Bachelor in economie en bedrijfseconomie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Economie is overal, je komt het elke dag tegen. De Engelstalige bacheloropleiding Economics and Business Economics is wellicht iets voor jou als je geïnteresseerd bent in vragen als:

  • Waarom zijn sommige landen rijk en andere armen?
  • Wat zijn de voordelen van de euro als belangrijkste valuta in Europa?
  • Hoe kunnen we de gezondheidszorg betaalbaar maken?
  • Waarom beginnen mensen hun eigen bedrijf?
  • Hoe kunnen subsidies en belastingen helpen de vervuiling te verminderen?

Brede weergave

Kies je voor een studie Economie en Bedrijfseconomie in Utrecht, dan kies je voor een brede kijk op economische vraagstukken: het real-world perspectief. Wat zijn de behoeften en doelstellingen van mensen en organisaties in onze complexe samenleving? Welke keuzes maken ze om aan hun behoeften te voldoen en hun doelstellingen te bereiken? Om de juiste antwoorden op deze vragen te vinden, analyseren we economische vraagstukken met de inzichten van andere vakgebieden, zoals aardrijkskunde, rechten, sociale wetenschappen en data science.

Internationale leeromgeving

Uw inzichten worden verrijkt door de internationale leeromgeving van de Utrecht University School of Economics (USE). Studenten komen uit meer dan 50 verschillende landen. Het programma overschrijdt meerdere grenzen: taalgrenzen, geografische grenzen en de grenzen van andere disciplines.

Carriere vooruitzichten

De overgrote meerderheid van de USE-afgestudeerden schrijft zich in voor de masteropleiding Economics aan de Utrecht University School of Economics. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ergens anders in Nederland of naar het buitenland te gaan. Utrechtse economen vinden na de master vaak een baan als:

  • Adviseurs of consultants in multinationals;
  • Investeerders of projectontwikkelaars bij banken of andere financiële bedrijven;
  • Beleidsrollen in overheidsorganisaties, zoals een ministerie, de provincie, werkgeversverenigingen, vakbonden of Europese organen;

Een klein aantal afgestudeerden wordt wetenschappelijk onderzoeker, ondernemer, universitair docent of docent.

Studeren Economie in Utrecht opent de deur naar een breed scala aan loopbanen!

Internationale alumni

Meer dan 15.000 afgestudeerden van Utrecht University wonen buiten Nederland en dit aantal zal de komende jaren toenemen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder