Bachelor in de lucht- en ruimtevaartsystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

In moderne omstandigheden van globalisering met een gestage groei van de luchtvaartmarkten van China, India en andere ontwikkelingslanden, heeft de arbeidsmarkt behoefte aan professionals met een hoger technisch onderwijs op het gebied van luchtvaart en raketproductie. Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaartsystemen (FASS) van het beroemde en gezaghebbende Oekraïense instituut voor hoger onderwijs NTUU «KPI» kan wereldwijd de industrie leveren door precies die specialisten.

FASS is een van de jongste faculteiten van de universiteit. Het werd gecreëerd volgens de beslissing van de Universiteitsraad in mei 1993 voor de implementatie van de vereisten van Oekraïne als een soevereine staat van luchtvaart en ruimte. De reikwijdte van de facultaire activiteiten is nu veel verder gegaan dan het nationale kader.

Voor zijn honderdjarig NTUU heeft "KPI" de traditie van het voortbewegen van vliegmachines nieuw leven ingeblazen, die in het begin van de twintigste eeuw werd gelegd in de werken van professor MB Delone, de uitwerkingen van vliegtuigontwerper II Sikorsky en de ruimteschip-ontwerper SP Korolev .Alle waren de legendarische studenten van KPI.

Structuur

1. Department of Aircraft Control Devices and Systems (afstudeerafdeling specialiteit "Avionics", specialisaties "Aircrafts and Helicopters", "Controlesystemen voor vliegtuigen en complexen"). De afdeling werd in 1993 gelijktijdig met de oprichting van de faculteit opgericht.

Afdeling traint specialisten in ontwikkeling, ontwerp, testen en exploitatie van de beweegbare eenheidsstelsels, ontwerp en fabricage van raketten, ruimte- en luchtvaarttechnieken. De opleiding van specialisten is gebaseerd op de moderne prestaties van de wereld- en huiswetenschappen en op de resultaten van de nieuwste ontwikkelingen van het departement, in samenwerking met Oekraïense en buitenlandse partners.

2. Afdeling automatisering van experimentele studies (afstudeerafdeling specialiteit "Metrologie en informatie-meettechniek", specialisatie "Informatiemeettechnieken en -systemen") werd opgericht in 1978.

Afdeling bereidt IT-specialisten voor op het gebied van programmeren, computertechnologie en informatietechnologie voor de ontwikkeling en het gebruik van computersystemen, metingen, onderzoek en uitgebreide tests van complexe objecten. Afdelingsdeskundigen houden zich bezig met automatisering van wetenschappelijke en technische experimenten, computersystemen voor testen en onderzoek van nieuwe apparatuur en technologieën, computerbesturing en diagnose van complexe technische systemen, computersystemen voor monitoring, prognoses en modellering van technische, biologische en natuurlijke objecten.

3. Afdeling Informatie- en Meettechniek (afstudeerafdeling specialiteit "Metrologie en Meettechniek", specialisatie Informatie Meettechnologieën en Systemen ") werd opgericht in 1945.

Afdeling bereidt specialisten voor op werk op het gebied van experimentele informatica (meting, controle, diagnostiek, testen). Specialisten van de afdeling houden zich bezig met internetmeettechnologieën; informatie- en internettechnologieën in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs; virtuele instrumenten, systemen en laboratoria; certificering van diverse producten van computermeetsystemen en expertsystemen voor besturing, bewaking, prognoses en diagnostiek.

4. Afdeling Theoretical Mechanics (General Department) werd opgericht in 1898 - in het jaar van oprichting van het Kiev Polytechnic Institute.

De hoofdactiviteit van het departement is het onderwijzen van theoretische mechanica en andere disciplines aan alle machinefabricage- en instrumentbouwafdelingen van KPI. Theoretische mechanica is van groot belang bij de opleiding van ingenieurs, omdat het een basis is van bijna alle mechanische disciplines zoals de sterkte van materialen, vibratietheorie, theorie van elasticiteit, hydromechanica en dergelijke.

Onderzoeksinstituten

1. Interdisciplinair onderzoeksinstituut voor problemen in mechanica "Ritme". Het instituut omvat een laboratorium voor inertiële controlesystemen, een laboratorium voor opto-elektronische apparaten en een laboratorium voor circuittechniek.

2. Onderzoekinstituut voor automatisering van experimentele studies. Specialisten van het Instituut voeren samen met de studenten onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten uit in het testen van vliegtuigen en elementen van ruimtetechniek, de ontwikkeling van embedded software voor telecommunicatiesystemen, de ontwikkeling van slimme sensornetwerken, controle en controle van technologische processen, milieumonitoring, informatiebescherming, synthese en analyse van geluid en beeld, testen van elektronische apparatuur, automatisering van mechanische en akoestische tests, alsmede netwerktechnologieën.

3. Onderzoeksinstituut voor Experimentele Informatica en Metrologie. Specialisten van het Instituut voeren samen met de studenten onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden uit op het gebied van theoretische vraagstukken van meetkenmerken van multidimensionale processen en fysische velden (akoestisch, vibro-akoestisch, elektromagnetisch, thermisch), reproductie van bronnen van fysieke en biologische velden ; ontwikkeling van theoretische grondslagen van experimentele informatica (meting, controle, diagnostiek); ontwikkeling van slimme hulpmiddelen voor meting, controle, diagnose en testen; de methoden ontwikkelen voor het verbeteren van de nauwkeurigheid, gevoeligheid en veiligheid, het verbreden van het frequentiebereik van middelen voor experimentele informatica.

Educatieve programma's

Niveaus van hoger onderwijs: de opleiding van studenten aan de FASS vindt plaats op verschillende niveaus van het hoger onderwijs. De eerste (bachelor, I - IV academische jaren) - de studenten verwerven basiskennis van natuurkunde, wiskunde, mechanica, informatica, informatica en speciale disciplines. Tijdens het IV-jaar verdedigen zij het bachelorcursuswerk en ontvangen zij de kwalificatiegrens "Bachelor".

Op het tweede niveau (Magistratuur, V - VI jaar) wordt de training gegeven volgens het "Master" -programma. Studenten worden getraind en verwerven relevante vaardigheden in de laboratoria. Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid om hun opleiding voort te zetten in een afgestudeerde cursus, en vervolgens in een doctorale kandidatuur van de universiteit.

Termen van specialisten training: Bachelor (b) - 4 jaar; Master (m) - 2 jaar (standaard opleidingsvoorwaarden Bacheloropleiding en Magistratuur), Graduate course / Doctoral candidacy - 3 jaar (4 jaar door het correspondentieonderzoek).

Training van specialisten wordt uitgevoerd op de full-time en correspondentie vormen van onderwijs.

Studenten verwerven fundamentele wiskundige, technische en professionele aarding, worden bekwaam in professioneel gebruik van computers en netwerken, moderne informatietechnologie.

Training en laboratoriumbasis

De faculteit heeft een moderne technische basis voor training: laboratoria zijn voorzien van de moderne apparatuur en speciale trainings- en demonstratiecomplexen, technische werkstations; er zijn verschillende computerclasses beschikbaar, verenigd in een tweelaags en lokaal netwerk.

Computers zijn uitgerust met moderne software van toonaangevende bedrijven, waaronder emulators en ontwerphulpmiddelen voor microprocessors en microcomputers met één chip; database management systemen; software ontwikkelingssystemen, en dergelijke.

Laboratoria: Het laboratorium van geo-informatietechnologieën wordt gecreëerd op de faculteit met de steun van bedrijf Jeppesen van de Boeing Corporation en het laboratorium voor satelliettechnologie samen met het microsatellieten-communicatiestation, computerklasse van TEMPUS-project voor het ontwerpen van automatiseringssystemen en 3D-modellering.

Met de steun van Motorola werd het laboratorium voor engineering-training van digitale signaalverwerking LDSP gecreëerd, waar studenten een moderne microprocessortechnologie bestuderen. Op de faculteit is ook een trainingscentrum van het bedrijf Analog-apparaten - bekende fabrikant van elektronische componenten en middelen voor signaalverwerking. Laboratoria voor geautomatiseerde test- en navigatiesystemen werken. Wetenschappelijk en methodisch laboratorium van «Nationale Instrumenten» en «Infopulse» bedrijven werd opgericht op het Departement van Automatisering van Experimentele Studies.

Wetenschappelijke school voor moderne navigatiesystemen werd gecreëerd op de faculteit.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Established in 1898 the Kyiv Polytechnic Institute (Igor Sikorsky KPI) – is one of the oldest technical university of Ukraine, Europe and world.

Established in 1898 the Kyiv Polytechnic Institute (Igor Sikorsky KPI) – is one of the oldest technical university of Ukraine, Europe and world. Lees Minder