Bachelor in grafisch ontwerp en / of illustratie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bachelor in grafisch ontwerp en / of illustratie

De bachelor in grafisch ontwerp en / of illustratie is een 3-jarig programma dat studenten voorbereidt op groot professioneel werk in de beeldende kunst. Het programma biedt een complete selectie van cursussen die creativiteit, expertise en professionaliteit combineren.

131663_imagegraphicdesign.jpg

Na het behalen van de Bachelor in Grafisch Ontwerp en / of Illustratie, zal de student grafische ontwerp- en illustratietechnieken beheersen en zal hij grondig vertrouwd zijn met creatieve ontwerp- en illustratieprincipes, met name nodig voor het creëren van logo's en merken, reclame en marketing, illustratie en animatie.

De professionele grafische vormgever of illustrator wordt gevraagd grafische oplossingen te vinden, illustraties te bedenken, te plannen en te maken en visuele en grafische materialen voor marketing te ontwikkelen. De afgestudeerde in grafisch ontwerp en / of illustratie heeft een professionaliteit, dynamiek en veelzijdigheid verworven die nodig is om zijn / haar ideeën rigoureus te vertalen in vormen, kleuren en afbeeldingen.

Het werk van het grafisch ontwerp bestaat onder meer uit het creëren en voorstellen van verschillende merkapplicaties (zoals logo's, slogans, jingles etc.), marketingmateriaal (flyers, brochures, perskits etc.), productpresentaties (boekomslagen, verpakkingen etc.) .) rekening houdend met de evolutie van esthetische en artistieke trends en bewegingen. Wat de illustrator betreft, zijn / haar werk ligt in het creëren van personages voor boeken, cartoons, kinderboeken, specialistische fictie enz., Evenals het maken van illustraties voor websites, videogames en graphic novels.

Algemene doelstellingen

De bachelors in grafisch ontwerp en / of illustratie stellen studenten in staat om de technische knowhow, esthetische gevoeligheid en professionele hulpmiddelen in een reeks media te verwerven om met succes een uniek visueel concept tot leven te brengen.

Een afstudeerproject aan het einde van het programma stelt studenten in staat om een individueel project van professionele kwaliteit te ontwikkelen, met respect voor een duidelijke set specificaties en kwaliteitsnormen

Eerste jaar

Het eerste jaar biedt studenten een inleiding tot de grondbeginselen van creatieve compositie en stelt hen in staat de technieken te ontdekken die nodig zijn voor creatieve expressie. De lessen zullen zich concentreren op het beheersen van zowel handmatige als digitale tools en technieken, waaronder: tekenen, compositietheorie, het rastersysteem, vectorale tekening, kleurentheorie, typografie, Photoshop, Illustrator en InDesign.

De student ontwikkelt zijn / haar artistieke gevoeligheid om zijn / haar ideeën te vertalen naar grafische ontwerpen en / of illustraties. Hij / zij leert en maakt kennis met verschillende methoden en technieken van visuele expressie.

Tweede jaar

Het tweede jaar consolideert de basisprincipes die in het eerste jaar zijn geleerd en stelt studenten in staat om een meer genuanceerde conceptuele benadering te beginnen. De student zal onderzoek doen en verschillende theoretische en praktische methoden leren in hun gekozen specialisatiegebied om een interactie te creëren tussen ideeën, woorden, afbeeldingen en concepten.

Het creatieve werk wordt gecomplimenteerd door de professionele en technische aanpak die zich bezighoudt met essentiële elementen zoals een creatief mandaat, het beheren van klantrelaties en verwachtingen, de relatie tussen een klant en een ontwerper / illustrator, projectbeheer, deadlines en kosten.

Derde jaar

Het laatste jaar maakt een individuele creatieve en conceptuele ontwikkeling van de grafisch ontwerper of illustrator mogelijk en maakt hen vertrouwd met de samenwerking met andere beeldend kunstenaars en het werken aan teamprojecten.

De student en toekomstige grafisch ontwerper of illustrator zal de interactie tussen verschillende beeldende kunst tijdens het leven van een project ontdekken en begrijpen: van klanten tot agenten, tot marketingprofessionals en 3D-ontwerpers, de student zal zijn / haar professionele begrip vergroten en een groeiende verwerven inzicht in de creatieve en technische uitdagingen van klantmandaten.

Dankzij een grote selectie aan tools en technieken zal het toekomstige grafische ontwerp of de illustrator een creatief, kritisch en veelzijdig begrip hebben van de realiteit van het werken binnen de beeldende kunst aan het einde van zijn / haar opleiding, waardoor hij / zij kan managen een creatief project of een mandaat van een klant aan het einde van het programma.

131662_imageillustration.jpg

Bestudeerde disciplines

Principes van grafisch ontwerp I - typografie en posters - merkbeheer - redactioneel ontwerp - prepress - video- en bewegingsontwerp - WEB CMS sociale media - fotografie - kunstgeschiedenis - geschiedenis van de hedendaagse kunst - illustratie - digitale marketing - concept art - Adobe (Photoshop , Illustrator, InDesign), Pictorial Techniques - Animation - Aesthetics - Technical Drawing: Human Anatomy - Object Construction - History of Design - Principles of Graphic Design II, Typography II

Toekomst carrières

De afgestudeerde van de bachelor in grafisch ontwerp en / of illustratie zal een maker, een technicus en een zakenman zijn. Door de gevarieerde professionele aspecten van een volledige opleiding Beeldende Kunst kan hij / zij werken op de volgende gebieden:

Grafisch ontwerp - Illustratie - Animatie - Boekomslagontwerp - Storyboarding - CAD-ontwerp - Colorist - Perspublicatie - Digitale marketing - Websiteontwerp - Reclame - Beeld- / fotobewerking - Publicistische campagnes - Sociale mediacampagnes - Public relations - Merkbeheer - Logo ontwerp

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

CANVAS Ecole Art-Mode is a Swiss Arts College specialized in Fashion and Graphic Design. Based in Lausanne, Switzerland, the school has over 25 years’ experience training students to enter the Visual ... Lees meer

CANVAS Ecole Art-Mode is a Swiss Arts College specialized in Fashion and Graphic Design. Based in Lausanne, Switzerland, the school has over 25 years’ experience training students to enter the Visual Arts and Fashion industries. Lees Minder