Bachelor in gastvrijheid en toerismebeheer
Edith Cowan University
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Joondalup, Australië
Talen
Engels
Studieformaat
Afstand leren, Op de campus
Duur
6 semesters
Tempo
Full time
Collegegeld
Informatie aanvragen
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
* indicatieve vergoeding per semester
Invoering
De cursus behandelt de belangrijkste aspecten die nodig zijn voor het beheren van diverse horeca- en toerismebedrijven, waaronder marketing, financieel beheer, bedrijfsonderzoek en -analyse en strategisch management.
Het beschikt ook over gespecialiseerde eenheden in het beheer van eten en drinken, het beheer van de kamers, toeristische planning en ontwikkeling, ecotoerisme, het beheren van de service-ervaring en het evenementenbeheer.
Studenten kunnen hun studie verder specialiseren met een sterkere focus op verschillende gebieden, zoals evenementenbeheer, marketing, human resource management en internationaal zakendoen.
De horeca- en toerismebranche is dynamisch en snel en biedt afgestudeerden een breed scala aan carrièremogelijkheden om uit te kiezen, en de cursus biedt studenten sectorgerichte theoretische kennis en vaardigheden om te slagen.
Afgestudeerden zullen de essentiële competenties en professionele perspectieven verwerven die vereist zijn door midden- en hogere managementniveaus in hedendaagse horeca- en toeristenorganisaties.
Cursusinvoer
Academische toelatingsvoorwaarden (Band 3)
Alle aanvragers moeten voldoen aan de academische toelatingseisen voor deze cursus. De indicatieve of gegarandeerde ATAR is zoals gepubliceerd (indien van toepassing) of aan academische toelatingsvoorwaarden kan worden voldaan door een van de volgende zaken te voltooien:
- AQF Cert IV;
- Succesvol afgerond 0.25 EFTSL van studie op bachelorniveau of hoger bij een Australische aanbieder van hoger onderwijs (of gelijkwaardig);
- Speciale tertiaire toelatingsproef; *
- Universitaire voorbereidingscursus; *
- Oriëntatiecursus inheemse universiteit; *
- Aboriginal Student Intake Test; of*
- Experience Based Entry Scheme. *
* Meer informatie is te vinden op de Inschrijfpagina van de cursus.
Voor internationale studenten omvatten de vereisten uw middelbare schoolresultaten.
Engelse taalvereisten (Band 3)
Aan de Engelse competentievereisten kan worden voldaan door het voltooien van een van de volgende:
- Jaar 12 Engels ATAR / Engelse literatuur ATAR klasse C of beter of gelijkwaardig;
- Speciale tertiaire toelatingsproef; *
- IELTS Academic Overall band minimum score van 6,0 (geen individuele band minder dan 6,0);
- Succesvol afgerond met 1,0 EFTSL studie op bachelorniveau of hoger in het VK, Ierland, de VS, NZ of Canada;
- Universitaire voorbereidingscursus;
- Oriëntatiecursus inheemse universiteit; *
- Aboriginal Student Intake Test; *
- AQF Diploma, Advanced Diploma of Associate Degree;
- Met succes 0,375 EFTSL studie afgerond op bachelorniveau of hoger bij een Australische aanbieder van hoger onderwijs (of gelijkwaardig); of
- Andere tests, cursussen of programma's die zijn gedefinieerd op de pagina Engelse taalvaardigheidsbanden.
* Meer informatie is te vinden op de Inschrijfpagina van de cursus.
Pixabay / Pexels
cursus details
Beschikbaarheid van semesters
- Semester 1: Studeer voltijds aan Joondalup
- Semester 2: studeer voltijds aan Joondalup
Cursusstructuur
Studenten moeten 16 Core Units voltooien. Dit wordt ondersteund door een aanvullend programma van 8 eenheden, bestaande uit een Major, Minor plus Elective-eenheden, of twee Minors, of 8 Elective-eenheden.
Jaar 1
Eenheidscode | Eenheidstitel | Kredietpunten |
SBL1600 | Bedrijfsidentiteit en protocollen | 15 |
HOS2500 | Beheer van foodservices | 15 |
TSM2111 | Inleiding tot gastvrijheid en toerisme | 15 |
MKT1600 | Marketingprincipes en -praktijken | 15 |
HOS2325 | Beheer van de service-ervaring | 15 |
HOS2110 | Beheer van voedsel en dranken | 15 |
Eenheid uit aanvullend programma | x 2 | 30 |
Jaar 2
Eenheidscode | Eenheidstitel | Kredietpunten |
HOS2220 | Rooms-Division Management | 15 |
TSM2202 | Inleiding tot Event Management | 15 |
TSM2105 | Planning en ontwikkeling van toerisme | 15 |
TSM3109 | Special Interest Tourism | 15 |
HOS3211 | Beheer van Hospitality Finance | 15 |
Eenheid uit aanvullend programma | x 2 | 30 |
Plus 1 toestel vanaf: | ||
MAN2145 ^ | Personeelszaken | 15 |
TSM3104 ^ | Cruiseschip toerisme | 15 |
BUS3700 ^ | Zakelijke studiereis | 15 |
Of een alternatieve eenheid met goedkeuring van de cursuscoördinator.
Jaar 3
Eenheidscode | Eenheidstitel | Kredietpunten |
BUS3100 | Zakelijke onderzoekspraktijken | 15 |
HOS3100 | Gastvrijheid en Toerismebestuur | 15 |
TSM3107 | Ecotoerisme | 15 |
Eenheid uit aanvullend programma | x 4 | 60 |
Plus 1 toestel vanaf: | ||
FBL3501 ^ | Business Practicum | 15 |
SBL3500 ^ | Geïntegreerde zakelijke applicatie | 15 |
Opmerking: inschrijving voor de FBL3501 of BUS3700 is alleen op aanvraag. Eenheden worden niet elk semester aangeboden.
** Internship Minor (MIBIOR) - Geselecteerde studenten (alleen op aanvraag) kunnen zich gelijktijdig inschrijven voor FBL3400 Business Internship 1 en FBL3500 Business Internship 2 in hun sectie Jaar 3 (Semester 1) van de cursus. Studenten die zich inschrijven voor de minorstage (FBL3400 / FBL3500 = 60 studiepunten) voltooien een keuzevak in plaats van SBL3500 of FBL3501.
^ Core Option
Majors die je in deze cursus kunt studeren
- Evenementmanagement
- Personeelszaken
- Internationale zaken
- Beheer
- afzet
Cursus leerresultaten
- Toegang krijgen tot relevante informatie, deze analyseren en kritisch evalueren om uitdagende bedrijfsproblemen systematisch op te lossen.
- Pas brede en coherente kennis toe op een reeks zakelijke situaties, rekening houdend met internationale / mondiale / culturele perspectieven.
- Werk effectief samen in teamomgevingen om meetbare resultaten te produceren.
- Communiceer zakelijke kennis, concepten en advies overtuigend en duidelijk in zowel schriftelijke als mondelinge formaten, met behulp van relevante technologie.
- Genereer creatieve ideeën voor bedrijfsinnovaties die inspelen op kansen en voortdurende veranderingen.
- Reflecteer op feedback en bekritiseer de eigen prestaties om kansen voor ontwikkeling te identificeren en te plannen.
- Waardeer professioneel gedrag en / of persoonlijk burgerschap dat een waardering weerspiegelt van de onderlinge relatie tussen bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Carrièremogelijkheden
Carrièremogelijkheden voor afgestudeerden bestaan binnen een reeks horeca- en toerismebedrijven, waaronder reisorganisaties, reisbureaus, cruiseschepen, bezoekerscentra, themaparken en attracties voor bezoekers, congrescentra, evenementenbedrijven, hotels en resorts, restaurants, cafés en bars. Binnen dit soort organisaties kan de rol betrekking hebben op het beheren van aspecten van rondleidingen en locatiebezoeken, entertainment, conferenties en evenementen, eten en drinken, verkoop en marketing of aannemen, opleiden en begeleiden van personeel.
Mogelijke toekomstige functietitels
Touroperator, Visitor Center Manager, Theme Park Manager, Cruise Ship Supervisor, Eco-toerisme Operator, Tour Guide, Tourist Attraction Manager, Retail Travel and Tour Operation Manager, Events Coordinator, Conference Coordinator.
toelatingen
leerplan
cursus details
Beschikbaarheid van het semester
- Semester 1: Voltijd studeren aan Joondalup
- Semester 2: Voltijd studeren aan Joondalup
Cursusstructuur
Studenten zijn verplicht om 16 kerneenheden te voltooien. Dit wordt ondersteund door een aanvullend programma van 8 eenheden, bestaande uit een Major, of Minor plus Keuzevakken, of twee Minoren, of 8 Keuzevakken.
Jaar 1
Eenheidscode | Titel van de eenheid | Kredietpunten |
SBL1600 | Zakelijke identiteit en protocollen | 15 |
HOS2500 | Beheer van de foodservice | 15 |
TSM2111 | Inleiding tot gastvrijheid en toerisme | 15 |
MKT1600 | Marketingprincipes en -praktijken | 15 |
HOS2325 | Beheer van de service-ervaring | 15 |
HOS2110 | Beheer van eten en drinken | 15 |
Eenheid uit aanvullend programma | x 2 | 30 |
Jaar 2
Eenheidscode | Titel van de eenheid | Kredietpunten |
HOS2220 | Beheer kamers-divisie | 15 |
TSM2202 | Inleiding tot evenementenbeheer | 15 |
TSM2105 | Toerisme planning en ontwikkeling | 15 |
TSM3109 | Special Interest toerisme | 15 |
HOS3211 | Beheer van horecafinanciering | 15 |
Eenheid uit aanvullend programma | x 2 | 30 |
Plus 1 stuk van: | ||
MAN2145 ^ | Personeelszaken | 15 |
TSM3104^ | Cruiseschip toerisme | 15 |
BUS3700 ^ | Zakelijke studiereis | 15 |
Of een alternatieve eenheid met goedkeuring van de cursuscoördinator.
Jaar 3
Eenheidscode | Titel van de eenheid | Kredietpunten |
BUS3100 | Zakelijke onderzoekspraktijken | 15 |
HOS3100 | Gastvrijheid en Toerismebestuur | 15 |
TSM3107 | Ecotoerisme | 15 |
Eenheid uit aanvullend programma | x 4 | 60 |
Plus 1 stuk van: | ||
FBL3501^ | Zakelijke Praktijk | 15 |
SBL3500^ | Geïntegreerde zakelijke applicatie | 15 |
Opmerking: inschrijving bij FBL3501 of BUS3700 is alleen mogelijk via een aanvraag. Eenheden worden niet elk semester aangeboden.
**Internship Minor (MIBIOR) – Geselecteerde studenten (alleen op aanmelding) kunnen zich gelijktijdig inschrijven voor FBL3400 Business Internship 1 en FBL3500 Business Internship 2 in hun jaar 3 (semester 1) sectie van de cursus. Studenten die zich inschrijven voor de stageminor (FBL3400/FBL3500 = 60 studiepunten) volgen een keuzevak in plaats van SBL3500 of FBL3501.
^ Kernoptie
Carrièremogelijkheden
Carrièremogelijkheden
Er zijn carrièremogelijkheden voor afgestudeerden binnen een reeks horeca- en toerismebedrijven, waaronder reisorganisaties, reisbureaus, cruiseschepen, bezoekerscentra, themaparken en bezoekersattracties, congrescentra, evenementenbedrijven, hotels en resorts, restaurants, cafés en bars. Binnen dit soort organisaties kan de rol betrekking hebben op het beheer van aspecten van rondleidingen en locatiebezoeken, amusement, conferenties en evenementen, eten en drinken, verkoop en marketing of aanwerving, training en supervisie van personeel.
Mogelijke toekomstige functietitels
Touroperator, manager bezoekerscentrum, themaparkmanager, supervisor cruiseschip, ecotoerisme-operator, reisgids, manager toeristische attracties, manager retailreizen en touroperaties, evenementencoördinator, conferentiecoördinator.
Galerij
Programma resultaat
Cursus leerresultaten
- Toegang krijgen tot, analyseren en kritisch evalueren van relevante informatie om uitdagende bedrijfsproblemen systematisch op te lossen.
- Brede en samenhangende kennis toepassen op een reeks zakelijke situaties, met internationale/globale/culturele perspectieven.
- Werk effectief samen in teamverband om meetbare resultaten te behalen.
- Communiceer zakelijke kennis, concepten en advies overtuigend en duidelijk in zowel schriftelijke als mondelinge formaten, met behulp van relevante technologie.
- Genereer creatieve ideeën voor bedrijfsinnovaties die inspelen op kansen en constante verandering.
- Reflecteer op feedback en bekritiseer de eigen prestaties om kansen voor ontwikkeling te identificeren en te plannen.
- Waardeer professioneel gedrag en/of persoonlijk burgerschap dat een waardering weerspiegelt van de onderlinge relatie tussen bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen.