Bachelor in grafisch ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In het tijdperk van desktop publishing (DTP) werd grafisch ontwerp de meest innovatieve tak van design, met een sterke aanwezigheid van zijn 'intellectuele producten in het dagelijks leven, zowel in online als offline media, in de grafische en typografische oplossingen van straataffiches tot verschillende mediaplatforms.

We leggen onze basis voor de ontwikkeling van individuele capaciteiten; we helpen onze studenten hun eigen stem en stijl te vinden. We begeleiden hen door de workflow van plannen en voltooide grafieken, waardoor ze een volledig beeld krijgen tijdens het voltooien van een idee. We moedigen studenten aan zich te committeren aan innovatief, esthetisch en slim grafisch ontwerp en typografie. Naast het overdragen van professionele vaardigheden en kennis, is het programma ook gericht op het samenvoegen van intuïtie en bewustzijn in de loop van het planningsproces en vertrouwt het op de gevoeligheid en samenwerkende vaardigheden van de studenten in individuele en groepsprojecten in de studio.

DIT PROGRAMMA IS VOOR U ONTWORPEN:

Als u geïnteresseerd bent in de verschillende grafische velden, creatief bent, een goed visueel inzicht en tekenvaardigheden hebt en bekend bent met de standaard grafische computer software en geïnteresseerd bent in typografie.

KERNPROJECTEN:

sociale wetenschappen en visuele communicatie; typografie; grafisch ontwerp en ontwerpgeschiedenis; typografie praktijk; grafische ontwerptheorie en methodiek; grafisch ontwerpstudies en -technieken, beeldtheorieën

CARRIÈREMOGELIJKHEDEN:

- als freelance kunstenaar als grafisch ontwerper, verpakkingsontwerper, illustrator
- als art director, grafisch ontwerper in grafische studio's, creatieve bureaus
- als illustrator, afbeeldingseditor of DTP-editor voor online en gedrukte media
- als een webdesigner, UI, UX-ontwerper

Kwalificatie zoals gespecificeerd in het diploma:

Grafisch ontwerper

Hoofd van het programma:

Ferenc Tepes, universitair hoofddocent, Munkácsy Prijswinnende grafisch ontwerper

PROFESSIONEEL UITVOEREND:

Gyula Július DLA, universitair hoofddocent, Professional Executive, Munkácsy Award-winnende beeldend kunstenaar

"De ontspannen sfeer, die een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van vaardigheden van studenten, was cruciaal. Ik koos deze cursus omdat we kleurrijke en creatieve opdrachten kregen. Ik zou de cursus aanbevelen aan diegenen die het experimenterende type zijn en creativiteit belangrijk vinden. "
Onze afgestudeerde KRISTÓF SZABÓ

"Tijdens de drie jaar die ik hier doorbracht, heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ik ontwikkelde een manier van denken waardoor ik problemen met vertrouwen aanpak, en met mijn eigenaardige benadering kan ik mijn stijl ook in mijn werk betrekken. "
Onze afgestudeerde BÁLINT TÓTOK

"Ik heb altijd al een artiest willen worden. Het was niet gemakkelijk om te beslissen wat ik meer wilde doen - projecten op de computer maken of portretten maken, dus toen ik hoorde over METU , besefte ik dat ik al deze dingen daar kan doen. Sinds de eerste dagen van mijn studie, ben ik ervan overtuigd dat op 110% al mijn dromen zullen uitkomen. Hier is een heel goede sfeer en alle docenten zijn erg vriendelijk, behulpzaam en professioneel. Ik heb veel mensen van over de hele wereld ontmoet. Elke dag krijg je nieuwe ervaringen en het is geweldig! Het is moeilijk om iets slechts aan deze universiteit te vertellen. Ik ben ook verliefd op METU en Boedapest! "
Anastasia Beletskaya uit Rusland, Graphic Design BA

"Levigheid, veelzijdigheid en balans tussen functioneel ontwerp en artistieke identiteit vormen de basis van ons grafisch ontwerpprogramma."

Gyula Július DLA, universitair hoofddocent, Professional Executive, Munkácsy Award-winnende beeldend kunstenaar

Laatst bijgewerkt op May 2018

Over de school

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ atti ... Lees meer

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ attitude. Creativity is the force organizing everyday life at the University paving the way to the future success of our students. We offer a stimulating environment and a unique atmosphere that motivate our students to make use of a wide range of unparalleled opportunities and apply their knowledge in practice looking for new, innovative solutions. This inspiring world offers the key to creative thinking, which is the most immediate expectation in today’s labour market and a crucial issue of the future. Lees Minder
Boedapest , Antalya + 1 Meer Minder