Bachelor in de mondiale en internationale studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Carleton's Bachelor of Global and International Studies (BGInS) -programma maakt gebruik van de sterke punten en locatie van Carleton om niet-gegradueerd onderwijs te bieden in wereldwijde en internationale kwesties die u een voordeel kunnen geven op de huidige arbeidsmarkt. Het programma heeft vier onderling verbonden componenten. De kerncursusreeks biedt alle studenten een gemeenschappelijke multidisciplinaire basis in wereldwijde en internationale studies. De 18 specialisaties bestrijken specifieke internationale en mondiale thema's of geografische gebieden, waardoor je de kans krijgt om je studie te focussen op jouw interesses.

Een tweede taalvereiste en een internationale ervaringseis zijn inbegrepen, zodat je niet alleen kunt afstuderen met nieuwe kennis en vaardigheden, maar ook een uitgebreid wereldbeeld.

Het voordeel van Carleton

Meer dan 80 docenten van de Faculteit der Letteren en Sociale Wetenschappen en de Faculteit Public Affairs nemen deel aan het BGInS-programma. Deze faculteitsleden omvatten experts in een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot wereldwijde en internationale studies, evenals specialisten in een aantal verschillende wereldregio's. Carleton is de thuisbasis van het Arthur Kroeger College of Public Affairs (de administratieve thuisbasis van het BGInS-programma), de Norman Paterson School of International Affairs (de vooraanstaande graduate school of international affairs in Canada) en tal van andere afdelingen, scholen en instituten met een internationale focus, waaronder het Institute of African Studies en Institute of European, Russian and Eurasian Studies. Programma's die zo gevarieerd zijn als geografie, filmstudies en religie bieden ook creditcursussen aan die op internationale locaties worden gegeven.

Het kapitaalvoordeel

Waar kun je de wereld en de relaties tussen haar volkeren beter bestuderen dan Ottawa, de nationale hoofdstad van Canada? De stad is de zetel van de Canadese federale regering en de thuisbasis van veel van de internationaal georiënteerde instellingen van het land, waaronder Global Affairs Canada. Ottawa is een bloeiend kosmopolitisch centrum waar je een veelvoud aan ambassades, consulaten, internationale agentschappen, wetenschappelijke en culturele instellingen en nationale en lokale niet-gouvernementele organisaties (NGO's) vindt, evenals een grote concentratie van wereldwijd georiënteerde hightechbedrijven.

Het programma

Wereldwijde en internationale perspectieven

Het BGInS-programma is gebaseerd op de twee verschillende, maar onderling samenhangende concepten van het 'internationale' en het 'globale'. Geleerden met een 'internationale' focus kijken vaak naar de wereld in en door de natiestaat. Ze behandelen kwesties met betrekking tot economie, recht en politiek, het internationale staatssysteem en daarmee samenhangende kwesties op het gebied van handel, mensenrechten en conflicten. Geleerden met een 'globale' focus kijken in de eerste plaats naar de veranderende betekenissen van identiteit en verbondenheid in de mondiale gemeenschap, vooral gezien de vele veranderingen die door globalisering zijn veroorzaakt. Ze putten uit inzichten uit de geesteswetenschappen (literatuur, religie, geschiedenis en kunst) om naar de wereld buiten en buiten de staat te kijken, terwijl ze het onderscheid tussen staat en samenleving op meerdere manieren problematisch maken.

Het BGInS-programma is de eerste in Canada die zowel wereldwijde als internationale benaderingen voor de studie van de wereld benadrukt. Het plaatst deze twee gezichtspunten in creatieve spanning met elkaar, waardoor studenten een genuanceerd beeld krijgen van de wereld waarin we leven. Het is multidisciplinair in die zin dat het de wereld door veel verschillende disciplinaire perspectieven onderzoekt; het is interdisciplinair omdat het deze disciplinaire perspectieven plaatst in een creatieve dialoog met elkaar.

specialisaties

Specialisaties stellen studenten in staat om diepere kennis op te doen op een gebied van wereldwijde en internationale studies dat hen interesseert. Alle studenten die deelnemen aan het BGInS-programma moeten op het moment van toelating één specialisatie selecteren, hoewel het mogelijk is om specialisaties te wijzigen na het invoeren van het programma.

 • Afrika en globalisering
 • Europa en Rusland in de wereld
 • Franse en Franstalige studies
 • Wereldwijde en transnationale geschiedenis
 • Wereldwijde ontwikkeling
 • Wereldwijde geslachten en seksualiteiten
 • Wereldwijde ongelijkheden en sociale verandering
 • Wereldwijde wetgeving en sociale rechtvaardigheid
 • Wereldwijde literatuur
 • Wereldwijde media en communicatie
 • Wereldwijde politiek
 • Wereldgodsdiensten: identiteit en gemeenschap
 • Globalisering en het milieu
 • Globalisering, cultuur en kracht
 • Internationaal economisch beleid
 • Latijns-Amerikaanse en Caribische studies
 • Migratie en Diasporastudies
 • Engels onderwijzen in globale contexten

Taal vereiste

Een basisvereiste voor interactie met de wereld is het vermogen om in meer dan één taal te spreken. Om deze reden verwacht het BGInS-programma dat studenten slagen voor een tweedetaalvereiste. Inkomende studenten die geen vaardigheden in een tweede taal hebben, kunnen cursussen volgen die worden aangeboden door onze School of Linguistics and Language Studies (SLaLS) of onze afdeling Frans. Opties zijn onder meer Arabisch, Chinees (Mandarijn), Frans, Duits, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch en Spaans. Inkomende studenten die al over tweede taalvaardigheid beschikken, kunnen deze vereiste 'uittesten'. Het begrijpen van een andere taal zal u niet alleen helpen een cultureel geletterde wereldburger te worden, maar kan ook uw toekomstige werkgelegenheidsvooruitzichten verbeteren.

Internationale ervaring

Het is één ding om een deel van de wereld te bestuderen en een ander om daar te leven. Om deze reden heeft het BGInS-programma een internationale ervaringseis als integraal onderdeel van het programma. Je kunt aan deze vereiste voldoen door in het buitenland te studeren op een toestemmingsbrief, in het buitenland te studeren in het kader van een internationale Carleton-uitwisselingsovereenkomst, een internationale stage te volgen, een Carleton University-cursus in het buitenland te volgen of onze innovatieve international @ home-cursus te volgen. Veel studenten vinden studeren in het buitenland een verrijkende, zelfs levensveranderende ervaring. Ook blijkt uit recent onderzoek dat studenten die in het buitenland hebben gestudeerd, een concurrentievoordeel op de werkplek hebben.

Toekomstige kansen

De werkplaats

Een wereldwijd perspectief, intercultureel begrip en vermogen tot tweede taal zijn steeds belangrijkere vaardigheden voor succes op de werkplek. Afgestudeerden van het BGInS-programma zullen deze vaardigheden hebben verworven door hun ervaring met het leven in het buitenland, hun faciliteit in een tweede taal en hun kennis van diversiteit en complexiteit in wereldwijde sociale en culturele omgevingen.

Een BGInS-diploma kan de basis vormen voor carrières in reclame, zaken, communicatie, buitenlandse dienst, journalistiek, marketing, beleidsanalyse, public relations, openbare dienst, verkoop en vele andere gebieden.

Afstudeerprogramma's

De sterke training in wereldwijde en internationale onderzoeken die BGInS aanbiedt, maken van u een competitieve kandidaat voor een breed scala aan graduate programma's, waaronder multidisciplinaire programma's in internationale aangelegenheden of openbaar beleid en programma's in de verschillende disciplines die bijdragen aan BGInS. Als je denkt dat je misschien een gevorderd diploma wilt behalen, wordt je aangemoedigd om graduate programma's vroegtijdig te onderzoeken om er zeker van te zijn dat je programma geschikt is om aan de relevante vereisten voor afgestudeerden te voldoen.

Verken wereldwijde en internationale studies aan de Carleton University

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder