Bachelor in het onderwijs

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bachelor in het onderwijs

Je wordt geautoriseerd als docent voor basis- en lager secundair onderwijs in drie vakken. Je krijgt theoretische instructie van hoge kwaliteit en je hebt 18-22 weken begeleide schoolervaring tijdens je studie.

Het eerste jaar is de instructietaal Engels of Duits, naar keuze. Je wordt geïntegreerd in een klas van Deense studenten die docenten Engels of Duits willen worden als vreemde taal. Daarnaast krijg je intensieve training in de Deense taal. Je moet in Denemarken wonen of verhuizen om deze cursus gratis te krijgen.

Vanaf het tweede jaar volg je de gebruikelijke syllabus in het Deens . Vanaf het tweede jaar kies je je tweede en derde vak.

Je bent vrij om je vakken te kiezen uit een breed scala aan mogelijkheden, bijvoorbeeld kunst, muziek, biologie, huishoudkunde of sport. Het studiejaar loopt van half augustus tot december (herfstsemester) en van januari tot juni (voorjaarssemester). Examens vinden plaats in januari en juni.

Studeer omgeving

De universiteitscampus bevindt zich in het centrum van Haderslev. De oudste gebouwen dateren uit het midden van de 19e eeuw en onze campus is een charmante mix van oud en nieuw. Je hebt ongeveer 600 medestudenten.

De lerarenopleiding in Haderslev heeft een leidende positie in het gebruik van nieuwe technologieën in lesgeven en leren.

Een van de kenmerken van de Deense manier van lesgeven en leren is een vriendelijke en informele sfeer, die zeer gewaardeerd wordt door onze internationale studenten. De syllabus is een mix van hoorcolleges, groepswerk, studentenpresentaties en projectgericht leren.

Haderslev is een middeleeuwse stad met ongeveer 30.000 inwoners, prachtig gelegen aan de oostkust van Zuid-Jutland aan een 12 kilometer lange fjord en omgeven door een uitgebreid merenstelsel, 50 kilometer ten noorden van de Deens-Duitse grens. Er zijn veel mogelijkheden voor vrije tijd zoals sport, concerten, bioscoop, cafés, enz.

Economie

Als EU-burger betaal je geen vergoeding. Houd er echter rekening mee dat de kosten van levensonderhoud in Denemarken relatief hoog zijn: in totaal ongeveer 650 tot 800 euro per maand.

We kunnen je helpen bij het vinden van accommodatie - meestal flats die je deelt met andere studenten. Je kunt naast je studie een bijbaan hebben, maar we raden je af om het eerste jaar te gaan werken omdat je het druk zult hebben met het leren van Deens.

Wat verwachten we van jou?

  • Een diploma hoger secundair onderwijs / middelbare schooldiploma
  • Vloeiend Engels (en Duits, als je Duits als onderwerp kiest)
  • En in het bijzonder - dat je ruimdenkend, flexibel en bereid bent om een nieuwe taal te leren

Deadline voor aanmelding 14 maart van elk jaar.

Niet-Europese burgers moeten ervoor zorgen dat ze een verblijfsvergunning in Denemarken hebben voordat de studie begint!

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

University College South Denmark offers a wide range of higher education study programmes and courses at all levels, with an emphasis on first-cycle bachelor degrees in the field of Educational Scienc ... Lees meer

University College South Denmark offers a wide range of higher education study programmes and courses at all levels, with an emphasis on first-cycle bachelor degrees in the field of Educational Sciences, Health Sciences, Social Sciences andCommunication Sciences. Lees Minder
Esbjerg , Haderslev , Sønderborg + 2 Meer Minder