Bachelor in de muziek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Of je nu een ambitieuze artiest bent, een beginnend criticus die nieuwsgierig is naar hoe muziek de cultuur vormt, of een getalenteerde muzikant die de geneugten van muzikaliteit als docent wil delen, Carleton's Bachelor of Music bereidt je voor om je doelen te bereiken.

Het Bachelor of Music (Honours) -programma van Carleton University biedt een solide basis in de studie en uitvoering van een breed scala aan muziekinstrumenten en tradities. Studieonderwerpen zijn de praktijk, analyse en geschiedenis van Europese klassieke muziek van de middeleeuwen tot heden; Canadese muziek; computermuziek; samenstelling; etnomusicologie; jazz; populaire muziek- en genderstudies. Een van de unieke dingen van het Bachelor of Music-programma van Carleton is dat het voor studenten mogelijk is om individueel uitvoeringsonderwijs te geven met hooggekwalificeerde instructeurs in vrijwel elke muzikale traditie. We bieden ook een breed scala aan muziekensembles, waaronder koor, jazz, jazz-rockfusion, muziektheater, Afrikaans drummen en meer. Bovendien is Carleton de enige universiteit in Canada die een prestatieprogramma aanbiedt in beiaardstudies.

Een graad in muziek van Carleton biedt een brede maar gedegen opleiding, waardoor afgestudeerden een concurrentievoordeel krijgen op de hedendaagse arbeidsmarkt. Het BMus-programma kan leiden tot verschillende carrières in muziek, evenals graduate studies in musicologie, theorie, compositie of uitvoering.

Toelating tot het programma is door auditie en aanvragers kunnen auditie doen op elk instrument (of stem) dat wordt gebruikt in klassieke, traditionele of populaire muziek. Van aanvragers wordt verwacht dat ze muzikale competentie in hun instrumenten en kennis van de basismuziektheorie aantonen.

Een Bachelor of Arts (Honours, Gecombineerde Honours, General) in Music is ook beschikbaar.

Het voordeel van Carleton

De bronnen voor studie, onderzoek en prestaties

Wanneer je je inschrijft voor muziek bij Carleton, heb je toegang tot een schat aan studie-, onderzoeks- en prestatiebronnen, zowel op de campus als daarbuiten.

In de Carleton University Library vindt u de grootste verzameling Canadese partituren buiten het Canadian Music Centre. De universiteit onderhoudt ook een verzameling van meer dan 30.000 schijven en muziekgerelateerde video's.

Naast goed uitgeruste onderwijsstudio's en oefenruimten, vindt u zeven vleugels, elf staande piano's, drie klavecimbels, een clavichord, een pre-1800 fortepiano, een verzameling West-Afrikaanse trommels en een uitgebreide collectie middeleeuwse renaissance. en barokke instrumenten om te gebruiken bij de uitvoering. We zijn ook de eerste universiteit in Canada die een programma en een certificaat in beiaardstudies aanbiedt, waarmee onze studenten de kans krijgen om te spelen op de beiaard in de Peace Tower in Parliament Hill.

Onze studenten hebben wekelijks toegang tot het Kailash Mital Theater op de campus voor recitals en masterclasses met toonaangevende professionele musici van over de hele wereld. In onze twee computermuziekproductiestudio's kunt u computertoepassingen gebruiken voor de compositie en verkenning van filmmuziek en hedendaagse muziek.

Het kapitaalvoordeel

Slechts enkele minuten verwijderd van de campus zijn de onderzoeksbronnen van Library and Archives Canada, het National Arts Centre en het Canadian Museum of Civilization (binnenkort het Canadian Museum of History). Ottawa organiseert ook muziekfestivals, waaronder het Ottawa International Chamber Music Festival, het Ottawa International Jazz Festival en het Ottawa Bluesfest.

Onze professoren, waaronder componisten, theoretici, artiesten en musicologen, worden vergezeld door meer dan 40 uitstekende prestatie-instructeurs die gespecialiseerd zijn in instrumentale (en stem) instructie, in een breed scala aan stijlen en genres.

Het programma

Het Bachelor of Music (Honours) -programma wordt meestal afgerond na vier jaar voltijds studeren. Het biedt een waardevolle voorbereiding op afstudeerwerk in de musicologie, muziektheorie of compositie; voor geavanceerde studies als uitvoerder; of carrières in muziekeducatie. Met je cursussen, in theorie, uitvoering en musicologie, kun je de aard van muzikale processen bestuderen vanuit praktische, artistieke, historische en sociale gezichtspunten.

In je eerste twee jaar ligt er evenveel nadruk op de subdisciplines performance, theorie en musicologie. In de laatste twee jaar van het programma kun je kiezen uit verschillende cursussen terwijl je je concentreert op uitvoering, muziektheorie, muziekcompositie, computermuziek, historische musicologie, etnomusicologie of populaire muziekstudies.

