Bachelor in de mode

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

BA (Hons) Mode is een zeer creatieve graad die innovatie in alle aspecten van het studentenwerk bevordert. Het programma is bedoeld voor creatief diverse studenten die conceptuele mode, modewijzers en mode willen verkennen voor prestaties, zonder de beperkingen en beperkingen van een meer commercieel gemotiveerde modegraad. De cursus is bedoeld om afgestudeerden uit te rusten met een breed scala aan vaardigheden op het gebied van mode-illustratie, design, patroonsnijden en productie op maat, waardoor ze een carrière kunnen nastreven in zowel mode als de bredere creatieve industrie.

De cursus beoogt een ondersteunende omgeving te bieden waarin studenten hun kritische denkvaardigheden en kennis van mode, cultuur en kunst kunnen ontwikkelen als een essentieel onderdeel van hun creatieve ontwikkeling. Live projecten, wedstrijden en stages bieden kansen om waardevolle real-life ervaring op te doen en plaatsen het leren van studenten in een bredere industriële context.

Hoe je bestudeert

In het eerste jaar legt het onderwijs de nadruk op creatieve en technische kennis, waarbij studenten worden geïntroduceerd op de kerngebieden die essentieel zijn voor de ontwikkeling van 2D- en 3D-ideeën. Studenten hebben de mogelijkheid om belangrijke modevaardigheden te ontwikkelen in de kernmodule 'Fashion Elements: Design, Construction and Cut'.

In het tweede jaar maken studenten kennis met conceptuele en innovatieve benaderingen van mode, geavanceerde technieken, samenwerkingsprojecten en professionele presentatie en werkbeurs.

Vaardigheden kunnen verder worden ontwikkeld via de modules 'Fashion Architecture', 'Fashion Reconstruction' en 'Advanced Millinery', waarin studenten zich kunnen gaan specialiseren in Millinery of een bredere modepraktijk.

Het derdejaars onderwijs richt zich op de identificatie en promotie van de individuele ontwerpesthetiek van elke student door de productie van een definitieve verzameling werk, een portfolio en een praktijkgestuurd proefschrift.

Kritisch denken is een fundamenteel aspect van de cursus vanaf het eerste niveau, waar studenten de mogelijkheid hebben om naast een academische studie over mode elementaire academische vaardigheden te leren in de module 'Lezen Mode'. Op niveau twee hebben studenten de kans om kritisch denken op te nemen in de module 'Modearchitectuur' en op niveau drie gaat het kritieke werk verder met de modules 'Dissertatie' en 'Onderzoeksproject'. Al deze modules omvatten academisch onderzoek, kritische praktijk en elementen van het schrijven van essays.

Reflectieve oefening wordt aangemoedigd in alle modules en is ontworpen om een sleutelrol te spelen bij de ontwikkeling van intelligente en zeer creatieve mode-denkers, innovators en makers.

Deze graad heeft tot doel Modestudenten de mogelijkheid te bieden om de ervaring en expertise te ontwikkelen om hun eigen etalage te organiseren en te produceren, wat bijdraagt aan hun inzetbaarheid.

Contacturen en lezen voor een graad

Studenten aan dit programma leren van academische medewerkers die vaak bezig zijn met internationaal toonaangevend of internationaal excellent onderzoek of professionele praktijken. De contacttijd kan bestaan ​​uit workshops, praktische sessies, seminars of lezingen en kan variëren van module tot module en van academie tot jaar. Tutorialsessies en projectbegeleiding kunnen de vorm aannemen van één-op-één engagement of kleine groepsessies. Sommige cursussen bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan externe bezoeken en veldwerk.

Het is nog steeds zo dat studenten voor een diploma lezen en dit betekent dat naast de geplande contacturen, studenten verplicht zijn om deel te nemen aan een onafhankelijk onderzoek. Dit stelt u in staat om te lezen rond een onderwerp en om u voor te bereiden op lezingen en seminars door breder lezen, of om vervolgopdrachten, zoals opdrachten of revisie, te voltooien. Als algemene gids is de hoeveelheid onafhankelijk onderzoek vereist door studenten aan de University of Lincoln dat van elk uur in de klas verwacht wordt dat je ten minste twee tot drie uur besteedt aan een onafhankelijke studie.

Hoe je wordt beoordeeld

Studenten zullen een verscheidenheid aan module-evaluatiemodi ervaren, waaronder portfoliowerk, essays, presentaties, productie van modevak, kleding en modecollecties, naast blogs, schetsboeken en tijdschriften. Studenten kunnen de mogelijkheid hebben om hun werk tentoon te stellen aan een eindejaarsjaar / modeshow op niveau drie.

Beoordeling Feedback

Het beleid van de University of Lincoln het gebied van beoordelingsfeedback is erop gericht ervoor te zorgen dat academici de beoordelingen van de cursus meteen aan studenten retourneren - meestal binnen 15 werkdagen na de inzenddatum.

Beoordelingsmethoden

De manier waarop studenten op deze cursus worden beoordeeld, kan per module verschillen. Voorbeelden van beoordelingsmethoden die worden gebruikt, omvatten cursussen, zoals schriftelijke opdrachten, rapporten of proefschriften; praktische examens, zoals presentaties, uitvoeringen of observaties; en schriftelijke examens, zoals formele examens of tests in de klas. De weging die aan elke beoordelingsmethode wordt gegeven, kan per academisch jaar variëren. De University of Lincoln doel ervoor te zorgen dat medewerkers de beoordelingen van de cursus meteen aan studenten retourneren.

Kenmerken

Industry Links

Als onderdeel van het programma hebben studenten de mogelijkheid om gedurende hun opleiding in contact te komen met experts uit de mode- en creatieve industrie. Het formaat van deze professionele interactie varieert, met recente bezoeken aan de campus die live-projecten, gespecialiseerde workshops en gastcolleges ondernemen. Het doel is om creatieve veelzijdigheid, professionele benaderingen, inzetbaarheid en branchekennis te verbreden.

Adobe Creative Cloud

Alle studenten van Fashion hebben momenteel gratis toegang tot Adobe Creative Cloud-software voor de duur van hun studie.

Toelatingseisen

  • GCE Advanced Levels: BCC
  • Internationaal baccalaureaat: 28 punten algemeen
  • BTEC Extended Diploma: Distinction, Merit, Merit
  • Toegang tot hoger onderwijs Diploma: 45 credits van niveau 3 met een minimum van 104 UCAS-tariefpunten

Aanvragers hebben ook ten minste drie GCSE's nodig bij graad 4 (C) of hoger, die ook Engels moeten bevatten. Equivalente kwalificaties van niveau 2 kunnen worden overwogen.

EU- en internationale studenten van wie de eerste taal geen Engels is, hebben Engelse taal IELTS 6.0 nodig met niet minder dan 5,5 in elk element of equivalent http://www.lincoln.ac.uk/nederlandsevereisten

De universiteit accepteert een breed scala aan kwalificaties als basis voor deelname en zal sollicitanten met een mix van kwalificaties overwegen.

We overwegen ook sollicitanten met uitgebreide en relevante werkervaring en geven speciale individuele aandacht aan degenen die niet voldoen aan de standaard toegangskwalificaties.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities.

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities. Lees Minder