Bachelor in de schone kunsten in metaalkunst

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BFA-programma in Metal Art

Met de bachelor Metal Art kun je je artistieke expressie en vakmanschap ontwikkelen terwijl je de mogelijkheden van metaal als artistiek materiaal in een unieke academische omgeving op het Zweedse platteland verkent. Als student van het programma, krijg je de mogelijkheid om je vaardigheden aan te scherpen door inleidingen tot technieken zoals heet smeden, fabricage, lassen en plaatbewerking in de grootste academische metaalwerkplaats ter wereld.

126926_Steneby-HDK-Konstnarliga-Fakulteten-2019-FotografNatalieGreppi-HQ-38.jpg

Over het programma

Met slechts zes tot acht studenten per jaar geaccepteerd, bieden we veel mogelijkheden voor een-op-een leren met je docenten. Workshopruimte wordt gedeeld met masterstudenten, wat nog meer mogelijkheden biedt voor peer feedback en samenwerking. Je onderzoekt de materialen en methoden, en je projecten zullen je artistiek stimuleren om je eigen stem te ontwikkelen binnen metal art. We moedigen je aan om dit programma te zien als onderdeel van een groter leerproces, voortbouwend op je eerdere vaardigheden en interesses en een basis voor je te bieden om verder te leren. We moedigen onze afgestudeerden aan om hun vaardigheden in ons masterprogramma verder te verbeteren.

Een gezamenlijk leerproces in de samenleving

Zich bezighouden met openbare kunst betekent zich bezighouden met het publiek en sites, bijvoorbeeld de samenwerking met het kerkhof in Trollhättan. Studenten herdefiniëren wat een gedenkteken vandaag kan zijn en maken nieuwe grafrituelen rond het project. Veel van de projecten die u zult uitvoeren, werken samen met openbare plaatsen zoals stadspleinen, openbare tuinen of parken. Bovendien hebt u de praktijkervaring om het resultaat van uw projecten openbaar te maken.

Praktisch verkennend leren en artistieke expressie

Onze werkplaats is de grootste academische metaalwerkplaats ter wereld en bevindt zich in een unieke omgeving in Dals Långed, 170 kilometer ten noorden van Göteborg. Hier zijn uitstekende voorwaarden voor veelzijdige, driedimensionale, experimentele kunstenaarschap, met projecten die vaak worden voltooid voor opdrachtgevers en tentoonstellingen. Als student van het programma ga je dieper in op je artistieke expressie en vakmanschap terwijl je hedendaagse metaalkunst en -ambachten in verschillende contexten verkent, van het praktische - zoals een openbaar kunstproject met specifieke parameters - tot het verkennende - zoals het nastreven van uw eigen sculpturale objecten gericht op galerieruimte en exposeren. U krijgt de gelegenheid om uw werk in verschillende openbare instellingen te tonen.

Goed afgeronde cursussen

Je studeert visuele interpretatie, communicatie, theorie en geschiedenis samen met studenten van de andere toegepaste kunsten en design bacheloropleidingen, en krijgt de gelegenheid om te communiceren en geïnspireerd te raken door hun werk in de workshops. Door middel van lezingen, bezoekende instructeurs, workshops en excursies, krijgt u perspectief en inspiratie voor uw werk en kunt u dit relateren aan theorie. Er zijn mogelijkheden voor nationale en internationale uitwisselingen, wedstrijden en tentoonstellingen die de basis vormen voor toekomstige netwerken, zoals onze uitwisselingsprogramma's aan de Southern Illinois University, Carbondale, Hereford College of the Arts en Estonian Academy of Arts in Tallinn.

Bekijk ons op Facebook en Instagram !

126928_Steneby-HDK-Konstnarliga-Fakulteten-2019-FotografNatalieGreppi-HQ-71.jpg

Wie zou moeten solliciteren?

Heb je een artistieke achtergrond en wil je je praktische vaardigheden in het ambacht van metaalkunst ontwikkelen?

Ben je een gevestigde metaalbewerker en wil je je artistieke kant ontwikkelen en leren je werk te verbinden met theorie?

Droom je ervan om je werk in het openbaar te presenteren en samen te werken met andere artiesten?

Als je je artistieke proces en technische vaardigheden wilt ontwikkelen en je reis naar een meesterkunstenaar wilt beginnen, meld je dan aan voor de bacheloropleiding Metal Art.

Programmastructuur en inhoud

Het eerste jaar richt zich op geavanceerde kennis in machine- en ambachttechnieken, materialen en uitdrukkingen. Je leert over de eigenschappen van materialen, waaronder minder vaak voorkomende metalen, zoals roestvrij staal, koper en aluminium. Je begint je artistieke stem te ontwikkelen en te onderzoeken hoe je artistieke idee interageert met sociale contexten.

Het tweede jaar benadrukt de relatie tussen de kunstenaar en de omringende wereld. Je versterkt je artistieke stem door discussies aan te gaan binnen de kunst-, handwerk- en ontwerpscène. Je krijgt de kans om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma en je hebt meer vrijheid in je projectwerk.

Tijdens het derde jaar werk je in volledige onafhankelijkheid aan je project in overleg met je supervisor. U kunt uw resultaten vertonen in verschillende openbare ruimtes. Het voorjaarssemester eindigt met een 10 weken durend project. Er zijn projectseminars om u te ondersteunen in de aanloop naar het eindproject.

126927_Steneby-HDK-Konstnarliga-Fakulteten-2019-FotografNatalieGreppi-HQ-23.jpg

Na het afstuderen

Afgestudeerden behalen de graad Bachelor of Fine Arts in Metal Art.

We moedigen onze afgestudeerden aan om dit programma als onderdeel van een groter leerproces te beschouwen, voortbouwend op hun eerdere vaardigheden en interesses en een basis te bieden om door te gaan met een verdere leertijd. Ons programma culmineert in een laatste project - een stuk dat uw vaardigheden aantoont. We moedigen je aan om je ambacht voort te zetten in ons masterprogramma, dat culmineert in een meesterwerk dat weerspiegelt wie je bent als kunstenaar en wat je wilt zeggen. Beide programma's moedigen reizen aan tijdens je studie en na je afstuderen om ervaring op te doen bij andere meesters en inspiratie op te doen op andere locaties en materialen.

We zullen je ondersteunen in je artistieke reis op basis van je individuele voorkeuren en doelen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

HDK-Valand – Academy of Art and Design is a department at the University of Gothenburg, Sweden.

HDK-Valand – Academy of Art and Design is a department at the University of Gothenburg, Sweden. Lees Minder