Bachelor in de wetenschap

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Wil je de toekomst vormgeven en begrijpen hoe het universum is opgebouwd?

Ons begrip van het universum is gebaseerd op de vooruitgang die is geboekt in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek in de afgelopen 100 jaar. De wetenschappelijke kerndisciplines wiskunde, natuurkunde, scheikunde en informatica vormen ook de basis voor alle moderne technologie. In de interdisciplinaire bacheloropleiding in de wetenschap ga je aan de slag op het snijvlak van opwindend basisonderzoek en applicatie-ontwikkeling bij al deze onderwerpen.

Het programma biedt een interdisciplinaire opleiding. Tijdens het eerste halfjaar ontvangen alle studenten een basis in wiskunde en basisprogrammavaardigheden op universitair niveau. Hierna kunnen ze een specialisatie-studietraject kiezen, met tweede- en derdejaars universitaire cursussen aangeboden in wiskunde, computer / data science, natuurkunde en scheikunde. Het is mogelijk om de studies in een van deze studietracks te verdiepen of om studies van twee of drie tracks te combineren om een echt multidisciplinaire opleiding te krijgen.

Kumpula campus, een van de vier campussen aan de University of Helsinki , is het grootste centrum in de Noordse landen voor onderzoek in exacte natuurwetenschappen en een dynamische studieomgeving met een goed gevoel voor gemeenschap. We doen ons best om een breed scala aan lesmethoden te gebruiken en deze continu te ontwikkelen. Als student raak je gemakkelijk betrokken bij onderzoeksgroepen en actieve studentenorganisaties.

Waarom een bacheloropleiding in de wetenschap?

Ons begrip van het universum en alle moderne technologie is gebaseerd op vooruitgang in wetenschappelijk onderzoek van ongeveer de afgelopen 100 jaar. De werking van computers en mobiele telefoons is volledig afhankelijk van kwantummechanische principes en de aard van de materie in het universum is onthuld door studies in deeltjesfysica, astronomie en kosmologie. Er worden voortdurend nieuwe spannende ontdekkingen gedaan die onze toekomst zullen beïnvloeden. Studies over kwantuminformatie in combinatie met de ontwikkeling van nieuwe materialen staan bijvoorbeeld op het punt de deuren te openen voor quantumcomputing, en de analyse door de kunstmatige intelligentie van big data zal leiden tot nieuwe manieren om ziekten te genezen.

De bacheloropleiding in de wetenschap biedt een interdisciplinair onderwijs waarmee je kunt werken aan de voorhoede van opwindend basisonderzoek en applicatie-ontwikkeling in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en computer- / gegevenswetenschap.

Structuur en inhoud

De bacheloropleiding in de wetenschap omvat 180 studiepunten, die in drie jaar kunnen worden voltooid, volgens een goedgekeurd persoonlijk studieplan. De graad omvat:

 • 15-30 studiepunten van verplichte gemeenschappelijke studies in elementaire wiskunde, elementaire informatica en statistiek
 • 15 studiepunten van overdraagbare vaardighedencursussen die helpen bij het oriënteren op het beroepsleven, en een groepswerkcursus met moderne wetenschapsonderwerpen die aan de faculteit zijn onderzocht
 • 10 studiepunten taalstudies, bestaande uit 4 studiepunten academisch Engels en 6 studiepunten basiscursussen in het Fins of Zweeds (voor studenten met een toelatingsexamen van een middelbare school met onderwijs in het Fins of Zweeds, 3 studiepunten Fins en 3 studiepunten Zweeds op een geavanceerd niveau)
 • 60-105 credits van basis- en vakstudiecursussen
 • 10 studiepunten van een eindseminar (4 cr) en bachelorscriptie (6 cr)
 • 35-50 studiepunten van andere vakken volgens je studietraject en persoonlijk studieplan

Het programma omvat op BSc-niveau een scriptie van 6 studiepunten, een korte (ongeveer 15-20 pagina's) literatuurstudie over een tijdig onderwerp dat is geschreven volgens wetenschappelijke normen en verwijzingspraktijken.

125927_ops_kuva_muokattu.jpg

Cursussen en onderwijs

Bacheloropleiding in de wetenschap heeft vier studietrajecten: chemie, computer- en datawetenschap, wiskunde en natuurkunde. Je kunt elk van deze studietracks selecteren op basis van je voorkeuren aan het begin van je studie. De track bepaalt welke cursussen u moet volgen.

Chemie

In het chemietraject krijg je een opleiding over de fundamentele concepten en moderne experimentele methoden van chemie, gerelateerd aan begrip van de natuur en de rol van wetenschap en nieuwe technologieën in de toekomst in de samenleving. Bio-economie, circulaire economie, nieuwe energiebronnen, voedselproductie, schoon water en lucht, evenals gezondheidszorg vormen uitdagingen die een sterke kennis van chemie vereisen.

Na de algemene basis- en vakstudies (60 cr), kun je cursussen kiezen die je studies beginnen te richten op een van de optionele chemiegerelateerde masterprogramma's: het masterprogramma in chemie en moleculaire wetenschappen, het masterprogramma in materiaalonderzoek, de Masterprogramma in theoretische en computationele methoden, of het masterprogramma in atmosferische wetenschappen. Door chemie te combineren met wiskunde, natuurkunde of informatica kun je je ook richten op de masterprogramma's van die disciplines. Na het behalen van de BSc-graad kun je je ook aanmelden voor masterprogramma's aan andere universiteiten in Finland of in het buitenland.

Computer- en datawetenschap

De studenten in het studietraject van computer- en datawetenschap verwerven de vaardigheden om moderne software te bouwen, zowel door praktische oefeningen en projecten te doen als door de fundamentele ideeën te bestuderen die ten grondslag liggen aan hoe computers werken en hoe ze efficiënt kunnen worden gebruikt. Ze krijgen ook een inleiding tot de nieuwe mogelijkheden gecreëerd door kunstmatige intelligentie en de analyse van grote hoeveelheden gegevens.

Wiskundestudies zijn een noodzakelijke basis voor de meer geavanceerde concepten in de informatica, met name die verder gaan dan het bachelorniveau. Studenten die afstuderen van het studieprogramma van computer- en datawetenschap kunnen doorgaan in de masteropleiding in Computer Science of de masteropleiding in Data Science.

Wiskunde

Het wiskundestudietraject benadrukt wiskunde als een eigen wetenschap. Het biedt een inleiding tot zowel de belangrijkste concepten en methoden van de moderne wiskunde als een bredere kijk op de exacte wereld van de wiskunde, waarbij exact gedefinieerde concepten en de eigenschappen en relaties die hieruit naar voren komen worden bestudeerd. Het studietraject biedt een goede basis voor verdere studies in wiskunde op masterniveau en doctoraatsniveau.

Afhankelijk van de gekozen optionele studies, leidt de track de studenten naar ofwel de wereld van pure wiskunde, met onderzoeksvragen die voortkomen uit wiskundige theorieën, of naar toegepaste wiskunde waar wiskundige tools worden gebruikt om vragen op te lossen die zich voordoen op andere gebieden zoals de fysieke wereld rond ons. Het studietraject geeft de vereiste voorwaarden voor voortgezette studies in het masterprogramma wiskunde en statistiek. Het opnemen van studies in statistiek of informatica maakt de student ook in aanmerking om door te gaan in de masteropleiding in Life Science Informatics of de masteropleiding in Data Science. Inclusief cursussen in natuurkunde of scheikunde maakt studies mogelijk in het masterprogramma in theoretische en computationele methoden.

Fysica

In het natuurkundestudietraject krijg je een opleiding over de klassieke en kwantummechanische grondslagen van de moderne fysica en een visie op hoe deze kennis zich verhoudt tot het moderne begrip van de aard van het universum en nieuwe technologieën.

Na de algemene basis- en vakstudies (60 cr), kun je cursussen kiezen die de studies beginnen te richten op een van de masterprogramma's waarin je kunt doorgaan: het masterprogramma in deeltjesfysica en astrofysische wetenschappen, het masterprogramma in materiaalonderzoek (waaronder nanowetenschap en biofysica) en het masterprogramma in theoretische en computationele methoden. Door natuur- en wiskundestudies te combineren, kun je je studies ook richten op het masterprogramma in theoretische en computationele methoden, door natuurkunde en scheikunde te combineren in de richting van het masterprogramma in fysische chemie, en door natuur- en computerwetenschappen te combineren in de richting van het masterprogramma in data Wetenschap.

Wanneer aanvragen?

De bacheloropleiding in de wetenschap kent twee aanmeldingsperioden. De juiste aanvraagperiode is afhankelijk van je vooropleiding. Houd er rekening mee dat u geen gewenste aanvraagperiode kunt selecteren en dat u ook geen aanvraag kunt indienen tijdens beide aanvraagperioden.

Heb je een van de volgende diploma's voltooid of ben je vóór 15 juni 2020 klaar?

Zo ja, zit u in toelatingsgroep 2 en moet u uw aanvraag indienen tijdens de aanvraagperiode tussen 18 maart en 1 april 2020 (aanvraagperiode sluit om 15.00 uur lokale tijd in Helsinki). De toelating is gebaseerd op het toelatingsexamen of gelijkwaardig.

Zo niet, dan zit u in toelatingsgroep 1 en moet u uw aanvraag indienen tijdens de aanvraagperiode tussen 3 december 2019 en 10 januari 2020. De toelating is gebaseerd op de scores van SAT Subject Tests.

U kunt de aanvraagperiode van uw voorkeur niet selecteren, hoewel u twee certificaten zou hebben. Houders van het Finse certificaat voor toelatingsexamen moeten bijvoorbeeld altijd tijdens de aanvraagperiode voor toelatingsgroep 2 een aanvraag indienen.

Hoe toe te passen

Wanneer de juiste aanvraagperiode voor u begint, moet u uw aanvraag online indienen bij de Finse nationale aanvraagportal Studyinfo . Houd er rekening mee dat het online aanvraagformulier open is en alleen tijdens de aanvraagperioden kan worden ingediend.

 • Lees de applicatie-instructies op Studyinfo zorgvuldig.
 • Beide aanvraagprocedures (toelatingsgroep 1 en toelatingsgroep 2) staan los van het Finse nationale toelatingsproces voor aanvragen. Dit betekent dat je, als je wilt, in het voorjaar van 2020 ook in het Finse nationale gezamenlijke aanvraagproces voor hoger onderwijs een andere studieplaats kunt aanvragen. Dan kan je meer dan één studieplaats worden aangeboden. Je kunt echter slechts één studieplaats accepteren die leidt tot een diploma hoger onderwijs dat aan dezelfde termijn begint.
 • Vul uw online aanvraag zorgvuldig in. Het aanvraagformulier is alleen beschikbaar tijdens de aanvraagperiode bij Studyinfo, aan de rechterkant van de pagina.
 • Nadat u uw online aanvraagformulier hebt verzonden, ontvangt u een bevestigingsmail. Zorg ervoor dat u het bevestigingsbericht binnen 24 uur na verzending van de aanvraag hebt ontvangen.
 • Vergeet niet om de vereiste aanvraagbijlagen toe te voegen aan uw online aanvraagformulier bij Studyinfo of dien deze in volgens de instructies voor de deadline voor aanmelding.
 • Een aanvrager die niet heeft aangetoond dat hij of zij in aanmerking komt door de vereiste bijlagen in te dienen volgens de instructies, kan niet tot het programma worden toegelaten.
 • U kunt toegang krijgen tot uw online aanvraagformulier en gerelateerde aanvragen voor aanvraag van een bijlage bij Studyinfo door in te loggen op Mijn Studyinfo .

Collegegeld

Burgers van niet-EU / EER-landen, die geen permanente verblijfsstatus in het gebied hebben en hun studies in het Engels voortzetten, zijn collegegeld verschuldigd. Je kunt via FAQ op de Studyinfo-website controleren of je wel of geen collegegeld moet betalen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. ... Lees meer

The University of Helsinki offers a wide range of Master’s Degree Programmes, taught entirely in English. The scope of our programmes is 120 ECTS credits, completed with two years of full-time study. All programmes comply with the national legislation governing university education and are, therefore, recognised globally. Lees Minder