Bachelor in dierwetenschappen

Wageningen University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in dierwetenschappen

Wageningen University

Bachelor's Animal Sciences

De bacheloropleiding Dierwetenschappen stimuleert je om het biologische functioneren van dieren in onze samenleving te bestuderen en te onderzoeken - dieren die we verzorgen en houden voor voedsel, als huisdier, voor het behoud van de natuur of voor educatieve en recreatieve doeleinden. Hoe kunnen deze dieren zich aanpassen aan hun omgeving en hoe kunnen we de best mogelijke omgeving voor hen creëren? Het beantwoorden van deze vragen vereist een fundamenteel begrip van de biologie van huisdieren en dieren in gevangenschap, evenals kennis over dierbeheer en zorg in onze samenleving.

Programma

De bacheloropleiding Dierwetenschappen is een voltijds programma van drie jaar. In het eerste jaar staan ​​oriëntatie in dierwetenschappen en basiskenniscursussen centraal. In het tweede jaar kiezen studenten een van de twee majors. Een groot deel van het derde jaar bestaat uit keuzevakken, evenals een individueel onderzoeksproject.

De structuur van de bacheloropleiding Dierwetenschappen toont de diversiteit van dit wetenschapsgebied. Stichtingscursussen gericht op oriëntatie op dierwetenschappen, biologische principes en de ondersteunende gebieden van chemie, wiskunde en statistiek worden gevolgd door (en geïntegreerd in) meer gespecialiseerde onderwerpen. Dit verplichte kerncurriculum wordt in de eerste anderhalf jaar gegeven.

In de tweede helft van het tweede jaar, kiezen de studenten tussen de twee aangeboden majors. De major Animal Management and Care richt zich op de dieren en hun (humane) omgeving. De belangrijkste biologische functie van dieren richt zich op de biologische processen bij dieren.

Het derde jaar biedt de grootste vrijheid: meer dan de helft van dit jaar bestaat uit keuzevakken, inclusief de optie van een minor die studenten kunnen kiezen om te voldoen aan hun eigen prioriteiten en interesses. Keuzevakken of een minor worden gevolgd aan een andere universiteit, in het buitenland in Nederland. Maak het programma dat precies bij u past!

Toekomstige carriëre

De meeste afgestudeerden van de bachelor Dierwetenschappen gaan door met de master Animal Sciences. Master afgestudeerden vinden werk in de industrie, bij onderzoeksinstellingen, de publieke sector of non-profit organisaties. In de industrie werken afgestudeerden in technische, commerciële of managementfuncties. Veel afgestudeerden kiezen een carrière als wetenschappelijk onderzoeker aan universiteiten of onderzoeksinstellingen in Nederland of in het buitenland. In de publieke sector (bijvoorbeeld provinciale, nationale of EU-autoriteiten) werken dierwetenschappers als beleidsadviseurs om wetgeving en beleid voor dierenwelzijn en het milieu te ontwikkelen. Wanneer je geïnteresseerd bent om als docent op de middelbare school of in het beroepsonderwijs te werken, kun je je voorbereiden op het speciale (vrije) bachelorprogramma.

Toelating en toepassing

Wil je weten of je diploma voldoende is om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Dierwetenschappen? Je moet het juiste pre-universitaire diploma hebben om toegelaten te worden tot het programma en specifieke vakken gevolgd hebben. Om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Dierwetenschappen, had je wiskunde en scheikunde moeten studeren.

Meer informatie op: https://www.wur.nl/Education-Programmes/Bachelor/BSc-programmes/BSc-Animal-Sciences.htm

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op March 12, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Locations
Nederlanden - Wageningen, Gelderland
Startdatum : Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Wageningen, Gelderland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan