Bachelor in grafisch ontwerp, <span translate="no">Pathway</span> in motion graphics en video

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De grafische ontwerpspecialisatie, reisschema in Motion Graphics en Video (240 ECTS), bereidt visuele ontwerpers voor die in staat zijn om visuele communicatie, zowel online als offline, te bedenken, programmeren en creëren om gebruikers te stimuleren. Door beeld en tekst te combineren, kan een student zich ontwikkelen van een merkimago tot reclame, redactioneel ontwerp, bewegwijzering, webinterfaceontwerp, enz.

De projectcultuur is de drijvende kracht van de didactiek, gebaseerd op ervaringsleren door opdrachten van echte bedrijven.

IED Barcelona biedt specialisaties in Design van 4 jaar (240 ECTS). Het doel is om passie, talent en creativiteit om te zetten in kennis en vaardigheden waarmee toekomstige ontwerpprofessionals hun loopbaan kunnen ontwikkelen.

125636_photo-1536240478700-b869070f9279.jpgWahid Khene / Unsplash

Doelen

De cursus biedt training over de creatieve processen van onderzoek, interpretatie, conceptie en productie met als doel het communiceren, verfraaien en het vinden van innovatieve oplossingen voor een product, een merk of een ruimte met behulp van audiovisuele stukken. De projectcultuur is de drijvende kracht van de didactiek, gebaseerd op ervaringsleren door opdrachten van echte bedrijven.

Het eerste jaar van dit diploma is gericht op het verwerven van basisconcepten van ontwerp, cultuur en projectmethoden. Studenten leren om te durven creëren en communiceren.

Vanaf het tweede jaar worden de nodige technologische en projectmanagementtools verkend om eenvoudige en effectieve visuele berichten te communiceren door de ontwikkeling van hun eigen creativiteit en interdisciplinaire methodologische processen. Studenten concentreren zich op het verwerven van kennis over Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe After Effect, Apple Final Cut, enz. Ook ligt de nadruk op kennis van menselijke anatomie, de verschillen in verhalende taal afhankelijk van de animatietechnieken en hoe karakter te geven naar een cartoon.

In het derde jaar beginnen studenten contact op te nemen met bedrijven en ook om meer technische en complexe projecten te ontwikkelen, met prototypes en reële kosten, naast ontwerpen voor bedrijfsidentiteit, verpakking, bewegwijzering, posters, enz. Studenten begrijpen de relevantie van het verhaal in een audiovisueel stuk en ontwikkel een korte 2D-animatiefilm met geavanceerde software voor productie en postproductie.

Tijdens het vierde jaar volgen studenten een verplichte stage in een bedrijf en kiezen ze elk voor een professioneel profiel. Ze bedenken en maken een korte film die de nadruk legt op vertelling, en verbreden hun kennis over geavanceerde software om de postproductie voor zowel video als geluid te verbeteren. Uiteindelijk wordt het afstudeerproject ontwikkeld in samenwerking met echte bedrijven, waar prototypes worden geproduceerd. In succesvolle gevallen zullen die prototypes evolueren en worden vervaardigd om ze op de markt te brengen. Creatief management krijgt een grote relevantie door projectmanagement en de capaciteit om de in de voorgaande jaren verworven kennis te implementeren.

Methodologie

De methodologie is gebaseerd op "leren door te doen" en bevordert interdisciplinariteit tussen de gebieden design, mode en management voor creatieve industrieën via workshops en gemeenschappelijke projecten. en jaarlijkse projecten, evenals de mogelijkheid om op een interdisciplinaire manier te werken aan het afstudeerproject. Het programma biedt een gestructureerd kerncurriculum dat de studenten gedurende de vier jaar aanvullende leerdoelen biedt, leidend tot het proefschrift of het afstudeerproject voor echte bedrijven.

Vacatures

Grafisch ontwerper, visuele communicator, art director, typograaf, branding specialist, bedrijfsimago, redactioneel, verpakking, bewegwijzering, posters, computer graphics, webpagina's, motion graphics, producent van storyboards, scripts, korte films, documentaires, videokunst, geluid, fotografie en digitale videoregisseur, etc.

IED Visual Communication alumni werken bij:

Vasava, Bassat Ogilvy, Shackleton Barcelona, H Magazine, Hangar Design Group, Metropolitan Magazine, Martin-Tissera-Lambert, Outline Studio, Zuluz.tv, Peragon, Common Sense, relajaelcoco, Hoet & Hoet, Umbria Jazz, Steer Davies Gleave, Stop Stealing My Kijk, Sarai Jacobs, Inoxcrom, Phranck, Little Buddha, etc.

bedrijven

De cursus bevordert de projectcultuur bij bedrijven om de afstand tussen onderwijs en de arbeidsmarkt op te lossen. Studenten erkennen niet alleen methodieken en hulpmiddelen voor hun discipline, maar leren ook werken en komen in contact met echte klanten en briefings.

Bedrijven die hebben samengewerkt met het gebied: PSP Sony, Sónar, Ajuntament de Barcelona, Screen Festival y Feria Loop, Festival Grec, La Mercè, Institut de Cultura de Barcelona, Fefè Visual Magazine, IMAGO La Diáspora, Marca Barcelona, Museu de la Xocolata , Benetton, Brands & Roses, FINA BCN 2013, Ling, Ericsson Response, Benetton, etc.

Coördinator

Álex Beltrán

Hij is een van de leiders van de studio StuffedPixels in Barcelona, heeft gewerkt voor klanten zoals Adidas, TMB, Seat, Volkswagen, enz., Post-productieprojecten voor video en fotografie ontwikkeld. Maker van geprogrammeerde audiovisuele ervaringen voor Sónar Barcelona, Design Made Korea of Lowlands. Gecertificeerde Trainer van Apple Pro en andere tools zoals DaVinci Resolve.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Lees Minder