Bachelor in de voedingswetenschappen en -technologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Center of Excellence

Het heeft een zeer sterk netwerk met agentschappen gerelateerd aan de voedingssector in binnen- en buitenland. Wederzijdse ervaring met samenwerking met de voedingsindustrie in productontwikkeling, adviesdiensten en analyse en zelfs beurzen voor studenten om de verschillende competities te winnen.

werk

Productproductie, onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling en marketing van voedselverwerkende en voedselingrediëntenindustrie, voedselverpakkingsapparatuurindustrie, foodservice-informatiecentrum, voedseldistributeur, onderwijsinstelling, foodservice-industrie, journalistiek, adviseur, empowerment van de gemeenschap, overheidsinstantie, voedingssector ondernemer.

Food Technology Program (FTP) bij de afdeling Food Science and Technology, Faculteit van Landbouwtechniek en Technologie, Bogor Agricultural University (IPB) is een niet-gegradueerd onderwijsprogramma dat zich richt op het produceren van afgestudeerden die competenties hebben in het verwerken van voedselmaterialen in de kluis, hoogwaardige en gezonde voedingsproducten op industriële schaal.

Sinds de opening in 1964 heeft FTP-IPB afgestudeerden gekoesterd die in staat zijn om te werken in verschillende functies of gebieden in de nationale en internationale voedingsindustrie, overheidsinstanties of als succesvolle voedselondernemers.

FTSP-IPB wordt beschouwd als het beste en het oudste studieprogramma op het gebied van voedselverwerkende landbouwproducten en behaalt het A-niveau door de National Accreditation Body of Higher Education (BAN-PT). FTP-IPB is ook internationaal geaccrediteerd door het American Institute of Food Technologists (IFT) sinds 2010 en de International Union of Food Science and Technology (IUFoST) sinds 2013. FTSP-IPB onderscheidt zich als het eerste studieprogramma voor voedseltechnologie buiten Noord-Amerika dat door IFT wordt erkend met de status 'ontwikkeld' bij het beheren van het onderwijs. Met een dergelijke nationale en internationale erkenning wordt FTP-IPB een zeer wenselijk studieprogramma van middelbare scholieren en resulteert het bijgevolg in een hoge mate van concurrentievermogen voor de toegang. Bovendien keurt FTSP-IPB internationale standaardcurricula goed met leerresultaten die voldoen aan de IFT Education Standard.

Visie

Een toonaangevende instelling voor hoger onderwijs worden met internationale kwaliteit en als trendsetter in de ontwikkeling van voedselwetenschap en -technologie.

Missie

 • Een hoger onderwijs van hoge kwaliteit uitvoeren om competente en internationale afgestudeerden van hoge kwaliteit te produceren op het gebied van voedselwetenschap en -technologie.
 • Creëren van creatieve voedselgerelateerde onderzoeken op basis van tropische voedselbronnen die het onderwijsproces en de ontwikkeling van voedselwetenschap en -technologie ondersteunen.
 • Het leveren van gemeenschapsdiensten die bijdragen tot het concurrentievermogen en de winstgevendheid van de voedingsindustrie en tot het welzijn van het publiek.

130440_57e2d14b4357a914f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c7d2f7cd2944bc35b_1280.jpgkkolosov / Pixabay

De campus

IPB is gevestigd in Dramaga, Bogor, West-Java, Indonesië. Het is omgeven door steden die het gemakkelijk maken om de locatie te bereiken en de stad uit te gaan. IPB Campus heeft een goede omgeving en veel transportsysteemkeuzes die de ideale omgeving kunnen ondersteunen voor academische en niet-academische activiteiten.

uitrusting

Onderwijs- en onderzoekslaboratoria

Studenten hebben toegang tot onderwijs- en onderzoekslaboratoria in de afdeling Food Science and Technology en SEAFAST Center, waaronder het laboratorium voor voedselchemie, het laboratorium voor voedselmicrobiologie, het laboratorium voor voedselbiochemie en menselijke voeding, het voedselverwerkings- en engineeringlaboratorium en het sensorische evaluatielaboratorium.

Er zijn ook proeffabrieken voor voedselverwerking beschikbaar om studenten praktisch werk te bieden in een voedselverwerking op grotere schaal. De proeffabrieken zijn uitgerust met verwerkingsmachines en -apparatuur die regelmatig worden gebruikt voor een geïntegreerde laboratoriumcursus voor voedselverwerking, die is ontworpen om een geminiaturiseerd maar toch compleet voedingsindustrie-model na te bootsen.

Onderzoeksfaciliteiten

De laboratoria bieden geavanceerde apparatuur voor analyse, zoals GC, GCMS, HPLC, AAS, DNA-sequencer, elektroforese, ultrafiltratie, polarisatiemicroscopen, Rancimat, reometer, PCR, gepulseerde NMR, enz.

Bibliotheken en informatiecentrum

Bibliotheken en Informatiecentrum wordt voornamelijk ondersteund door de IPB Centrale Bibliotheek. De bibliotheken bieden informatie en een verscheidenheid aan literatuur op het gebied van voedingswetenschap en -technologie, landbouwtechnologie en andere relevante onderwerpen.

Internationaal programma voor levensmiddelentechnologie

Doel van het programma

Het internationale undergraduate-programma voor levensmiddelentechnologie (IUP-FT) is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de sterke behoefte aan levensmiddelentechnologen met een solide internationaal perspectief.

competenties

De competentie van afgestudeerden voldoet aan IFT's minimale kerncompetenties van het undergraduate-programma voor voedingswetenschappen en voldoet aan het Indonesische kwalificatieraamwerk. Studenten die dit programma voltooien, zullen:

 1. Voldoende kennis hebben van de principes van de voedingswetenschap (chemie en voedselanalyse, microbiologie en voedselveiligheid, engineering en voedselverwerking, de biochemie van voedsel en voeding) bij het produceren van veilig voedsel en kwaliteit in de voedselketen.
 2. Het vermogen hebben om een proces van waarde toevoegen aan voedingsmiddelen te ontwerpen door verschillende eenheidsbewerkingen te combineren om veilige en hoogwaardige voedingsmiddelen te produceren.
 3. Heb een sterk bewustzijn van internationale kwesties van de voedingsindustrie.
 4. Beschikken over sterke succesvaardigheden (communicatieve vaardigheden, vaardigheden voor kritisch denken / probleemoplossend vermogen, vaardigheden voor levenslang leren, professionaliteit, interactievaardigheden, vaardigheden voor het verwerven van informatie en organisatorische vaardigheden).

Toelating van studenten

Voor Undergraduate International Program volgt het toelatingsproces het schema dat is aangekondigd door Bogor Agricultural University (IPB). Deze test kan worden uitgevoerd door middel van de resultaten van de SBMPTN-score of Ujian Talenta Masuk (UTM) IPB.

130439_Clipboard02.jpg

Toelatingsproces en vereisten

 1. Kandidaten moeten zijn afgestudeerd aan de middelbare school of een gelijkwaardig academisch niveau. Certificaat of ander bewijs van afstuderen van de middelbare school of een ander gelijkwaardig niveau is vereist.
 2. Voor kandidaten afkomstig uit niet-Engelssprekende landen is certificering van Engelse taalvaardigheid (TOEFL / IELTS) vereist en bijgevoegd bij de ingediende aanvraag.
 3. Kandidaten in Indonesië moeten zich inschrijven bij IUP-FT door een downloadbaar aanvraagformulier in te vullen. Er zijn twee selectiemethoden:
  1. met behulp van SBMPTN-score;
  2. Schriftelijk examen (Ujian Talenta Mandiri).
 4. Internationale kandidaten moeten een door IPB vastgestelde kwalificatieselectie uitvoeren om op een geschikte locatie in hun eigen land te worden gehouden (hoogstwaarschijnlijk bij de Indonesische ambassade of het consulaat). Het examen meet de competenties van studenten in scheikunde, wiskunde, biologie, natuurkunde en Engels. Een kandidaat met een hoge academische prestatie kan worden vrijgesteld van een schriftelijk examen.
 5. Om te worden geaccepteerd bij IUP-FT, moeten potentiële studenten die het examen en andere vereisten hebben behaald, zich registreren volgens het schema en de vereisten bepaald door IPB.

Academische activiteiten

Uitwisselingsprogramma voor studenten / verdienactiviteit

De student kan zich gedurende een semester aanmelden voor het kredietverdienende programma aan een partneruniversiteit in ASEAN, Japan of Europa. Via dit programma volgen studenten verschillende voedingswetenschappen of keuzevakken aan partneruniversiteiten.

Laatste jaarproject

Studenten zullen hun laatste jaar onderzoeksproject gedurende een semester uitvoeren aan een partneruniversiteit. Onderzoek wordt begeleid door docenten van zowel IPB (thuis) als partner (gast) universiteit. Als optie voor het afstudeeronderzoek kan de student ook stage lopen bij een internationaal voedingsbedrijf in het buitenland.

Internationale mobiliteit op korte termijn

Studenten kunnen deelnemen aan een internationaal academisch programma zoals zomercursussen, trainingen of conferenties.

leerplan

Twee schema's van een vierjarig undergraduate-programma (144-eenheden van credits) zijn ontworpen om studenten alternatieven te bieden om het volledige programma in IPB (4 + 0-programma) af te ronden of om hun laatste (vierde) jaar door te brengen aan partneruniversiteiten in het buitenland (3+) 1 of 3,5 0,5 programma's). Studenten die een IUP-FT voltooien, krijgen de graad Bachelor of Agricultural Technology.

Extracurriculaire activiteiten van studenten

Studentenvereniging Levensmiddelentechnologie of Himitepa organiseert buitenschoolse activiteiten voor studenten. Enkele extra-curriculaire studentenactiviteiten zijn als volgt:

Competitie voor de ontwikkeling van voedselproducten (FPDC)

FPDC is ontworpen om studenten uit te dagen om alle vaardigheden en kennis van voedingswetenschappen te gebruiken en toe te passen in een echte wereld. Elk deelnemend studententeam ontwikkelt een nieuw voedselidee en voert het concept uit via marketing en productie. Het daagt organisatorische, teamwork, creatieve en wetenschappelijke vaardigheden uit. HIMITEPA organiseert de wedstrijd in samenwerking met SEAFAST Center en Food Ingredients Asia (FIA).

Ksatria Pangan (Kapangan)

Kapangan is een plek voor studenten die een passie hebben om de voedselwetenschappelijke kennis direct toe te passen op de gemeenschap op het gebied van voedselveiligheid en voedselverwerking. De doelgroep is een kleinschalige voedselproducent, basisschoolleerlingen en voedselverkopers.

Voedselwaarschuwing

Food Alert is een platform om de gemeenschap te informeren over voedselwetenschap en -technologie in de praktijk via sociale media, posters of andere media.

Food Processing Club (FPC)

FPC is een studentenclub om de interesse van studenten te vergroten om hun vaardigheden in voedselverwerking en productontwikkeling te versterken.

Wereldvoedseldag (KRW)

WFD is een jaarlijks studentenevenement om de wereldvoedseldag op 16 oktober te vieren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

IPB University is a higher education institution that produces innovations with a nationally and internationally acknowledged quality. For ten years straight (2008-2018), IPB has the most innovation c ... Lees meer

IPB University is a higher education institution that produces innovations with a nationally and internationally acknowledged quality. For ten years straight (2008-2018), IPB has the most innovation compared to other universities in Indonesia base on appraisement from the Business Innovation Center – Ministry of Research, Technology, and Higher Education of Indonesia in Indonesia’s Most Prospective Innovation. Lees Minder
Dramaga , Bogor , Bogor , Bogor , Bogor + 4 Meer Minder