Je zult een geïndividualiseerde performance-studie volgen in ten minste drie van je vier jaar en deelnemen aan performance-ensembles in een of meer van de volgende gebieden: Kamermuziek, Concertband, Koor, Jazz, Muziektheater, Opera, Afrikaans drumwerk of Fusion (Jazz /Rots). Het Carleton-muziekprogramma heeft ook connecties met een verscheidenheid aan off-campus-performancegroepen, die een nog grotere verscheidenheid aan ensemble-keuzes bieden.

Met het Bachelor of Arts (Honours) in Music-programma kun je studies volgen in musicologie, theorie en compositie. Naast de eerstejaars surveycursussen muziekgeschiedenis en populaire muziek, richten andere cursussen zich op verschillende aspecten van muziek en cultuur. Bachelor of Arts (gecombineerde honours) studenten kunnen studies in muziek combineren met een major of minor in een andere discipline.

Een BA in muziek kan dienen als een basis voor een verscheidenheid aan carrières op gebieden die verband houden met muziek, of op gebieden als communicatie of cultuurbeleid.

De Bachelor of Arts (algemeen) in het muziekprogramma wordt normaal gesproken afgerond na drie jaar voltijds studeren. Studenten Algemene Bachelor of Arts kunnen studies Muziek combineren met een minor in een andere discipline.

Prestatiecursussen zijn niet beschikbaar voor studenten in een van de BA in Music-programma's.

Werkervaring

Practicumcursussen bieden studenten van Carleton University's School voor Studies in Kunst en Cultuur kansen om waardevolle ervaring op te doen in verschillende kunst-, onderwijs- en mediaorganisaties. De school selecteert alleen de beste studenten voor Practica-stages, diegenen die een hoge mate van vaardigheden hebben getoond en potentieel hebben om verder te leren.

De studenten moeten 84 uur besteden aan de plaatsing en een rapport schrijven. De begeleider ter plaatse zal een korte beoordeling geven van de prestaties van de student. Deze worden gecombineerd om het cijfer van de student voor de cursus Practicum te vormen.

In het verleden hebben muziekstudenten stages gehad waardoor ze verschillende vaardigheden konden leren en ontwikkelen, zoals:

 • Digitaliseren, herstellen en catalogiseren van audio van tape en vinyl.
 • Muziekpartituren bewerken voor publicatie.
 • Informatie zoeken over componisten, manuscripten, hun locatie, eventuele eerdere edities, enz.
 • Websites opzetten en onderhouden en informatie op internet onderzoeken.
 • Praktische opnamestudio-technieken en filmmuziekcompositie.
 • Muziektherapie of ander muziekgerelateerd sociaal werk met oudere en / of minderbedeelde volwassenen.
 • Ontwikkelen en implementeren van online publiciteitsstrategieën en middelen.
 • Handleidingen schrijven (verfijnen, inkorten) voor digitale audio- en videosoftware.
 • Muziekleraren helpen door materiaal voor te bereiden en één-op-één met studenten te werken.

Tot op heden zijn studenten geplaatst bij de Leading Note Foundation, St. Patrick's Resource Centre, de National Library of Canada, de Canadian Musical Heritage Society, de CBC, ChamberFest, CKCU, theknwldg, Alcorn Music, Carleton Jazz Camp, Rogers Cable, Perley Rideau Veteran's Health Centre, City of Ottawa Archives, Anglican Social Services, MJM Epic Sound Design, Ottawa School of Speech and Drama, verschillende scholen, evenals vele andere organisaties en onderzoeksinitiatieven in de regio Ottawa en daarbuiten.

Aanvullende vereisten

Nadat je je hebt aangemeld voor het Bachelor of Music-programma bij Carleton, moet je auditie doen over het instrument dat je op de universiteit wilt studeren. Aanvragers moeten voorafgaand aan de auditie ook een online theorie en luistertest voltooien.

Toekomstige kansen

De werkplaats

Afgestudeerden van muziekprogramma's genieten van een carrière op een breed scala van gebieden, waaronder kunstmanagement, performance, lesgeven en kunstjournalistiek.

Graduate studies

Afgestudeerden van onze Honours-programma's zijn goed gekwalificeerd om verder te studeren op verschillende gebieden, waaronder musicologie, theorie / compositie, performance, journalistiek of culturele studies.

Professionele programma's

Veel professionele programma's, waaronder lesgeven, stimuleren goed afgeronde sollicitanten met verschillende achtergronden om toe te passen. Muziek biedt een sterke basis voor dergelijke programma's.

Careers

 • Administratie
 • Archiefwerk
 • omroep
 • vermaak
 • Film
 • Muziekcompositie
 • Muziek optreden
 • Televisie en radio

Wat studenten zeggen over muziek (BMus)

"De Bachelor of Music van Carleton University leert haar studenten over een breed scala aan muziekgenres en -instrumenten - er is geen limiet aan wat een student kan leren binnen het programma.De diversiteit van het muziekprogramma en de sterke relaties die ik heb opgebouwd met mijn professoren en collega's hebben me toegestaan om zowel als persoon als als muzikant te groeien.Na het toetreden tot het programma, heb ik mijn originele muziek geschreven, opgenomen en uitgevoerd. "

Malak, student in de Bachelor of Music

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder