Bachelor in de schone kunsten

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

  • Bestudeer een gespecialiseerde opleiding in een van onze 10 majors.
  • Ervaring en contacten in uw branche opdoen door middel van professionele sectorplaatsingen en -projecten.
  • Maak een portfolio en laat werken zien aan professionals uit de industrie.

majors

Bachelor in de schone kunsten (waarnemend)

QUT Acting is de toonaangevende graad in Australië op het gebied van acteren, gespecialiseerd in schermprestaties. Het staat hoog aangeschreven nationaal voor de bereidheid van afgestudeerden om te werken in film en televisie. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun auditie.

Je gaat drie jaar intensief trainen en presteren, afstuderen als inzetbare film en toneelacteur. Je filmshoots hebben professionele filmploegen en je speelseizoenen bieden mogelijkheden om te werken met professionele regisseurs en ontwerpers met een nationale reputatie. Onze gespecialiseerde schermtraining, kleine groepsgrootte en uitstekende faciliteiten geven de afgestudeerde acteurs van QUT een onderscheidend vermogen.

Bachelor in de schone kunsten (animatie)

QUT-afgestudeerden staan hoog aangeschreven in de sectoren animatie, games en visuele effecten omdat ze veelzijdig, innovatief en carrière-ready zijn.

Deze cursus biedt een solide basis voor de fundamentele concepten, werkwijzen en geschiedenis van animatie waarop u uw eigen innovatieve praktijk kunt bouwen. Je wordt aangemoedigd om te experimenteren met een reeks animatiestijlen en -technieken terwijl je je eigen animaties, grafische afbeeldingen en visuele effecten produceert. Studies over industriële workflows, tools, processen en vaardigheden, zullen u voorzien van een goed begrip van de huidige industriële praktijken - van conceptontwikkeling tot tijdlijnen en voltooide werken. In je laatste jaar wordt je werk tentoongesteld aan professionals uit de industrie in een eindexamenexpositie.

Gedurende de cursus kun je werken aan real-world projecten of individuele oefeningen ontwikkelen. Je zult je leren afstemmen op het deel van de branche dat voor jou het meest interessant is.

Bachelor in de schone kunsten (creatief schrijven)

Wij bieden de grootste en meest uitgebreide undergraduate die de cursus in Zuidoost-Queensland schrijft met het meest uitgebreide aanbod aan units. We nemen vanaf het begin een transdisciplinaire aanpak en moedigen je aan als een creatieve schrijver om in teams samen te werken met anderen met verschillende creatieve vaardigheden. Je studeert af met geavanceerde schrijf- en communicatieve vaardigheden - een zeldzame vaardigheid die werkgevers graag hebben.

Je wordt onderwezen door zeer ervaren en gepubliceerde auteurs, wetenschappers en experts in creatief schrijven.

Bezoeken van andere schrijvers, redacteuren en uitgevers zullen u verder helpen een uniek perspectief te krijgen op schrijven als een roeping en als een kritische en creatieve praktijk. Schrijvers, redacteuren en uitgevers verzorgen regelmatig gastcolleges ten bate van studenten, en u heeft toegang tot de industrie en nationale schrijfgemeenschappen.

Bachelor in de schone kunsten (dansvoorstelling)

Als je een danser bent die je ambacht wil slijpen en je professionele doelen nastreeft, dan is deze graad voor jou. Deze cursus biedt intensieve training in de basistechnieken van ballet en hedendaagse dans, ondersteund door duo, pas de deux, pointe, mannelijke coachinglessen, Pilates, yoga en alternatieve dans- en lichaams conditioneringspraktijken, waardoor je internationaal concurrerend bent. Technologie is geïntegreerd in choreografische workshops die de verkenning van een verscheidenheid aan interdisciplinaire benaderingen omvatten.

Buiten de studio zul je je begrip uitbreiden met theorie, analyseren en reflecteren op de geest en het lichaam in de dans en de rollen van diverse stijlen, zowel historisch als opkomend.

Bachelor in de schone kunsten (dans)

Deze cursus biedt training in de kerntechniek van hedendaagse dans en ervaring in een breed scala aan genres, waaronder ballet, hiphop, jazz en yoga, naast alternatieve dansstijlen uit een breed scala van wereldwijde culturen, waaronder het Latijn. Duo en partnering worden ook geleerd binnen deze stijlen.

Prestatiegebeurtenissen op verschillende locatiespecifieke, digitale en theatrale domeinen brengen u in contact met de openbare interface van uw praktijk. Technologie is geïntegreerd in choreografische workshops die de verkenning van een verscheidenheid aan interdisciplinaire benaderingen omvatten. Wanneer je niet in de studio bent, zul je je bezighouden met theoretische kennis, waarbij je zowel de geest als het lichaam in de dans en de rollen van verschillende stijlen analyseert en reflecteert.

114244_Image8CIF_5837Wx3987H.jpg

Bachelor of Fine Arts (Drama)

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van praktische carrières in regisseren, ontwerpen, lesgeven, bedenken, creatief produceren en beheren, of in een reeks experimentele theatervormen, dan is deze cursus iets voor jou. De cursus biedt flexibiliteit en breedte, waarbij creatieve ervaringen bij het maken van prestaties worden gecombineerd met zeer relevante theoretische studies die u verbinden met een hedendaagse performance, zowel nationaal als wereldwijd.

Eerdere afgestudeerden hebben een dynamische impact gehad op de ontwikkeling van de sector van de creatieve industrie in Australië en onze meest recente afgestudeerden vormen de kern van de opwindende groei in de onafhankelijke theatersector in Australië.

Bachelor in de schone kunsten (film, scherm en nieuwe media)

Deze filmcursus voor het digitale tijdperk biedt kansen om je vaardigheden te ontwikkelen in produceren, schrijven, bewerken, geluid, cinematografie of regisseren. Je leert vaardigheden die worden gebruikt in audiovisuele media, wint zakelijke en leiderschapsvaardigheden en weet hoe de entertainmentindustrie werkt. Ongeacht de door jou gekozen specialisatie, deze brede basis van vaardigheden zal je aantrekkelijk maken voor werkgevers, of ervoor zorgen dat je je freelance carrière beter onder controle kunt houden.

Er wordt de nadruk gelegd op het creëren van hoogwaardige inhoud voor een breed scala aan toepassingen. Je zult kiezen uit een reeks genres, waaronder documentaire, drama, televisieformaten en experimentele film, en worden aangemoedigd om formaten te overwegen die film-, televisie-, digitale en mobiele platforms omvatten.

Bachelor in de schone kunsten (muziek)

De muziekindustrie maakt deel uit van een digitale golf van verandering. Dit zijn spannende tijden voor iedereen die nieuwe wegen inslaat. En het muziekdiploma van QUT helpt je je voor te bereiden op deze zich ontwikkelende kansen.

Deze cursus biedt een innovatieve leeromgeving die je helpt je individuele artistieke identiteit te ontwikkelen en de creatieve vaardigheden te verwerven om je visie in de hedendaagse muziekscene te realiseren.

Een sleutelelement van de cursus is een reeks reguliere workshops die principes van performance, schrijven en arrangeren, productie en de muziekindustrie behandelen. Ervaren vakmensen in de sector leiden veel van deze workshops.

Je zult zowel live- als opnamestudio-omgevingen ervaren en je vaardigheden verbeteren in een professionele omgeving. Onze Skyline Studios zijn state-of-the-art. Je leert ook hoe je technologie gebruikt om muziek te maken, je werken op te nemen en te distribueren en je talent te vermarkten. Je zult geïnspireerd worden door samen te werken met gelijkgestemde mensen in verschillende projecten terwijl je nieuwe manieren vindt om je eigen artistieke visie te ontwikkelen.

Bachelor in de schone kunsten (technische productie)

Als je een carrière in het uitgebreide domein van theater, performance en entertainment ambieert, is deze cursus precies wat je nodig hebt. Je leert de professionele vaardigheden die je nodig hebt om gelijke tred te houden met technisch, stage- en productiebeheer in de toekomst.

De opleiding omvat toneelmanagement, licht, geluid, multimediaproductie, kostuum, rekwisieten, toneelmechanica, decorinstallatie en theaterontwerp. Je krijgt ook de kans om je te specialiseren in een bepaald gebied van live productie.

Bachelor in de schone kunsten (beeldende kunst)

QUT is een wereldleider in de creatieve industrie en het programma Visual Art biedt een onderscheidende ervaring met multidisciplinaire kunstopleidingen. Beeldende kunst bij QUT kan je helpen je niche te vinden in de snelgroeiende lokale kunstscene en daarbuiten, door je te ondersteunen bij het definiëren en vormgeven van je creatieve identiteit.

Door onze unieke open studio-omgeving, richt je je op hedendaagse kunstpraktijken zonder te worden opgedeeld in afzonderlijke media-specifieke gebieden, zoals schilderen of beeldhouwkunst, zoals in traditionele kunstacademies. Oefen kunst in verschillende media, waaronder video, fotografie, installatie, prestaties en grafiek, maar ook schilderkunst en beeldhouwkunst. Deze onderscheidende, multidisciplinaire aanpak moedigt een vloeiend, zelfgestuurd onderzoek aan dat cruciaal is voor je kunstpraktijk.

Je kunt je studiotraining combineren met studiegebieden zoals interactief en visueel ontwerp, evenementenbeheer, ondernemerschap of zaken om je uit te rusten voor een scala aan creatieve carrières.

114246_Image2QUT_KG_Education_Building.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Lees meer

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Lees Minder
Brisbane , Kelvin Grove + 1 Meer Minder