Bachelor in het industrieel ontwerpen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Industriële ontwerpers zijn verantwoordelijk voor het concept, het ontwerp en de details die zijn uitgewerkt voordat het productieproces van een product kan beginnen. Ze werken achter de schermen om de kenmerken, het uiterlijk, de materialen en de ergonomie van de vele producten te bepalen - van broodroosters tot mobiele telefoons - die we elke dag gebruiken.

Het voordeel van Carleton

Aan de Carleton University combineert ons unieke en internationaal gerespecteerde Bachelor of Industrial Design (BID) -programma studies in design met toegepaste wetenschappen (zoals wiskunde en natuurkunde) en sociale wetenschappen (zoals psychologie en bedrijfskunde). We richten ons op het proces - van concept en ontwerp - tot en met de fabricage en het dagelijks gebruik van het product. Er wordt ook de nadruk gelegd op de context en het sociale doel van design.

Naast het hoofdprogramma krijg je de kans om je studie aan te vullen met een minor op het gebied van zaken, psychologie, sociologie en antropologie.

Begin meteen met het opbouwen van je vaardigheden

Vanaf het allereerste jaar leer je ontwerpprocessen en -methoden door creatieve projecten te voltooien. In de loop van het programma ga je geleidelijk over van academische studies naar intensievere ontwerpstudio-sessies, van theorie naar praktijk, terwijl je steeds complexere ontwerpprojecten uitvoert. Je werkt aan tekeningen, modellen, mock-ups en gesimuleerde producten terwijl je leert over materialen, marketing, milieukwesties, gebruikersbehoeften en gebruikerstesten. Veel van je werk zal plaatsvinden in teamsituaties.

In je laatste jaar neem je deel aan de jaarlijkse afstudeertentoonstelling van de school die het werk van al onze studenten toont en, in het bijzonder, de projecten benadrukt die zijn ondernomen door afgestudeerden van het vierde jaar. De tentoonstelling trekt bezoekers en werkgevers aan uit verschillende delen van de industrie.

Een teambenadering

Industrieel ontwerpers werken meestal aan teams om hun unieke perspectief te bieden aan het oplossen van problemen. Bij Carleton simuleren we de echte werkomgeving van het industriële ontwerpveld door veel kansen te bieden om in teamsituaties te werken. Hiermee kun je:

 • Communiceer met andere studenten in intieme, kleine groepsomgevingen.
 • Werk samen met studenten uit andere disciplines, waaronder mechanica, computersystemen en ruimtevaarttechniek.
 • Raak betrokken bij professoren in innovatieve onderzoeksgebieden, zoals interactieontwerp, ontwerp voor extreme omgevingen en massaproductietechnologie.
 • Werk samen met industriële partners aan projecten variërend van consumentenproducten zoals sport- en vrijetijdsartikelen tot medisch-tandheelkundige, biomedische en draagbare netwerkproducten.

Uitgebreide faciliteiten

Gerangschikt onder de beste in Noord-Amerika, omvatten onze faciliteiten op de campus:

 • Modellering en testlaboratoria (hout, kunststof, metaal)
 • Goed uitgeruste designstudio's
 • Fotografische faciliteiten
 • Draadloze computerfaciliteiten
 • Apparatuur voor snelle prototyping
 • Een laboratorium voor massaproductie / matrijssimulatie
 • Sensor / interactieve producten lab

Het kapitaalvoordeel

Vanwege de locatie in Ottawa, de hoofdstad van het land, biedt Carleton University u middelen voor onderzoek, studie en stages die maar weinigen kunnen evenaren. Waaronder:

 • Een ontwerppersoneel van meer dan 3.500 ontwerpers.
 • Een grote concentratie aan klinische, medische en life sciences onderzoeksfaciliteiten.
 • Rijke onderzoeksbronnen zoals de National Research Council Canada.

Het programma

Wat is een industrieel ontwerper?

Industriële ontwerpers zijn de specialisten die de kenmerken, het uiterlijk, de materialen en de ergonomie bepalen van de vele producten die we dagelijks gebruiken - van broodroosters en mobiele telefoons tot sportartikelen en gereedschappen. Industriële ontwerpers spelen een cruciale rol in productontwikkelingsteams om de verbinding tussen een product en de eindgebruiker te waarborgen.

Heb je wat er nodig is?

Ben je slim en creatief? Vind je het leuk om problemen op te lossen? Ben je geïnteresseerd in tekeningen en het ontwerpen van driedimensionale objecten? Ben je nieuwsgierig naar hoe dingen werken? Wilt u producten ontwerpen die nuttig zijn voor mensen? Dan is Industrial Design wellicht de studiekeuze voor u.

Praktische werkervaring

Als student in Carleton's Industrial Design (ID) -programma leer je door te doen, zowel binnen als buiten het klaslokaal.

Co-op kansen

Coöperatieve onderwijsstages beginnen meestal na het derde jaar. U kunt samenwerken met toonaangevende Canadese designfirma's of designgerichte fabrikanten en hands-on ervaring opdoen in real-life projecten.

stages

Stages bieden minimaal 12 weken ervaring als ontwerpstagiair.

Portefeuille

Je moet een portfolio indienen dat blijk geeft van creativiteit en geschiktheid voor de studie van industrieel ontwerp. Uw portfolio moet bevatten:

 • Curriculum vitae (academici, werkervaring, interesses, enz.).
 • Interessante verklaring met redenen om industrieel ontwerp te willen studeren.
 • Een gevarieerde selectie van creatief werk met toelichtingen.

Creatief werk kan vrije hand of door de computer gegenereerde tekeningen, technische tekeningen, schilderijen, afbeeldingen en foto's en afbeeldingen van driedimensionaal werk omvatten, zoals sculpturen, modellen, renovaties, meubels, modeartikelen, enz.

Het is ook aan te raden een informatiesessie bij te wonen op de school.

Toekomstige kansen

Afgestudeerden van Carleton Industrial Design zijn goed voorbereid om zich bij een professioneel ontwerpteam aan te sluiten. Afgestudeerden van Carleton zijn te vinden als ontwerpondernemers en consultants en / of als leden van ontwerpteams in bedrijven zoals Bata, Teknion, Lee Valley Tools, Mitel, Canada Post, Mountain Equipment Co-op en Umbra.

Industrieel Ontwerpen afgestudeerden kunnen ook kiezen om hun studies voort te zetten door het voltooien van een Master of Design (MDes) aan de Carleton University.

Careers

 • Overleg plegen
 • Ontwerp
 • Exhibit Design
 • Meubel ontwerp
 • Grafisch ontwerp
 • Interieur ontwerp
 • Manufacturing
 • Verpakkingswetenschap
 • Product ontwikkeling
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder