Bachelor in elektrotechniek en informatietechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een speciaal programma: esi - einfach internationaal starten

Met het esi-programma kun je beginnen met het studeren van elektrotechniek en informatietechnologie (EIT) met een minimum van een B1-niveau in het Duits. Het eerste semester wordt uitgebreid tot twee semesters (1a en 1b) met collegegeld in het Duits. Dit geeft u de tijd om te profiteren van de gratis, op maat gemaakte Duitse taalcursussen die deel uitmaken van het curriculum.

De bacheloropleiding elektrotechniek en informatietechnologie is ontworpen om een degelijke basisopleiding te bieden op het gebied van elektrotechniek en informatietechnologie, met specialisatie op het gebied van industriële automatisering, energietechniek en hernieuwbare energie, elektromobiliteit en autonome systemen, Informatietechnologie, sensortechnologie en milieu-instrumenten.

Mate Bachelor in de ingenieurswetenschappen (BEng)
Cursus locatie Karlsruhe
Onderwijstaal
  • Duitse
talen Lezingen en tutorials worden aangeboden in het Duits.
Programmaduur 8 semesters
Begin Winter (september) en zomer semester (maart)
Gezamenlijke opleiding / dubbele opleiding Nee

128354_IndustrialAutomation.jpg

cursus details

Cursusorganisatie

Het ESI-programma voor de Bachelor in de ingenieurswetenschappen: elektrotechniek en informatietechnologie is een vierjarige opleiding. Tijdens de eerste drie semesters vinden er basiscursussen en extra taalcursussen Duits plaats. De volgende twee semesters zijn gewijd aan kernvakken. Het volgende semester is gereserveerd voor een stage in de industrie. In de laatste twee semesters volgen studenten specialisatiecursussen en schrijven ze hun scriptie - vaak in samenwerking met de industrie.

Typen beoordelingen Studenten schrijven examens, presenteren projecten en voltooien een bachelorscriptie in het Duits.
Internationale elementen
  • Taaltraining verzorgd
  • Projecten met partners in Duitsland en in het buitenland
Geïntegreerde stages Tijdens het praktische semester werken studenten voor bedrijven die bekend staan als de "verborgen kampioenen" in de regio. Dit biedt studenten uitstekende vooruitzichten op het vinden van goed betaald werk na het voltooien van de opleiding.
Cursusspecifieke, geïntegreerde Duitse taalcursussen Ja
Cursusspecifieke, geïntegreerde Engelse taalcursussen Nee
De opleiding kan volledig online worden gevolgd Nee
Digitale leer- en lesmodules
  • wiki's
  • De cursussen worden georganiseerd met Ilias, een leerbeheersysteem.
Beschrijving van e-learningelementen Ilias is een interactief online platform. Je hebt de mogelijkheid om te leren met oefentests, oefeningen en wiki's. Je kunt ook extra leermateriaal en links van je docenten downloaden.
Deelname aan de elementen van de e-learningcursus is verplicht Nee
Kunnen ECTS-punten worden verkregen door de online programma's te volgen? Ja
Kunnen de elementen van e-learning worden gevolgd zonder zich aan te melden voor de studie? Ja

128356_Robotics.jpg

Kosten / Funding

Collegegeld per semester in EUR

afwisselend

Aanvullende informatie over collegegeld

Internationale studenten die geen EU-onderdaan zijn, betalen een collegegeld van 1500 EUR per semester. EU-onderdanen betalen geen collegegeld.

Bijdrage van het semester

Alle studenten betalen semester-kosten (studentenservicekosten, registratiekosten, lidmaatschap van de studentenvereniging) voor een bedrag van ongeveer 160 EUR per semester.

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud zijn ongeveer 700 EUR per maand voor algemene kosten, inclusief huur, nutsvoorzieningen, eten, huishoudelijke artikelen, transport, entertainment, kleding, verzekeringen, boeken, de semesterbijdrage (niet inbegrepen in het bovengenoemde collegegeld voor niet- EU-onderdanen), enz.

Financieringsmogelijkheden binnen de universiteit

Nee

Vereisten / Registratie

Academische toelatingsvoorwaarden

Duits universitair toegangscertificaat

Taalvereisten

  • Studenten vereisen minimaal B1 in het Duits en minimaal B2 in het Engels of
  • minimaal B2 in het Duits en minimaal B1 in het Engels om aan de opleiding te beginnen. In het eerste jaar wordt het curriculum uitgebreid en omvat het Duits taalonderwijs. Hierdoor kunnen studenten vanaf het tweede jaar in het Duits blijven studeren.

Deadline voor aanmelding

  • 15 juli voor het wintersemester
  • 15 januari voor het zomersemester
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Karlsruhe University of Applied Sciences (HsKA) is all about technology and business. The university offers degree programs in engineering and IT as well as business management and media.

Karlsruhe University of Applied Sciences (HsKA) is all about technology and business. The university offers degree programs in engineering and IT as well as business management and media. Lees Minder