Bachelor in de wijsbegeerte, politiek en economie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Waarom worden populistische politieke partijen steeds populairder? Is dit een slechte ontwikkeling? Zijn we verplicht om de natuurlijke omgeving te sparen voor toekomstige generaties? Hoe heeft migratie zich ontwikkeld en hoe heeft dit bijgedragen aan het vormgeven van het beleid voor gezondheidszorg en onderwijs in de loop van de tijd? Wat zouden de economische effecten zijn als we alle burgers een nationaal basisinkomen zouden geven?

Hoewel het mogelijk is om complexe vragen als deze te beantwoorden, is het zeker niet gemakkelijk. Om de grootste uitdagingen ter wereld op te lossen, hebben we experts nodig die vanuit verschillende perspectieven naar maatschappelijke vraagstukken kunnen kijken. Onze nieuwe Bachelor of Philosophy, Politics and Economics (PPE) voorziet in deze behoefte. De p biedt intensieve training van hoog niveau voor studenten die graag oplossingen willen vinden voor 's werelds meest urgente problemen.

PPE Plus History in Utrecht

De PPE p van Utrecht University bekijkt politieke en economische vraagstukken vanuit vier verschillende perspectieven: filosofie, politiek, economie en geschiedenis. Het toevoegen van een historische dimensie aan PBM vind je alleen in Utrecht, waar we ervan overtuigd zijn dat inzicht in het verleden ons helpt om betere keuzes te maken voor de toekomst. Je krijgt niet alleen een grondige kennis van elk van deze vier velden, maar je wordt ook opgeleid om ze te combineren om de meest uitdagende problemen ter wereld aan te pakken. Bij Utrecht University geloven we dat dit de beste manier is om complete en effectieve oplossingen te ontwerpen.

Voorbeeld case

Een probleem waar u voor zou kunnen kiezen, is privacy. Hoe moeten overheden omgaan met de bescherming van de privacy van burgers en tegelijkertijd terrorisme bestrijden? Moeten ze het internetgebruik van iedereen monitoren om de kansen te vergroten om terroristen te vangen? Om deze en gerelateerde vragen te beantwoorden, hebt u kennis nodig van diverse wetenschappelijke disciplines. Filosofie kan u helpen beslissen of het ethisch is om persoonlijke veiligheid in te ruilen voor veiligheid. Politiek helpt je de rol van regeringen te begrijpen, die de macht hebben om beslissingen te nemen die zowel privacy als veiligheid beïnvloeden en die de bevolking als geheel betreffen. Economie verduidelijkt de kosten en baten van het aannemen van een specifiek privacybeleid. En de geschiedenis leert ons hoe samenlevingen deze complexe dilemma's in het verleden hebben aangepakt, lessen voor de toekomst.

Is PPE voor jou?

Heb je een sterke interesse in maatschappelijke uitdagingen? Ben je ervan overtuigd dat ze alleen kunnen worden opgelost door kennis en inzichten uit meerdere disciplines te combineren? Wil je dit graag in actie brengen, uitdagen en uit je comfortzone halen? Ben je klaar om deel uit te maken van een dynamische internationale gemeenschap? Dan is PPE aan Utrecht University voor jou!

Voor Independent Minds

Als afgestudeerde PPE ben je in staat om de zwaarste mondiale problemen door verschillende lenzen kritisch te analyseren. We leren je niet alleen hoe je complexe uitdagingen aanpakt, maar we geven je ook de tools om je eigen standpunt te communiceren en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen persoonlijke en intellectuele ontwikkeling. Als kritische en onafhankelijke denker ben je in staat analytische en leidinggevende posities te bekleden in zowel de private sector (bv. Multinationals) als de publieke sector (bv. Bij de overheid). Als alternatief kun je doorgaan met het volgen van een masterdiploma, een doctoraat en uiteindelijk een academische carrière.

Carriere vooruitzichten

PPE biedt een programma waarmee studenten kunnen solliciteren naar banen of afstudeerprogramma's in binnen- en buitenland. Naast het behalen van een bachelordiploma van een wereldwijd gerenommeerde universiteit, geeft het je een interdisciplinair diploma in de Engelse taal, wat betekent dat je na het voltooien van het PPE-programma hier in aanmerking komt voor veel meer mogelijkheden dan zou iemand met een reguliere, monodisciplinaire bacheloropleiding. Bovendien, als je ervoor kiest om een masteropleiding te volgen, kun je dit gemakkelijk doen binnen de nationale of internationale context zonder verdere Engelse taalvaardigheid te moeten bewijzen.

De meeste afgestudeerden van de bacheloropleiding gaan verder met een (gerelateerde) masteropleiding, die je kansen op werk vergroot, je specialisatie verdiept en je kwalificeert voor verdere studies. Wat betreft afstudeerprogramma's kunnen studenten die afstuderen met onze PPE Bachelor een aanvraag indienen voor een van de gespecialiseerde masteropleidingen aan Utrecht University in filosofie, economie, geschiedenis of governance, of voor een andere masteropleiding aan buitenlandse universiteiten. Tijdens hun derde jaar van het PPE-programma kunnen studenten zich voorbereiden op meer interdisciplinaire of meer disciplinaire masterprogramma's, afhankelijk van hoe ze besluiten om hun profielgebied te vullen (een groot deel van het derde jaar geeft studenten de keuze van welke studies en onderwerpen ze willen volgen) , of om stage te lopen). Als een student geïnteresseerd is in een masterprogramma, waarvoor concrete specialisatie in een onderwerp of specifieke methodologische vaardigheden vereist is, biedt het derde jaar een geweldige kans om de competenties naar eigen inzicht te vergroten.

Veel van onze afgestudeerden zullen ervoor kiezen om direct na het voltooien van het PPE-programma een carrière na te streven. Gezien de intensiteit van ons programma en het interdisciplinaire karakter ervan, zijn er veel carrièremogelijkheden die PPE-studenten kunnen aangrijpen. Enkele, hoewel niet alle, voorbeelden omvatten een carrière in:

  • Politiek
  • Wet
  • Bank- en economische sector
  • Beleidsadvies
  • Onderzoeksanalyse
  • Academia
  • Openbare dienst
  • Diplomatieke dienst
  • Journalistiek en media
  • Onderwijs

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder