Bachelor in economie en bedrijfseconomie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Over

Economie is overal, je komt het elke dag tegen. De Engelstalige bacheloropleiding Economie en bedrijfseconomie kan u passen als u geïnteresseerd bent in vragen als:

  • Waarom zijn sommige landen rijk en andere armen?
  • Wat zijn de voordelen van de euro als belangrijkste valuta in Europa?
  • Hoe kunnen we de gezondheidszorg betaalbaar maken?
  • Waarom beginnen mensen hun eigen bedrijf?
  • Hoe kunnen subsidies en belastingen helpen de vervuiling te verminderen?

Brede weergave

Kies je voor Economie en Bedrijfseconomie in Utrecht, dan kies je voor een brede kijk op economische vraagstukken: het real-world perspectief. Wat zijn de behoeften en doelstellingen van mensen en organisaties in onze complexe samenleving? Welke keuzes maken ze om aan hun behoeften te voldoen en hun doelstellingen te bereiken? Om de juiste antwoorden op deze vragen te vinden, analyseren we economische kwesties met de inzichten van andere gebieden, zoals aardrijkskunde, rechten, sociale wetenschappen en gegevenswetenschap.

Internationale leeromgeving

Uw inzichten zullen worden verrijkt door de internationale leeromgeving aangeboden door de Utrecht University van Utrecht University of Economics (USE). Studenten komen uit meer dan 50 verschillende landen. Het programma overschrijdt meerdere grenzen: taalgrenzen, geografische grenzen en de grenzen van andere disciplines.

Carriere vooruitzichten

De overgrote meerderheid van USE-afgestudeerden schrijft zich in voor masteropleidingen in de economie aan Utrecht University van Utrecht University . Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om elders in Nederland of in het buitenland te gaan. Na het masterprogramma vinden Utrechtse economen vaak banen als:

  • Adviseurs of consultants in multinationals;
  • Investeerders of projectontwikkelaars bij banken of andere financiële bedrijven;
  • Beleidsrollen in overheidsorganisaties, zoals een ministerie, de provinciale autoriteiten, werkgeversorganisaties, vakbonden of Europese instanties;

Een klein aantal afgestudeerden wordt wetenschappelijk onderzoeker, ondernemer, universitair docent of docent.

Studeren Economie in Utrecht opent de deur naar een breed scala aan loopbanen!

Internationale alumni

Meer dan 15.000 afgestudeerden van Utrecht University wonen buiten Nederland en dit aantal zal de komende jaren toenemen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder