Bachelor in elektrotechniek en informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

EECS-afgestudeerden krijgen een brede en zeer veelzijdige theoretische voorbereiding in fundamentele technische disciplines zoals zowel discrete als continue wiskunde, natuurkunde, algoritmen en programmeren. Het algemene doel van het EECS-studieprogramma is om studenten in staat te stellen te kiezen uit verschillende carrièremogelijkheden. Afgestudeerden worden bekwaam in elektrotechniek, energietechniek met uitgebreide kennis van economie en management, ontwikkeling van software en embedded systemen, informatica en informatietechnologieën. Door de hoge flexibiliteit van het EECS-programma kunnen studenten hun eigen studieprofiel configureren. EECS-afgestudeerden kunnen een carrière starten, niet alleen in de industrie, maar ook in masteropleidingen bij CTU FEE en wereldwijd.

136942_4d4cdb6b-ec40-4192-8898-1fc7acac7ea2.jpg

Foto: CTU in Praag

Bestudeer onderwerpen

Wiskunde

Calculus, lineaire algebra, discrete wiskunde, grafentheorie, waarschijnlijkheid en statistiek, evenals wiskundige toepassingen en praktische implicaties voor het programmeren, construeren en analyseren van algoritmen zijn noodzakelijk voor elke ingenieur om hoogwaardige resultaten te leveren met professionele kennis.

Power Engineering

Hoe u elektrische voedingssystemen beheert, hoe u stabiliteit van de krachtoverbrenging, frequentie, aarding en dimensionering van elektrisch vermogen, allerlei elektrische systemen en stroombronnen bereikt - dit zijn slechts de fractie van onderwerpen die u onder de knie kunt krijgen als u de tak van elektronica nastreeft en Power Engineering.

Elektronica

Studenten leren de grondbeginselen van elektromagnetische veldtheorie, werkingsprincipes van elektronenapparatuur, eigenschappen en soorten materialen en technologieën voor elektrotechniek.

Programming

Studenten die zich richten op informatica leren één programmeertaal op hoog niveau en één op laag niveau en worden getraind in algoritmen en probleemoplossing met inzicht in computernetwerken, evenals computersystemen en -structuren.

Cybernetica

Studenten maken kennis met computerhardware-elementen. Ze leren over automatische besturing, digitale signalen en communicatie. Een afgestudeerde van het programma zal elektronische apparaten kunnen besturen door te programmeren, inclusief het lezen van gegevens, deze grondig te analyseren en een besturings- of besluitvormingsalgoritme te ontwerpen.

Vakgebieden

  • Het programma combineert elektrotechniek (EE) en informatica (CS) in één gezamenlijk programma

Toelatingsexamen

  • Ja (Skype Interview)

Toegangsvereisten

  • Aanvraagformulier
  • Afschrift van studies (record)
  • Notariële kopie van certificaat en transcript van records
  • Aanvraagkosten: EUR 32

Niveau van Engels

  • Certificaten zoals TOEFL iBT 70 / IELTS 6 / TOEIC 800 of andere soortgelijke certificaten die een uitstekende beheersing van het Engels bevestigen
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Lees meer

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Lees Minder