Bachelor in de sociologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Sociologie

Sociologie is een discipline waarin de interactie tussen mens en maatschappij, evenals de processen waarin ze plaatsvinden, worden onderzocht. Het Department of Sociology heeft momenteel een undergraduate-programma waarin studenten afstuderen met een bachelordiploma.

De kenmerken van dit programma zijn hieronder samengevat:

 • Het departement Sociologie voert een undergraduate opleiding uit met een gecombineerde benadering van sociale wetenschappen en menswetenschappen
 • Het hoofddoel van het 4-jarige programma is om studenten een opleiding te geven die de hedendaagse, wetenschappelijke en globale dynamiek op het gebied van sociologie onderzoekt.
 • De afdeling Sociologie biedt de studenten optionele minorprogramma's op het gebied van stedelijke sociologie, juridische sociologie en sociale, gender- en gezinspsychologie.
 • Het andere hoofddoel van het programma is om origineel wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en te ondersteunen op verschillende gebieden van de sociologie, zoals sociale bewegingen, stedelijke transformatie, migratie, sociaal geslacht en radicale politieke bewegingen. Onderzoeksprojecten gericht op het vinden van een oplossing voor sociale conflicten en sociale problemen gecreëerd door de huidige maatschappij krijgen voorrang.
 • Wereldwijde en lokale dynamiek krijgen speciale aandacht in onderzoekstudies.
 • Onze faculteitsleden spelen een actieve rol bij het organiseren van nationale en internationale congressen en symposia.
 • De hoogopgeleide docenten van de afdelingen vertegenwoordigen drie belangrijke basisdisciplines (stedelijke sociologie, politieke sociologie en juridische sociologie).
 • Momenteel wordt een masteropleiding in de sociologie gepland.

Het departement Sociologie heeft tot doel de methodologische analysevaardigheden van studenten te verbeteren. Sociologie onderwijs aan de Bahçeşehir Universiteit wordt uitgevoerd in een multidisciplinair formaat, in tegenstelling tot andere traditionele sociologieprogramma's, en heeft als doel om gevallen te benadrukken waarin sociologie antropologie, internationale betrekkingen en geschiedenis ontmoet. Cursussen die vitale basisvaardigheden van de 21e eeuw verbeteren op gebieden zoals computers en wetenschap, informatie en maatschappij, en energie en maatschappij worden ook gegeven.

Afgestudeerden van de afdeling sociologie krijgen de kans om een ​​baan te vinden in een breed scala van gebieden in de publieke en private sector en uitdagingen aan te pakken bij syndicaten, industriële en commerciële bedrijven, diverse organisaties, pers- en media-instellingen, onderzoeksbedrijven, scholen en instellingen voor hoger onderwijs.

Cursusstructuur diagram met credits

 • TR-gemarkeerde cursussen worden in het Turks gegeven.
 • EN gemarkeerde cursussen worden in het Engels gegeven.
 • Daar markeerde TR-EN een deel van cursussen in zowel het Engels als het Turks.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The slogan “At the heart of Istanbul” is suitable for a university like Bahcesehir University (BAU). With its main campus on the edge of the Bosphorus in Besiktas each day begins early with rapid mobi ... Lees meer

The slogan “At the heart of Istanbul” is suitable for a university like Bahcesehir University (BAU). With its main campus on the edge of the Bosphorus in Besiktas each day begins early with rapid mobility and continues throughout the day. Moreover, it is possible to encounter an event at almost every part of the university. Lees Minder
Istanbul , Turkije online + 1 Meer Minder