BA fotografie

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bachelor diploma fotografie

Afbeeldingen zeggen meer dan woorden: het onderzoek voor fotofanaten

Fotografie is een internationale taal met eigen regels en wetten. Zonder woorden kan ze complexe relaties symboliseren, verhalen vertellen en emoties ontketenen. Het beïnvloedt onze gedachten en acties en bepaalt het beeld dat we van de wereld maken. Het is alomtegenwoordig en onmisbaar in ons leven. Het begrijpen van het medium fotografie en het bewuste gebruik ervan zijn daarom niet alleen essentieel in de kunst, maar ook in reclame en redactioneel.

Leg de basis voor een spannende en creatieve fotografiecarrière bij de University of Applied Sciences Europe . Hoe? Met een toekomstgerichte, geaccrediteerde bacheloropleiding in een omgeving die je persoonlijk of geografisch niet beperkt en je helpt je artistieke potentieel te ontwikkelen. In de fotografie van de bacheloropleiding leer je exclusief van gerenommeerde fotografen uit de creatieve industrie en kun je de professionele apparatuur van onze universiteit gebruiken, inclusief fotostudio's, doka, camera-apparatuur, MacPools, enz. Voor je studieprojecten.

De focus van ons onderwijs ligt op uw individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een vriendelijke, vertrouwde en creatieve sfeer. Door onze interdisciplinaire selectie van onderwerpen, een verscheidenheid aan praktische projecten en via een semester in het buitenland of stages, kunt u uw studie en uw carrièrepad actief vormgeven. Bovendien bieden onze studies zeer speciale internationale mogelijkheden - bijvoorbeeld met tentoonstellingen en excursies naar New York, Vietnam, IJsland of Parijs.

feiten:

 • Diploma: Bachelor of Arts (BA)
 • Campus: Berlijn en Hamburg
 • Voertaal: Duits
 • Begin van de evaluatie:
  • Wintersemester: september
  • Zomersemester: maart
 • Duur van de studie: 7 semesters (voltijd)
 • Stage / semester buitenland: in het 5de semester
 • Kredietpunten: 210 ECTS
 • Focus van studie:
 • Focus op individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een familiale sfeer. Veel creatieve vrijheid, professionele apparatuur en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie.
 • Studie Kosten:
 • Voor EU-aanvragers: € 7.980 per jaar
 • Voor niet-EU-aanvragers: € 10.380 per jaar

Het bijzondere aan studeren aan de University of Applied Sciences Europe

De studieprogramma's van de University of Applied Sciences Europe bestaan uit kleine leergroepen. Op deze manier maken we individuele promotie van uw talenten en persoonlijk contact met de docenten mogelijk. Onze docenten zijn gerenommeerde professionals in de kunst- en designwereld, van wier contacten u kunt profiteren.

U kunt de inhoud van uw studie mede bepalen en uitbreiden - met een groot aantal onderwerpen uit onze programma's. De bijzonder praktijkgerichte oriëntatie van de opleiding omvat stages en / of semesters in het buitenland. Daarnaast heeft u een breed scala aan apparatuur beschikbaar: van fotostudio's tot donkere ruimten tot MacPools.

De University of Applied Sciences Europe is een door de staat erkende en bekroonde universiteit - en onze professoren en studenten zijn dat ook. Hier is het mogelijk om NC-vrij toe te passen. Je persoonlijkheid telt met ons mee!

Inhoud van de studie - semester in het buitenland, stages en meer

Je studie is onderverdeeld in modulegroepen: in de basis leren we je ontwerpvaardigheden zoals lichtontwerp, compositie, analoge fotografie, digitale fotografie en experimentele verfilming.

Tegelijkertijd geven de theoretische onderwerpen u een overzicht van historische en hedendaagse ontwikkelingen in kunst, fotografie, design en film. In de projectmodules verdiept u zich in individuele genres van fotografie: portretfotografie, modefotografie, geënsceneerde fotografie, redactionele fotografie, kunstfotografie, architectuurfotografie, productfotografie, documentaire fotografie, onderwerpfotografie en meer.

En via het aanbod van interdisciplinaire seminars, workshops en studiereizen heb je de mogelijkheid om kennis te vergaren uit andere ontwerpcursussen. In het 5e semester kies je tussen een stage in Duitsland of in het buitenland of een semester in het buitenland.

Studeer fotografie en maak carrière

Werken met foto's betekent niet noodzakelijkerwijs zelf foto's maken. Met een bachelor fotografie zijn veel toepassingsgebieden denkbaar, bijvoorbeeld als beeldredacteur, kunstkoper, retoucher of curator. Maar u kunt ook als fotograaf of fotograaf werken voor advertenties en tijdschriften, zakelijke communicatie en evenementen of als fotokunstenaar.

Het kan ook een freelance activiteit zijn, misschien met een eigen fotostudio. Naarmate het technisch-technische aspect van fotografie steeds verder op de achtergrond raakt, wordt het vermogen van vandaag om ideeën en gevoelens om te zetten in visuele concepten, soft skills, zelfmarketing en organisatietalent steeds meer verwacht in de professionele wereld.

Studenten vertellen over de studie

"Ik ben bijzonder trots op het feit dat ik van project tot project vooruitgang heb geboekt. Ik denk dat je nooit echt tevreden bent met het eindresultaat, maar ik heb in de loop van de tijd een kwalitatief verschil opgemerkt. Ik denk dat de tijd van studeren een tijd is om te experimenteren waarin je veel vrijheid hebt. Ik vind dat geweldig. "

Sylvia en haar University of Applied Sciences Europe verhaal

Aanvraag voor de kunstafdeling Art

Film Motion Design, Fotografie, Communicatieontwerp, Game Design of Illustratie - Welke opleiding past bij uw talenten? We stellen uw interesse in undergraduate-cursussen aan de University of Applied Sciences Europe .

Je kunt een jaar van tevoren aanvragen voor de gewenste start van het semester aan onze universiteit. De aanvraagdeadline voor het wintersemester is 15 augustus (niet-EU-aanvragers: 15 juni) en voor het zomersemester 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari) . Hierna volgt een vervolgprocedure voor niet-erkende studieplaatsen. Als u al een geldig studentenvisum voor Duitsland heeft, kunt u zich aanmelden binnen de officiële aanvraagdeadline.

Toelatingscriteria voor een studieplek aan de University of Applied Sciences Europe zijn de toelatingsexamen voor de universiteit en de resultaten van het toelatingsexamen. Een opname is ook mogelijk als voldaan is aan de criteria van §11 in de Berlijnse wet op het hoger onderwijs (BerlHG).

Overigens: je kunt ook het toelatingsexamen afleggen zonder een middelbareschooldiploma en een jaar voor je geplande start van de studie. Dit geeft u de zekerheid dat u al dan niet kunt studeren aan de University of Applied Sciences Europe .

We kijken uit naar uw aanvraag voor het zomer- en wintersemester 2019 en daarna.

Formele vereisten

De basistoelatingsvereiste voor de bacheloropleiding van de University of Applied Sciences Europe is de (technische) toelatingsexamenopleiding voor hoger onderwijs die je hebt behaald met een middelbareschooldiploma. Iedereen die minstens twee jaar beroepsopleiding heeft gevolgd, gereguleerd door de federale of staatswet en minstens twee jaar heeft gewerkt (elk in een vak vergelijkbaar met de beoogde cursus), heeft een directe vakspecifieke toegangsbewijs voor de universiteit (BerlHG § 11) en kan ook de University of Applied Sciences Europe Studeer University of Applied Sciences Europe .

Wij zullen uw vereisten onderzoeken en u onmiddellijk na indiening van de documenten informeren of u tot de studies kunt worden toegelaten.

Voordelen in opleidingen van andere door de staat of door de staat erkende instellingen voor hoger onderwijs alsmede buitenschoolse prestaties worden erkend op aanvraag, op voorwaarde dat hun gelijkwaardigheid met de resultaten in de respectieve studierichting wordt vastgesteld. Gelijkwaardigheid wordt vastgesteld als er geen wezenlijk verschil kan worden aangetoond en de prestaties qua inhoud, omvang en vereisten van de opleiding waarvoor krediet wordt aangevraagd, in wezen hetzelfde zijn. Verantwoordelijk hiervoor is de examencommissie. De concrete voorwaarden voor creditering en de exacte procedure hiervoor zijn geregeld in de relevante examenregeling voor de opleiding.

Dus je solliciteert

 • Vul ons online aanvraagformulier volledig in.
 • Upload een kopie van uw (Fach-) Abitur-certificaat of gelijkwaardig.
 • Na beoordeling van uw gegevens kunnen we beoordelen of u in aanmerking komt voor een diploma van de University of Applied Sciences Europe . Dan nodigen we je uit voor je toelatingsexamen. Zorg ervoor dat we uw geldige telefoonnummer hebben en u hierover kunnen bereiken. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld en niet aan ons doorgegeven.
 • Neem voor het toelatingsexamen op onze universiteit een eigen portfolio mee en een certificaat van algemene of vakspecifieke universitaire ingangskwalificatie in originele of gecertificeerde fotokopieën.

Hoe gaat het interview met de opname?

 • Breng mee voor het toelatingsgesprek:
 • Tabular CV
 • Certificaat van algemene of vakspecifieke universitaire graad in gecertificeerde fotokopieën. Toelating is ook mogelijk als voldaan is aan de criteria van § 11 van de Berlijnse wet op het hoger onderwijs (BerlHG).
 • Portfolio met eigen artistiek-creatieve werken. Dit moet 15-20 werkvoorbeelden bevatten (uitzondering Game Design (BA), drie tot vijf concepten). Het volgende is mogelijk: tekeningen, schilderijen, schetsboeken, foto's, computergraphics, websites, CD-ROM's, korte films, maar ook tekstgeoriënteerde werken zoals: B. Concepten voor reclamecampagnes of artikelen. Grotere sculpturale werken en driedimensionale objecten kunnen ook worden gedocumenteerd als foto's of in digitale vorm. De map moet vergezeld gaan van een schriftelijke verklaring dat het werk onafhankelijk is gedaan. In het geval van Game Design-concepten voor analoge of digitale spellen en kunnen prototypen worden getoond (Gameplay, Game Art, Story).
 • Indien nodig, Bewijs van eigen maatschappelijke betrokkenheid, bijv. Bijvoorbeeld projecten waarbij u betrokken bent.
 • Uw gesprek met vertegenwoordigers van die soort
  • Eerst wordt u gevraagd naar uw motivatie voor een creatieve studie.
  • Nadien wordt uw folder bekeken, waarin ongeveer 15-20 werkstalen moeten staan. Uw portfolio en de resultaten van het interview zullen beslissen over uw toelating om te studeren aan de University of Applied Sciences Europe .
 • Direct na het interview leer je of je toegelaten wordt tot een studie aan de University of Applied Sciences Europe .

href = "https://www.bachelorstudies.com/BA-Photography/Germany/UEurope/

Laatst bijgewerkt op aug 2019

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder