Bachelor in de statistische wetenschappen: statistieken en wiskunde

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Academiejaar 2020/21 - Voor het eerste semester zullen onderwijsactiviteiten op afstand parallel lopen met klassikale onderwijsactiviteiten

Gedurende de eerste zes maanden van ay 2020/21 zal de University of Bologna gemengde onderwijsactiviteiten aanbieden, gehouden in klaslokalen maar ook op afstand toegankelijk. De universiteit heeft er de afgelopen maanden alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat alle klasactiviteiten kunnen worden hervat voor een zo groot mogelijk aantal studenten, met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften en -protocollen.

De universiteit richt zich op twee aspecten: enerzijds werkt ze aan het aanpassen van klaslokalen met behulp van nieuwe technologische infrastructuur; aan de andere kant implementeert het de transformaties die nodig zijn om leraren te helpen bij het proces van voortdurende verbetering van onderwijsmethoden.

Internationale studenten: hoe bereid je je voor op inschrijving -> bekijk hier alle info die je nodig hebt.

Bachelor Statistiek & Wiskunde in Statistische Wetenschappen (eerste cyclus) leidt junior experts en technici op om professioneel aan de slag te gaan op statistisch gebied. Leren bouwen, beheren, verwerken, analyseren en interpreteren van gegevens in verschillende contexten, ter ondersteuning van het formuleren, ontwerpen, analyseren en oplossen van complexe problemen in onzekere omstandigheden, met behulp van de juiste computertalen, en het produceren van de kennis die vereist is door besluitvorming -maakprocessen in particuliere en openbare lichamen. Leer de statistische kennis toe te passen op vele gebieden, zoals economie, financiën, gezondheid, demografie en het milieu. Stage lopen en deelnemen aan de Erasmus / Overseas-programma's van de University of Bologna , inclusief het Double Degree-programma met de Universiteit van Glasgow, speciaal opgezet voor studenten Stats & Maths.

5 redenen om je in te schrijven voor de opleiding

  1. Statistieken gaan niet alleen over gegevensanalyse of cijfers; het gaat over het begrijpen van de wereld om ons heen.
  2. Goede statistische vaardigheden zijn nu een permanent kenmerk voor veel banen.
  3. U leert hoe u gegevens kunt begrijpen die uit vele velden voortkomen.
  4. Veel aandacht is gericht op praktische toepassingen van de concepten die in de klas worden geleerd.
  5. Je zou ook een Bachelor's degree kunnen behalen met Honours in Statistics, het bijwonen van je derde jaar aan de Universiteit van Glasgow.

Toelatingseisen

Per opleiding zijn er specifieke inschrijvingsprocedures. U kunt gedetailleerde informatie vinden over hoe u zich kunt aanmelden, collegegeld en deadlines op href = "https://corsi.unibo.it/1cycle/StatsMaths/how-to-enrol

Studiebeurzen en subsidies

Universitaire studenten kunnen tijdens hun studie economische steun krijgen van de regio Emilia Romagna, de University of Bologna en andere externe instanties.

href = "https://www.unibo.it/en/services-and-opportunities/study-grants-and-subsidies

Collegegeld vrijstellingen

Kijk op onze website om te weten welke documenten vereist zijn om volledige vrijstellingen en speciale subsidies aan te vragen.

href = "https://www.unibo.it/TuitionFees

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich program catalog, cutting-edge research, and a constant and increasingly ... Lees meer

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich program catalog, cutting-edge research, and a constant and increasingly broad international perspective. Lees Minder
Bologna , Cesena , Forli , Ravenna , Rimini , Buenos Aires + 5 Meer Minder