technisch ontwerp combineert de basis van training van ontwerper en ontwikkelaar van technische objecten met de relevante technologische en artistieke activiteiten.

3. Department of Mechanics of Materials Plasticity and Resource Saving Processes bereidt bachelors voor op de toegepaste mechanica en meesters in apparatuur en technologieën voor het vormen van kunststof van de bouw van machinebouw.

Studenten verwerven fundamentele training in complexe technologie van hightech machinebouwproductie en het ontwerpen van compressietype machines en apparatuur voor de vervaardiging van bouwmaterialen. Kennis van informatietechnologie, internationaal kwaliteitssysteem voor technische producten, organisatie van productie, management en marketing bieden een sterke vraag naar dat soort professionals door ondernemingen met verschillende eigendomsvormen. De afdeling heeft een specialisatie Technologie en Ontwerp van producten voor speciale doeleinden, creëren van producten uit nanogestructureerde en composietmaterialen.

4. Afdeling Toegepaste Aerohydromechanica en Mechatronica leidt hoogwaardige bachelor in toegepaste mechanica en meesters in hydraulische en pneumatische machines en aandrijfsystemen op voor alle takken van techniek (machinebouw, luchtvaart, olie- en gasindustrie, industriële automatisering, automobielindustrie, geneeskunde). De afdeling heeft een specialisatie, die training biedt op het gebied van Mechanotronic Automation Systems in Machine Building.

Afgestudeerden van het departement zijn bezig met de ontwikkeling van pneumatische en hydraulische apparaten die worden gebruikt in systemen voor automatische besturing van machines, walserijen, persen, in turbineregelsystemen en interne verbrandingsmotoren, vliegtuigen en ruimtevaartuigen, scheepsbouw en transportuitrusting, wegenbouw, landbouw en speciaal apparatuur.

Gerichte opleiding en arbeidsbemiddeling van specialisten wordt uitgevoerd op de afdeling ("IRCOM", "Geofizpribor", ASTC "Antonov", representatieve kantoren van bedrijven SMC, HYDAC, FESTO, Carnozzi, Karcher, Rexroth).

5. Afdeling Manufacturing Engineering traint hoogwaardige bachelor in toegepaste mechanica en meesters in technologie van Manufacturing Engineering - een moderne productiemethode voor machinebouwproducten met uitgebreid gebruik van CNC-bewerkingsmachines, flexibele productiesystemen, industriële robots, computerondersteund ontwerp en productiesystemen, moderne methoden en middelen voor kwaliteitscontrole; praktische vaardigheden van de productie en HR-management, kennis van de wetten van de markteconomie, marketing en management.

Specialisaties Manufacturing Technology van lucht- en ruimtevaartvoertuigen bieden een diepgaande computertraining op het gebied van PLM-technologieën, die de kansen op werk enorm vergroot. Volgens individuele plannen worden professionals opgeleid die succesvol werken in de lucht- en ruimtevaartindustrie, productie met behulp van precisietechnologie, machinegereedschapsbouw, instrumentbouw, automobielindustrie, vliegtuigindustrie en elektronica.

Educatief en trainingscentrum "NTUU" KPI "- HAAS", uitgerust door de moderne CNC-verwerkingscentra van het wereldberoemde bedrijf HAAS (VS), is werkzaam op de afdeling.

6. Afdeling Toegepaste Mechanica leidt hoogwaardige bachelors op Toegepaste Mechanica en meesters in de Engineering van Logistieke Systemen op op het gebied van ontwikkeling en optimalisatie van hef-en-schakelmachines, transport- en opslagsystemen, geautomatiseerde productiesystemen op basis van uitgebreid computergebruik systeemontwerp en -techniek, transportbeheer, warehousing en productiefaciliteiten, planning en kwaliteitscontrole.

Deskundigen van dit profiel behaalden een grondige technische opleiding en vaardigheden in het ontwerp en de berekeningen van machines en mechanismen voor hef- en transportvoertuigen, hun testen en diagnostiek, optimalisatie op basis van het gebruik van logistieke methoden.

7. Afdeling Lasertechnologie en Material Science leidt hooggekwalificeerde bachelors op in toegepaste mechanica en master in lasertechnieken en Physico Technical Materials Processing.

Trainingsmogelijkheden van de afdeling omvatten de moderne industriële lasertechnologische complexen, unieke apparatuur voor andere niet-traditionele materialenverwerkingstechnieken, evenals verschillende gereedschappen voor traditionele verwerkingstechnologie, goed uitgeruste laboratoria voor materiaalkunde en klaslokalen met moderne personal computers.

Curriculum biedt de mogelijkheid om fundamentele kennis op te doen op het gebied van engineering, organisatie van productie en technologie van machinebouw met de nadruk op een verscheidenheid aan niet-conventionele materialen verwerkingsmethoden.

8. Afdeling Ontwerp van Werktuigmachines en Machines leidt hoogwaardige bachelors op in Branch machinebouw en meesters in metaalsnijmachinesystemen, machinebouw en intellectuele eigendom in machinebouw.

Speciale snijgereedschappen en -systemen voor metaalbewerking bieden opleidingen voor ontwerpingenieurs op het gebied van machinebouw. Afgestudeerden krijgen een geavanceerde opleiding in fundamentele engineering constructie en machine fabricagetechnologie, industriële robots en andere machines; het gebruik van moderne methoden voor het zoeken naar technische oplossingen, methoden van theoretisch en experimenteel onderzoek van machines; programmeren op pc, wiskundige modellering, de basisprincipes van octrooi- en licentiewerk, technische service en reparatie van machines en besturingssystemen; organisatie van de productie, de economie, de fundamenten van management en marketing.

Trainingscentrum met de werkplekken van de programmeur werd georganiseerd op basis van digitale programmabesturing door bedrijf Heidenhain (Duitsland).

Specialty Intellectual Property in Machine Building biedt een uitgebreide opleiding in internationale octrooi- en licentieactiviteiten, internationaal recht op het gebied van intellectuele eigendom, de verwerving van intellectuele eigendomsrechten, het beheer van intellectuele eigendomsrechten en hun bescherming.

Educatieve programma's

Niveaus van hoger onderwijs: de opleiding van studenten aan de IME wordt uitgevoerd op verschillende niveaus van het hoger onderwijs. De eerste (bachelor, I - IV academische jaren) - de studenten verwerven fundamentele kennis in de natuurkunde, wiskunde, mechanica, computer engineering en speciale disciplines. Tijdens het IV-jaar verdedigen ze de bachelorvakstudie en ontvangen ze een kwalificatieniveau bachelor.

Op het tweede niveau (Magistratuur, V - VI academische jaren) wordt training gegeven volgens het Master-programma. Studenten worden getraind en verwerven relevante vaardigheden, waaronder laboratoriumpraktijk.

Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid om hun opleiding voort te zetten in een afgestudeerde cursus, en vervolgens in een doctorale kandidatuur van de universiteit.

Termen van specialisten training: Bachelor (b) - 4 jaar; Master (m) - 2 jaar (standaard opleidingsvoorwaarden Bacheloropleiding en Magistratuur), Graduate course / Doctoral candidacy - 3 jaar (4 jaar door het correspondentieonderzoek).

Training van specialisten wordt uitgevoerd op de full-time en correspondentie vormen van onderwijs.

Training en laboratoriumbasis

Opleiding-laboratorium basis van IME bestaat uit educatieve en wetenschappelijke Laboratoria van Computer Engineering, Laboratorium voor Meettechnologie, Laboratoria voor Duurzaamheid en Betrouwbaarheid, Laboratorium voor Polymeer en Composietmaterialen, onderwijs en onderzoek Laboratorium voor Mathematische Modellering Methoden in Mechanica van Solid Deformable Body, science en testcentrum "Betrouwbaarheid", opleidingscentrum NTUU "KPI" - "HAAS", het onderzoekscentrum voor speciale technologie, training en kenniscentrum NTUU "KPI" - "FESTO", gezamenlijk opleidingscentrum NTUU "KPI" - Progresstech-Oekraïne " , Gezamenlijk centrum van CAD / CAM-technologieën NTUU "KPI" - Delcam, Verenigd Koninkrijk.

In het Educatie- en Trainingscentrum "NTUU" KPI "- HAAS" worden studenten opgeleid om de geavanceerde technologie van machinebouwproductie te gebruiken: vanaf de computerontwikkeling van besturingsprogramma's voor CNC-machines met behulp van moderne geïntegreerde CAD / CAM-systemen en afwerking door de productie van onderdelen met behulp van draaibanken en freescentra van HAAS company (VS). Fabrikanten worden ook in het centrum opgeleid en opnieuw geschoold. Centrum voor postacademisch onderwijs is gecreëerd op de faculteit.

Om het niveau van de opleiding van specialisten te verbeteren, werd Training Center "NTUU" KPI "- FESTO" opgericht bij de Afdeling Toegepaste Aerohydromechanica en Mechatronica samen met het Oostenrijks-Duitse bedrijf FESTO. Center is uitgerust met de meest geavanceerde techniek en trainingsstands. Studenten kunnen kennismaken met de moderne methoden van productie en testen van systemen en componenten van hydroautomatica, CAD-methoden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Established in 1898 the Kyiv Polytechnic Institute (Igor Sikorsky KPI) – is one of the oldest technical university of Ukraine, Europe and world.

Established in 1898 the Kyiv Polytechnic Institute (Igor Sikorsky KPI) – is one of the oldest technical university of Ukraine, Europe and world. Lees Minder