Bachelor in de toerismebranche: Internationaal toerisme en vrijetijdsindustrieën (ITALI)

University of Bologna

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de toerismebranche: Internationaal toerisme en vrijetijdsindustrieën (ITALI)

University of Bologna

De internationale BA in International Tourism and Leisure Industries (Engels-onderwezen) is een eerste cyclus degree-programma aangeboden aan de School voor Economie, Management en Statistiek - Rimini Campus .

Toerisme is een zeer veranderlijke en creatieve industrie die de voortdurende ontwikkeling van nieuwe producten en markten vereist. Bedrijfscultuur, duurzaamheid, creativiteit en technologische innovatie zijn nu de sleutelwoorden om nieuwe bedrijven te creëren en een steeds veranderende en sterk concurrerende toeristenmarkt te veroveren. De toeristische sector omvat kleine, middelgrote en grote particuliere ondernemingen, evenals publiek-private partnerschappen en overheidsinstanties die allemaal opereren vanuit een internationaal perspectief.

Toerisme en Leisure Industries - ITALI is een driejarige opleiding, met een certificaat voor kwaliteitsborging door de UNTWO TEDQUAL THEMIS Foundation, waarvan het hoofddoel is om de kwaliteit van de toeristische onderwijs-, opleidings- en onderzoeksprogramma's te verbeteren; het programma biedt studenten het culturele en technische profiel dat nodig is om als manager of professional de particuliere en openbare ondernemingen die de toeristische sector vormen, te versterken. Voor het doel biedt ITALI een uitstekende voorbereiding op toerismeplanning en toerismebeheer en ontwikkelt het professionele profielen, die een grondige kennis hebben van complexe interacties en afhankelijkheden tussen creatieve en vrijetijdsindustrieën, bedrijfsstrategieën, overheidsbeleid en toerisme.

Ten slotte bereidt dit programma studenten voor op masterniveau-programma's in economie en management.

Italiaanse en internationale studenten zijn welkom!

Toelatingseisen

A. Diploma * in het voortgezet onderwijs, afgegeven door een gekwalificeerde onderwijsinstelling met een minimale duur gelijk aan 5 jaar; OF
B. Diploma * in het secundair onderwijs afgegeven door een gekwalificeerde onderwijsinstelling met een minimale duur van 4 jaar, waarbij de aanvullende jaarlijkse cursus niet nodig is. In dit geval moet de kandidaat de onderwijsbegroting vóór 31 maart 2020 halen, anders herhaalt de student het eerste jaar; OF
C. Diploma * en de kwalificatie behaald in het buitenland na twaalf jaar onderwijsactiviteiten die de toelating tot studeren op universitair niveau duidelijk toelaten (zie MIUR prot 7802 del 24 Marzo 2014 website http://www.studiare.in-italia.it/ studentistranieri /).

* buitenlandse certificaten / diploma's moeten worden afgeleverd met een Declaration of Value / Dichiarazione di Valore (uitgegeven door de Italiaanse ambassade / consulaat in het land waar het certificaat is afgegeven) .

Taalvereiste

De toelating tot het undergrduate-programma van International Tourism and Leisure Industries vereist een goede Engelse taalvaardigheid die het mogelijk maakt alle onderwijsactiviteiten bij te wonen.

De taalvereiste wordt binnen het eerste jaar, dus uiterlijk op 30 september 2019 , gecertificeerd of de student mag vanaf het tweede jaar geen examen afleggen.

De volgende certificaten (B2-niveau) en / of kwalificaties zijn geldig om aan dergelijke vereisten te voldoen :

 • FCE - Eerste certificaat in het Engels;
 • BEC - Business English Certificate Vantage;
 • BEC - Business English Certificate hoger;
 • IELTS (Academisch) min. score 5,5 uit 9;
 • TOEFL min. score 80 van de 120 (internet gebaseerd);
 • CAE - Certificate in Advanced English;
 • CPE - certificaat van bekwaamheid in het Engels;
 • slagen voor een Engels examen op universitair niveau B2;
 • IB (International Baccalaureate), kwalificatie van High School of van GCE (General Certificate of Education) in het Engels (minstens 50% van de lesactiviteiten wordt in het Engels verzorgd);
 • Engelse moedertong, of elke burger met een familieachtergrond waar de Engelse taal vloeiend wordt gebruikt

Als u een internationale aanvrager bent, lees dan deze Unibo-pagina's.

Aanvullende leeractiviteiten (OFA)

Om mogelijke tekortkomingen of scarcieties in het vak Wiskunde te dekken, kunnen extra leeractiviteiten worden toegewezen . Om die mogelijke tekortkomingen of littekens te dekken moeten studenten slagen voor het wiskunde-examen of de specifieke OFA- test, die bestaat uit een schriftelijk examen in maart van het volgende jaar na het inschrijvingsjaar.

Kandidaten met een score hoger dan 3,5 in TOLC-certificaat of SAT met een score hoger dan 500 zijn vrijgesteld van OFA.

Toelatingsprocedures

Evaluatiecriteria:
 • academische verdienste ( schoolregistratie van de laatste schooljaren als bewijs van schoolkwalificatie, cijfers van lesactiviteiten en eindcijfer) max 60 pt
 • motivatie (kwaliteit en effectiviteit van persoonlijke motivatiebrief ) max. 25 pt
 • werkervaringen, studie-ervaringen of deelname aan een specifiek project tijdens de schooljaren (volgens CV en andere optionele documenten) Dowonload het CV-formulier in bijlagen) max. 10 pt
 • Engels taalcertificaat max. 5 pt

Minimale score wordt geaccepteerd: 60/100

Beurzen kansen

 • 4 Beurzen zullen worden aangeboden aan de eerst gerangschikte na de selectieprocedure van de opnames A en B (2 beurzen voor elke intake) met een bedrag e 2.000 (inclusief alle kosten voor de account van de begunstigde). Kandidaten moeten afzonderlijk een aanvraag indienen na de instructie in de juiste oproep voor aanvragen (binnenkort beschikbaar).
 • Unibo-actie 1
 • Andere opportuniteiten: ER.GO aanvraagprocedure opent in juli 2018
Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op March 19, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
1,500 EUR
Kosten zijn per jaar. Vrijstelling of korting op basis van het gezinsinkomen.
Locations
Italië - Rimini, Emilia-Romagna
Startdatum : Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italië - Rimini, Emilia-Romagna
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan