Bachelor in econometrie en operationeel onderzoek: econometrie en data science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Econometrie en Data Science studeren?

Tijdens de bacheloropleiding Econometrie en Data Science aan de VU Amsterdam leer je hoe je problemen in het bedrijfsleven, economie en financiën kunt oplossen met behulp van data science-technieken. Wat is de vraag naar een product bij Amazon? Hoe reageert de verkoop op een prijsverandering? Wordt een KLM-vlucht van Amsterdam naar New York volgeboekt? Hoe snel zal de Nederlandse economie herstellen van een crisis? Hoe evolueert het financiële risico in de loop van de tijd? Door econometrie en data science te leren, kun je deze vragen beantwoorden.

Econometrics and Data Science is een specialisatie van Econometrics and Operations Research, dat is beoordeeld als een van de beste Nederlandse bacheloropleidingen van Keuzegids Universiteiten 2019. De specialisatie Econometrics and Data Science biedt je een ideale combinatie van computerwetenschappelijke methoden en statistische gegevensanalyse, waarmee u om de meest uitdagende problemen in het bedrijfsleven, economie en financiën aan te pakken.

Na de bacheloropleiding kun je kiezen uit een aantal masteropleidingen. Als afgestudeerde econometrie ben je zeer gewenst op de arbeidsmarkt. Je valt op door je kwantitatieve expertise, gecombineerd met kennis van economie en bedrijfskunde.

Wat houdt het programma in?

Het programma wordt gegeven in het Engels. In de eerste maanden kunt u er echter voor kiezen om aan Nederlandstalige werkgroepen deel te nemen.

Jaar 1 - In het eerste jaar zal je je vooral richten op de basis van wiskunde, programmeren, waarschijnlijkheidstheorie en statistiek, gecombineerd met economie en financiën.

Jaar 2 - In het tweede jaar ligt de nadruk op de kernmethoden econometrie, informatica en statistiek. Verder leer je over de ethische aspecten van data science. Je voert ook verschillende casestudies uit in groepen, sommige namens bedrijven. Dit is een geweldige manier om vroeg in je studie contacten te leggen binnen het bedrijfsleven.

Jaar 3 - In het eerste semester kun je kiezen voor een minor binnen of buiten de faculteit, een stage of een periode in het buitenland. In het tweede semester volg je verschillende diepgaande cursussen in Machine Learning en Econometrics. Ten slotte schrijf je een bachelorscriptie over een onderwerp dat je interesseert.

Waarom Econometrie en Data Science aan de VU Amsterdam ?

 • Bij VU Amsterdam bieden we Econometrie en Data Science op bachelorniveau, een unieke combinatie.
 • VU Amsterdam biedt een internationale opleiding die zich richt op de internationale arbeidsmarkt, met veel aandacht voor methodologie en theorie. Toekomstige werkgevers zijn gemakkelijk te vinden in de Zuidas, op slechts een steenworp afstand.
 • Bij VU Amsterdam je meerdere programmeertalen kennen zoals Hadoop, Python en R. Dit geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt.
 • VU Amsterdam is een gemakkelijk toegankelijke campusuniversiteit waar je studenten uit alle disciplines ontmoet.
 • De studievereniging Kraket is niet alleen actief en leuk, maar helpt je ook bij vragen over je studie. Binnen het programma zijn de lijnen kort en kunnen studenten en docenten gemakkelijk met elkaar in contact komen.
 • Econometricians met een diploma zijn zeer gewenst op de arbeidsmarkt. Bij VU Amsterdam word je actief geholpen bij het vinden van de baan die het beste bij je past.

Ben je geschikt voor Econometrics and Data Science?

 • Je onderscheidt jezelf door je wiskundige vaardigheden
 • U vindt het een leuke uitdaging om problemen in de praktijk op het gebied van financiën, marketing en economie op te lossen
 • Je bent gemotiveerd en niet bang om hard te werken
 • Je houdt van studeren en bent nieuwsgierig
 • Je hebt een Nederlands VWO-diploma met Wiskunde B (Wiskunde D is een voordeel) of een gelijkwaardig diploma

Wat volgt er na Econometrie en Data Science?

Masterprogramma's: de meeste studenten gaan na het behalen van hun bachelor verder met de master Econometrics and Operations Research. Sommige studenten combineren dit ook met marketing- of financiële cursussen van andere masterprogramma's.

Vacatures: Econometrie en Data Science is een veelzijdig studieprogramma dat je veel verschillende opties biedt. Dankzij je solide basis in wiskunde, statistiek en econometrie, je praktische kennis van datawetenschap en je probleemoplossende vaardigheden, ben je interessant voor verschillende werkgevers, waaronder adviesbureaus, grote bedrijven, start-ups en de financiële sector. sector.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 130 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Lees Minder