Bachelor in economie en financiën

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Gelieve te weten de bedacht door de maatregelen University of Bologna te beginnen volgend academiejaar in de best mogelijke manier.

Academiejaar 2020/21 - Voor het eerste semester zullen onderwijsactiviteiten op afstand parallel lopen met klassikale onderwijsactiviteiten

Gedurende de eerste zes maanden van ay 2020/21 zal de University of Bologna gemengde onderwijsactiviteiten aanbieden, gehouden in klaslokalen maar ook op afstand toegankelijk. De universiteit heeft er de afgelopen maanden alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat alle klasactiviteiten kunnen worden hervat voor een zo groot mogelijk aantal studenten, met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften en -protocollen.

De universiteit richt zich op twee aspecten: enerzijds werkt ze aan het aanpassen van klaslokalen met behulp van nieuwe technologische infrastructuur; aan de andere kant implementeert het de transformaties die nodig zijn om leraren te helpen bij het proces van voortdurende verbetering van onderwijsmethoden.

Internationale studenten: hoe bereid je je voor op inschrijving -> bekijk hier alle info die je nodig hebt.

CLEF staat voor C orso di L aurea in E conomics en F inance; het is een internationale undergraduate-opleiding, volledig in het Engels gegeven en open voor Italiaanse en internationale kandidaten. Het duurt 3 jaar en leidt tot de titel van bachelor (graad 1ste cyclus).

Waar is het gebaseerd?

Je zou studeren aan de School of Economics and Management van de University of Bologna , een van de beste economische scholen in Italië binnen de oudste universiteit van de westerse wereld (geschat 1088 aC).

Kom ik in aanmerking om te solliciteren?

Heb je een niet-Italiaans diploma secundair onderwijs? Als dit het geval is, controleer dan of het aan deze vereisten voldoet om te zien of u in aanmerking komt om te solliciteren.

Wat zijn de toepassingsvereisten / modi?

Voor EU- en EU-geassimileerde kandidaten
Voor niet-EU-burgers die in het buitenland wonen
Een van de volgende:
  • SAT algemene test
  • TOLC-E B2 Engels certificaat
  • TOLC-I B2 Engels certificaat
  • SAT algemene test

Alle testen moeten worden afgelegd en certificaten moeten worden behaald vanaf 1 februari 2017.

Hoeveel plaatsen zijn er beschikbaar?

CLEF is een programma met beperkte toegang: dit betekent dat in aanmerking komende studenten moeten worden geselecteerd om deel te nemen. Voor studiejaar 2020-2021 nemen we in totaal 120 studenten toe.

Ben ik een EU, gelijkgesteld EU of geen EU-burger?

Bekijk hier uw status om erachter te komen wat dat precies betekent en hoe u zich kunt aanmelden.

Wat zijn de taalvereisten?

Het minimumniveau van Engels dat vereist is om een CLEF-student te zijn, is B2 (van de ERK-schaal.): Alleen als u een EU- of EU-gelijkgestelde burger bent die zich aanmeldt via een van de TOLC-tests, moet u ons ook een officieel B2 Engels verstrekken taalcertificaat (onder degenen die zullen worden vermeld in de Call for Applications).

Als u via SAT solliciteert , is het mogelijk een taalcertificaat in te voeren maar dit is niet essentieel; je wordt alleen beoordeeld op basis van je SAT-score.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich program catalog, cutting-edge research, and a constant and increasingly ... Lees meer

The Alma Mater Studiorum, the oldest university in the Western world, paves the way for innovation through an increasingly rich program catalog, cutting-edge research, and a constant and increasingly broad international perspective. Lees Minder
Bologna , Cesena , Forli , Ravenna , Rimini , Buenos Aires + 5 Meer Minder