Bachelor in geografische informatiesystemen en teledetectie in milieuwetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De opleiding biedt een complexe opleiding op het gebied van geografische informatiesystemen (GIS) en Remote Sensing (RS) en het gebruik van deze technieken voor milieubescherming en -beheer, met speciale aandacht voor de actuele thema's water en droogte in het landschap en bescherming van de biodiversiteit onder de voorwaarde van een wereldwijde klimaatverandering.

De afgestudeerden kunnen werk vinden in zowel particuliere als door de staat bekostigde instellingen die werkzaam zijn in het milieubeheer, in het bijzonder als ruimtelijk data-analist of op een instapniveau. In de privésector kan de afgestudeerde werk vinden, bijvoorbeeld in bedrijven die ecologische monitoring of analyses uitvoeren, recultivation, landschapsplanning of in bedrijven die zich rechtstreeks in GIS en remote sensing specialiseren. Last but not least, de afgestudeerden kunnen fungeren als freelance experts / consultants, wier diensten momenteel zeer gewild zijn. Natuurlijk kunnen de afgestudeerden ook kiezen voor voortzetting van hun Masters-studies, waarvoor ze zeer goed voorbereid zijn.

Waarom studeren geografische informatiesystemen (GIS) en Remote Sensing (RS) op de FES CULS?

Er zijn veel studieprogramma's gericht op geo-informatica en informatietechnologie wereldwijd. Op onze faculteit kun je naast GIS en RS experts worden in andere specialisaties van de milieuwetenschappen.

Welke andere specialisatie? Dat is voor jou om uit de studies te kiezen. Als je geïnteresseerd bent in life science, kun je je richten op analyses en modellen in ecologie, landschapsecologie en biogeografie. Als u meer technisch ingesteld bent, kunt u kiezen voor hydrologie, hydrologische modellering en waterbeheer. Beide opties zijn uitstekend voor het vinden van werk - zowel de bescherming van biodiversiteit als het probleem van water en droogte in het landschap zijn vandaag de dag uiterst belangrijk en dat zal nog vele decennia zo blijven. Het is daarom aan jou om de juiste weg te kiezen op basis van wat je het leukst vindt. Uit de reeks optionele cursussen kunt u verdere toevoegingen aan uw expertprofiel verkrijgen, zoals landschapsplanning, geologie, hydrogeologie, hydropedologie, agro-ecosystemen, de functie van wetlands in het landschap, zoölogie of plantkunde.

Profielonderwerpen

  • Geografische Informatie Systemen
  • Remote sensing
  • Facultatieve specialisatie Ecologie / Hydrologie
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Environmental Sciences was established on 1 July 2007 on the basis of the consent of the Accreditation Commission of the Ministry of Education, Youth and Sports (20 June 2007), and the ... Lees meer

The Faculty of Environmental Sciences was established on 1 July 2007 on the basis of the consent of the Accreditation Commission of the Ministry of Education, Youth and Sports (20 June 2007), and the approval of the CULS Academic Senate (26 June 2007). Lees Minder