Bachelor in de wiskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wiskunde is een drijvende kracht achter veel van de huidige vooruitgang op het gebied van geneeskunde, economie en zaken, en wetenschap en technologie. Als student Bachelor in de wiskunde kun je kiezen uit een breed scala aan programma-opties op basis van je interesses en carrièredoelen. De solide wiskundige kennis en vaardigheden die u bij Carleton opdoet, geven u een concurrentievoordeel in een breed scala aan carrières en bereiden u voor op het bijdragen aan de volgende generatie innovaties.

Het voordeel van Carleton

Onze opleidingen bieden je gerichte training. In tegenstelling tot veel universiteiten, bieden we eerstejaars wiskundecursussen uitsluitend aan voor studenten die geïnteresseerd zijn in het behalen van een graad in wiskunde of statistiek. Bij Carleton vind je cursussen die worden gegeven door vooraanstaande onderzoekers die zich inzetten voor studentensucces, en onze niet-gegradueerde laboratoria zijn geïnstalleerd met de modernste wiskundige en statistische software die ook in de industrie wordt gebruikt. U kunt ook een-op-een tutorialondersteuning krijgen bij wiskundeproblemen via ons Mathematics Tutorial Center, dat een gratis drop-in service biedt.

Co-op kansen

Het coöpprogramma combineert leren in de klas met werktermen, voor de praktische ervaring die je alleen op de werkplek zult vinden. Co-op kan u ook voorzien van netwerkmogelijkheden, financiële ondersteuning en direct contact met potentiële werkgevers.

Het kapitaalvoordeel

Veel van onze professoren hebben banden met de federale overheidsdiensten. Zo is er een uitgebreide samenwerking tussen de statistici hier en die bij Statistics Canada en bij Health Canada. Daarnaast heb je toegang tot een breed netwerk van professionals in organisaties in het hele Nationaal Hoofdstedelijk Gewest waar wiskunde en statistiek een cruciale rol spelen. Onder hen zijn de National Research Council Canada en enkele van de toonaangevende bedrijven in de hightechsector van Canada. Onze sterke banden met deze organisaties hebben vaak werk- en onderzoeksmogelijkheden voor onze studenten opgeleverd.

Het programma

Carleton University biedt een verscheidenheid aan niet-gegradueerde programma's in de wiskunde en statistiek, leidend tot een Bachelor of Mathematics (BMath) diploma, evenals de Bachelor of Science (Double Honours) in wiskunde en natuurkunde.

Je kunt kiezen voor een algemeen programma dat 15,0 studiepunten vereist en normaal gesproken wordt afgerond in drie jaar voltijds studeren, of een honoursprogramma dat 20,0 studiepunten vereist en duurt normaal gesproken vier jaar.

Bij het plannen van je programma, wil je een aantal dingen overwegen, zoals hoeveel Computer Science-cursussen je in je programma moet opnemen en of je je studies in Wiskunde moet combineren met vakken in de kunsten, sociale wetenschappen of experimentele wetenschappen. Wij staan klaar om u te helpen bij het ontwerpen van een programma dat bij u past.

 • Computationele en toegepaste wiskunde en statistiek (Honours)
 • Wiskunde (Algemeen of Honours)
 • Statistieken (Algemeen of Honours)
 • Actuariële wetenschappelijke concentratie

Computerwetenschappen en wiskunde (gecombineerde honours)

Als je ook geïnteresseerd bent in computerwetenschappen, overweeg dan ons BMath gecombineerde honoursprogramma in computerwetenschappen en wiskunde. Dit beperkte inschrijvingsprogramma, vergelijkbaar met het Bachelor in Computer Science-programma, legt gelijke nadruk op wiskunde en informatica. U kunt een van de volgende twee concentraties volgen: computertheorie en numerieke methoden of statistieken en computergebruik.

Wiskunde en economie; Statistieken en economie (gecombineerde honours)

Deze twee gecombineerde Honours-programma's bieden een sterke mix van cursussen in deze nauw verwante disciplines.

Wiskunde en natuurkunde (Bachelor of Science [Double Honours])

Dit is een elite-programma waarmee je een intensieve studie van wiskunde met moderne natuurkunde kunt combineren. Het zal je ook voorbereiden op geavanceerde studie in de theoretische natuurkunde.

Gecombineerd bachelor- en masterprogramma

Dit programma "excelleert" uitzonderlijke wiskunde- of statistiekstudenten, waardoor het mogelijk is om in vier jaar af te studeren in plaats van vijf, met zowel een bachelor- als een masterdiploma. Je kunt afstuderen met een gecombineerde Bachelor of Mathematics / Master of Science in de wiskunde of in de statistiek.

minderjarigen

Studenten in niet-gegradueerde opleidingen die niet deel uitmaken van de faculteit wiskunde en statistiek kunnen kiezen voor een vierkrediet minor in wiskunde of statistiek.

Toekomstige kansen

De BMath (Honours) graad biedt een uitstekende opleiding voor vele verschillende gebieden, zoals:

 • Actuariële Wetenschappen
 • Bedrijfsmodellering
 • Datamining
 • Informatiebeveiliging

Management en systeemanalyse Studenten met een diploma in statistiek kunnen werk vinden in:

 • Gegevensanalyse
 • Financiële modellering
 • Marktanalyse
 • Enquête-ontwerp

Graduate Studies

Afgestudeerden van al onze programma's zijn goed gekwalificeerd om door te gaan met afstuderen op verschillende gebieden, waaronder wiskunde en statistiek, wiskundige fysica, meteorologie, oceanografie, informatica, informatiekunde, actuariële wetenschappen, bedrijfskunde, techniek, biostatistiek, econometrie en psychologie.

Professionele programma's

Wiskunde en statistiek bieden een sterke basis voor veel professionele programma's.

Ontdek Mathematics (BMath) aan de Carleton University

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder