Bachelor in de sociale wetenschappen (honours) in Greater China Studies / Bachelor in het onderwijs aan sociale wetenschappen (Honours) (Greater China Studies)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Doelstellingen van het programma

Het BSocSc (GCS) -programma heeft tot doel:

 • Studenten in staat stellen toegepaste methoden en analytische vaardigheden te verwerven om kwesties die voortvloeien uit de regionale samenwerking en concurrentie in een geglobaliseerde wereld kritisch te onderzoeken;
 • Studenten voorzien van kennis van de dynamiek van sociale transities in Groot-China en een uitgebreid begrip van regionale ontwikkelingen vanuit de vergelijkende en sociologische perspectieven;
 • Het inzicht van studenten vergroten in het complexe samenspel van mondiale, regionale, nationale en lokale factoren die de sociale transities in Groot-China beïnvloeden met betrekking tot ontwikkeling, bestuur en beleid in de hele regio; en
 • Studenten voorzien van de academische en professionele basis om professionals te worden in overheids- / niet-gouvernementele organisaties, bedrijven; en lokale / nationale / internationale onderwijsgerelateerde verenigingen en organisaties, en bieden een sterke basis voor loopbaanontwikkeling en toekomstige postdoctorale studies.

Programmakenmerken

In Hong Kong is er een tekort aan bachelorprogramma dat studenten specifiek de vaardigheden biedt om complexe sociale problemen binnen de context van Groot-China te identificeren en op te lossen. Soortgelijke programma's die door lokale tertiaire instellingen worden aangeboden, zijn vooral gericht op moderne Chinese studies vanuit de kunst / sociale wetenschappen / menswetenschappelijke perspectieven. Ondanks een zekere mate van diversiteit in termen van programmavooruitzichten en curriculumstructuren, laten bestaande programma's geen duidelijke focus zien op de gebiedsstudies van Groot China vanuit het vergelijkende perspectief. Ze bieden geen benaderingen voor het begrijpen van regionale variaties op drie belangrijke gebieden, namelijk ontwikkeling, bestuur en beleid in Groot-China. Ook bieden ze studenten geen probleemoplossende training die zich richt op de ontwikkelings- en sociale problemen in de regio. Andere unieke kenmerken van ons programma zijn onder andere:

 • Het programma is de EERSTE EN ENIGE in zijn soort op het niet-gegradueerde niveau in Hong Kong dat zich richt op ontwikkelings-, bestuurs- en beleidskwesties met een bijzondere focus op de regio Groot-China, waarbij het vasteland van China, Hong Kong, Taiwan en Macau worden vergeleken. Het bestaat uit intra-nationale en intraregionale vergelijkende studies van deze vier Chinese samenlevingen.
 • Het programma combineert de perspectieven en curriculaire sterktes van de multidisciplinaire en onderling verbonden gebieden van de sociale wetenschappen en de Greater China-studies. Deze omvatten studies over ontwikkeling (waaronder globalisering, regionalisering, urbanisatie, onderwijs en sociale transities, milieu en duurzaam levensonderhoud), governance (inclusief politieke sociologie, economie en politieke wetenschappen, internationale betrekkingen en menselijke veiligheid), beleid (inclusief beleidsvorming). , Wetgeving, vergelijkende beleidsstudies en het beheer van stadsontwikkeling, regionale samenwerking en integratie), communicatie en onderwijs. Het programma biedt studenten ook mogelijkheden om af te studeren met een minor.
 • Het programma biedt studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse leeractiviteiten, waaronder cursussen, stage, honours / Capstone-project en vergelijkend veldbezoek. Een onderscheidend kenmerk van het programma is het vergelijkende veldbezoek, waar studenten intensieve training krijgen en seminars en excursies in Groot-China bijwonen. De studentstage is bedoeld om studenten te helpen bij het opnemen en toepassen in een real-life setting van de kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan in de eerdere stadia van het programma. De stage biedt ook praktische ervaring met de uitdagingen op verschillende soorten werkplekken, waaronder onderwijsgerelateerde verenigingen en organisaties, overheids- / niet-gouvernementele organisaties (NGO's) en bedrijven, en zal studenten helpen bij het nemen van beslissingen over hun onderwijs en loopbaan .
 • Het programma biedt studenten met een gediversifieerd afstuderen Pathways . De keuzemogelijkheden die in het programma zijn ingebouwd via keuzevakken, minoren, stages en vergelijkend veldbezoek, vergroten hun vermogen om een verscheidenheid aan loopbaantrajecten te volgen. Studenten kunnen op verschillende carrière beginnen Pathways bij de overheid, NGO's, educatieve publicatie en service, bedrijven en media. Minderjarigen en keuzevakken aangeboden door het programma uit te breiden studenten inzicht in de belangrijkste en bieden gediversifieerd afstuderen Pathways . Studenten kunnen een lerarencarrière nastreven door een extra jaar professionele onderwijstraining te volgen of verdere studies te volgen in hogere opleidingen.

Programmastructuur

Domein en kredietpunten

 • Major Studies
  • Cursussen, 45 studiepunten
  • Interdisciplinaire cursus, 3 studiepunten
  • Vergelijkend veldbezoek, 3 studiepunten
  • Stage, 6 studiepunten
  • Onderzoeksmethoden, 3 studiepunten
  • Final Year Project (Honours Project / Capstone Project), 3 studiepunten
 • Keuzevakken (inclusief een optionele minor van 15 studiepunten), 27 studiepunten
 • Taalverbetering, 9 studiepunten
 • Algemeen onderwijs, 22 studiepunten
 • Totaal: 121 studiepunten

Opmerking: De lessen worden gehouden in Tai Po Campus en Tseung Kwan O Study Center / Kowloon Tong Satellite Study Center / Sports Center zoals beslist door de universiteit.

Major Studies

De Greater China Studies Major omvat het volgende:

 • Foundation Courses: Theoretisch kader voor sociale wetenschappen en Greater China Studies
  • bijv. instellingen en ontwikkeling in de regio Groot-China
 • Vergelijkende ontwikkeling in Groot-China
 • bv. economische groei en duurzaamheid in Groot-China
 • Vergelijkend beleid en bestuur
 • bv. vergelijkend sociaal beleid in Azië
 • Ervaringsleren in Groot-China
 • Vergelijkend veldbezoek
 • Stage
 • Eer / Capstone-project

Keuzevakken / minor

Studenten zijn vrij om keuzevakken te kiezen die worden aangeboden door een van de afdelingen van de universiteit (27 studiepunten). Ze hebben de mogelijkheid om een minor van 15 studiepunten van onderwezen cursussen in het keuzevak te volgen voor afstuderen met een minor, onder voorbehoud van specifieke vereisten van de minor (s), die de kennis die in de major is opgedaan verder kan verdiepen en hun afstuderen kan diversifiëren Pathways .

Algemene educatie

Studenten kunnen kiezen uit een brede selectie van General Education (GE) -cursussen in de volgende drie domeinen om hun ontwikkeling van de hele persoon te verbeteren:

 • Basiscursus (4 studiepunten)
 • Breedte cursussen (9 studiepunten)
 • Ervaringsleren (6 studiepunten)
 • University ePortfolio (3 studiepunten)

Taalverbetering

Het Centre for Language in Education (CLE) biedt taalverbetering in het Engels en Chinees in de vorm van studiepunten en niet-studiepunten; zelf-toegang ondersteunende programma's en sociale activiteiten voor culturele en taaluitwisselingen.

Studenten moeten in totaal twee credit-dragende cursussen in Engelse taalvaardigheid volgen en één credit-dragende Chinese verbeteringscursus, elk bestaande uit 3 studiepunten.

International Collaboration 2 + 2 Undergraduate Program met The University of York

Het programma werkt samen met de University of York (York) in het Verenigd Koninkrijk aan een internationaal gezamenlijk 2 + 2 Undergraduate Degree-programma. Geselecteerde studenten zullen de eerste 2 jaar aan EdUHK studeren en de afgelopen twee jaar aan York. Studenten die met succes voldoen aan de vereisten van beide universiteiten, zullen door York een BA (Hons) in de graad van sociaal beleid krijgen en, na succesvolle kredietoverdracht, een BSocSc (GCS) door EdUHK.

Toegangsbeurzen

Fulltime aanvragers met uitstekende prestaties komen automatisch in aanmerking voor toegangsbeurzen. De meeste toegangsbeurzen zijn hernieuwbaar, afhankelijk van de voortdurende uitstekende academische prestaties van de studenten.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

The Education University of Hong Kong is a publicly funded tertiary institution dedicated to the advancement of teaching and learning, through a diverse offering of academic and research programmes on ... Lees meer

The Education University of Hong Kong is a publicly funded tertiary institution dedicated to the advancement of teaching and learning, through a diverse offering of academic and research programmes on teacher education and complementary social sciences and humanities disciplines. Lees Minder