Bachelor in de stedenbouwkunde

An-Najah National University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de stedenbouwkunde

An-Najah National University

Faculteit

Faculteit Ingenieurswetenschappen en Informatietechnologie

programma beschrijving

Het programma is voornamelijk bedoeld om nationale kaderleden voor te bereiden die gekwalificeerd en opgeleid zijn op het terrein in verschillende gebieden van stadsplanning en de ontwikkelde technieken, in staat om plannen en strategieën te ontwikkelen die verband houden met de ontwikkeling van de fysieke en ruimtelijke omgeving, die bijdragen tot het bereiken van de doelstellingen van ontwikkelingsplannen en voldoen aan de eisen van de arbeidsmarkt, en verbeteren de levensomstandigheden van de bevolking en de ontwikkeling van de Palestijnse samenleving om in welvarende samenlevingen te zijn.

De specifieke doelstellingen van dit programma kunnen als volgt worden samengevat:

 • Geef studenten de grondslagen en principes die helpen om de ruimtelijke, economische en sociale omgeving te verbeteren.
 • Beantwoord de behoefte van de publieke sector (gemeenten, ministeries en betrokken instellingen) en de private sector (studiebureaus en adviesbureaus) van specialisten op het gebied van stedelijke planning en ontwikkeling.
 • Geef studenten technieken en vaardigheden gerelateerd aan planning om hun praktijk te vergemakkelijken.
 • Verbetering en versterking van de praktijk van stedelijke planning en ontwikkeling in Palestina.
 • Draag bij aan de behoeften van naburige Arabische landen en de Golfstaten voor planners, om versnelde stadsontwikkelingen te volgen, en om het hoofd te bieden aan stedelijke en milieuproblemen en uitdagingen.

Industrie

Het programma is rechtstreeks verbonden met de lokale gemeenschap door de praktische toepassing van het grootste deel van de theoretische cursus en het niveau van planningsstudio's door de implementatie van studies, enquêtes, projecten, stadsplannen en ontwikkeling

MOU's:

 • MOU tussen de universiteit en het ministerie van lokale overheid op basis van de rol van het personeel en de studenten door middel van de cursussen om te helpen bij de voorbereiding van studies, enquêtes en stedelijke plannen. Dit memorandum omvat andere gebieden, zoals bewustmaking en gezamenlijke tentoonstellingen, partnerschappen met gespecialiseerde conferenties en workshops, advies en technische bijstand die nodig is op de verschillende gebieden van planning, deelname aan de uitwisseling van lokale en internationale expertise op het gebied van planning en heropleving van de historische centra, de voorbereiding van trainingshandleidingen bij de heropleving en vernieuwing van historische centra of andere plangebieden.
 • Gezamenlijk samenwerkingsproject tussen het departement en de faculteit ruimtelijke ordening en geografie van het Laboratorium voor territoria, steden, milieu en samenleving (TVES) van de universiteit Lille 1 (Frankrijk) over een uitwisseling van hoogleraren en studenten, opleidingsmogelijkheden voor studenten, implementatie van gezamenlijke onderzoek en studies.

Onderwijzen en leren

 • Hoorcolleges, paneldiscussies, werkgroepen, voorbereiding en presentatie van studies en onderzoek, huiswerk.
 • Het gebruik van computerprogramma's en -technieken en hun toepassingen op het gebied van stadsplanning (zoals GIS, Remote Sensing, AutoCAD, Visualization en andere).
 • Stimuleer teamwerk bij de meeste projecten binnen de planningsstudio's.
 • Stimuleer het gebruik van elektronische bibliotheken (E-bibliotheken), aangezien dit type bibliotheken in de nabije toekomst het meest voorkomende type zal zijn.
 • Het bewijzen van advies en begeleiding voor studenten door professoren (samen met discussie en debat binnen de planningsstudio's) gemedieerd door de middelen van sociale communicatie en de locatie van de ZNAelwebsite van de universiteit op elk moment en zonder op een bepaalde plaats en tijd aanwezig te hoeven zijn.
 • Promoot zelfstudie voor studenten op de inhoud van websites van afbeeldingen en lees informatie die het zelflerende proces vergemakkelijkt.
 • Maak gebruik van visuele technieken om de ervaringen en casestudies te tonen die verband houden met de theoretische en praktische cursussen (de planningsstudio's).

Cursussen en beoordeling

 • Directe examens voor studenten.
 • Mondelinge examens en quizzen.
 • Ontwikkel onderzoekswerkdocumenten.
 • Evaluatie van praktische werken (projecten en plannen) met betrekking tot sommige cursussen, zoals de planningsstudio's.
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
An-Najah National University

Laatst bijgewerkt op January 24, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Duur
5 jaar
Voltijd
Price
Prijs
38 JOD
Per tegoeduur
Locations
Staat Palestina - Nablus
Startdatum : Aug. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Aug. 2019
Staat Palestina - Nablus
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan