Bachelor in het sociaal werk

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Carleton's Bachelor of Social Work (BSW) is een vierjarige Honours-graad die sterk de nadruk legt op de interacties tussen mensen en hun omgeving.

Het BSW-programma combineert een vrije kunstopleiding met professionele sociale werkeducatie. In je eerste jaar volg je een reeks cursussen buiten sociaal werk en twee cursussen sociaal werk die je kennis laten maken met het beroep van sociaal werk en de programma's en het beleid van de staat.

Het voordeel van Carleton

Een "structurele" aanpak

Wanneer je ervoor kiest om sociaal werk te studeren in Carleton, ga je naar een school die een pionier is in de 'structurele benadering' van sociaal werk.

Deze benadering erkent dat de samenleving waarin we leven bestaat uit verschillende groepen mensen die verschillende toegang hebben tot economische en politieke macht.

Het vermogen om de verbanden tussen individuele kwesties en sociaal-economische structuren te verkennen, biedt een basis voor kritische sociale analyse, empowerment en bevrijding.

Praktische ervaring

Het veldpracticum is een integraal onderdeel van de opleiding Maatschappelijk Werk en biedt je de mogelijkheid om je opgebouwde kennis en vaardigheden toe te passen, te testen, te ontwikkelen en te integreren. Het BSW-programma omvat twee verplichte veldplaatsingen; sommige inkomende studenten kunnen voor de eerste van deze stages een overdrachtskrediet ontvangen uit eerdere postsecundaire ervaring.

Je krijgt de kans om te kiezen uit een scala aan organisaties en werkt onder begeleiding van een stagebegeleider met extra regie van een faculteitslid.

Je hebt ook contact met andere studenten via een veldseminar op de campus.

Inzet voor educatieve equity

Zowel Carleton University als de School of Social Work hebben een uitgesproken toewijding aan de principes van educatieve rechtvaardigheid.

De school erkent dat sommige groepen mensen historisch benadeeld zijn en uitgesloten zijn van toegang tot hoger onderwijs. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, inheemse volkeren, geracialiseerde personen, mensen met een handicap, leden van de LGBTQ + -gemeenschap en mensen met een laag inkomen.

De school bevestigt het principe dat individuen uit alle groepen de kans moeten krijgen om te leren en bij te dragen aan ondersteunende omgevingen die hun kennis, inzichten en perspectieven valideren en ontwikkelen.

Het kapitaalvoordeel

De locatie van Carleton University in de hoofdstad van het land heeft veel voordelen. Als groot stedelijk centrum biedt Ottawa veel interessante mogelijkheden voor veldwerk in diverse omgevingen. Onze studenten hebben stages gehad bij verschillende organisaties, waaronder:

 • Kinderbescherming en kinderdiensten
 • Communautaire gezondheidscentra
 • Gezondheid en crisiscentra voor vrouwen
 • Niet-gouvernementele organisaties
 • Federale overheidsdiensten
 • Reclassering, voorwaardelijke vrijlating en gevangenisdiensten

Het programma

Bachelor in het sociaal werk (onderscheidingen)

De Bachelor of Social Work (BSW) bij Carleton is een honoursprogramma dat een innovatieve benadering biedt voor de sociale werkpraktijk.

De oriëntatie van de school legt sterk de nadruk op de ontwikkeling van strategieën om gevoelig te werken met mensen, zowel individueel als collectief. De school benadrukt ook de noodzaak van een kritische analyse van het sociale beleid en de administratieve praktijken die het leven beïnvloeden van mensen uit verschillende bevolkingsgroepen in onze samenleving.

Aanvullende vereisten

We zullen kijken naar cijfers, werkervaring met menselijke service (zowel betaald als onbetaald), uw persoonlijke en sociale analyseoverzichten en referentiebrieven. Bezoek zeker href = "admissions.carleton.ca/additional-requirements voor meer details, inclusief belangrijke deadlines.

Drie manieren om het programma te betreden

Om studenten met verschillende achtergronden tegemoet te komen, heeft de Bachelor in het sociaal werk drie toegangspunten voor het programma:

Studenten die rechtstreeks van de middelbare school komen:

Als je de middelbare school hebt afgerond en bent toegelaten tot de School of Social Work, moet je 20,0 studiepunten natuurlijk werk voltooien, meestal gedurende vier jaar voltijds studeren.

Binnen die 20,0 studiepunten moeten 10,5 studiepunten worden opgenomen in sociaal werk, 2,0 studiepunten worden gehaald uit specifieke disciplines die verband houden met maatschappelijk werk, 6,5 studiepunten moeten worden genomen in andere disciplines (niet sociaal werk) en 1,5 studiepunten kunnen worden opgenomen in sociaal werk of in andere disciplines.

In je eerste studiejaar volg je vier keuzevakken per semester, samen met Introduction to Social Welfare (SOWK 1001) en Introduction to Social Work (SOWK 1002), inleidende cursussen waarin je de relatie tussen sociaal welzijn en de Canadese samenleving gaat verkennen. Je onderzoekt ook de onderlinge relaties tussen sociaal werk, maatschappelijke verandering, sociale problemen, sociaal beleid en programma's.

Studenten met een community college-diploma in sociale diensten (of een gerelateerd veld):

Als je al een maatschappelijk werker of aanverwant diploma hebt en wordt toegelaten tot de School of Social Work, ga je waarschijnlijk direct naar het tweede jaar van de BSW-opleiding.

Tweedejaarsstudies stellen je in staat om een theoretisch kader voor de sociale werkpraktijk op te bouwen, evenals om een begrip van de geschiedenis en theorieën van welzijn te ontwikkelen.

Je zult interessante onderwerpen kunnen verkennen, zoals armoede, immigratiebeleid en -praktijken, alcohol- en drugsgebruik, en programma's en diensten voor kinderen en jongeren. Je zult ook de basis onderzoeken van structureel sociaal werk, politieke economie, waarden en ethiek voor maatschappelijk werkers, en praktijkvaardigheden ontwikkelen met individuen, gezinnen, groepen en gemeenschappen.

Studenten met een bachelordiploma:

Als je al een bachelordiploma hebt en bent toegelaten tot de School of Social Work, ga je waarschijnlijk naar het derde jaar van het programma.

Je eerste semester in het programma geeft je een basis in de theorie en praktijk van structureel sociaal werk. In je tweede semester leer je meer over sociaal beleid en rond je ook je eerste practicum af.

Toekomstige kansen

In dit tijdperk van globalisering waar economische en sociale problemen blijven bestaan, behoren maatschappelijk werkers tot degenen die direct en onmiddellijk in contact komen met de gevolgen van armoede en sociale ontwrichting.

Om een maatschappelijk werker te zijn in deze omgeving, is kennis, vaardigheden, energie en een sterke inzet voor sociale rechtvaardigheid en gelijkheid voor alle mensen vereist.

De werkplaats

Afgestudeerden van Carleton Social Work hebben de mogelijkheid om in een breed spectrum van velden en omgevingen te werken met mensen uit verschillende culturen. Als BSW-afgestudeerde kun je een watervliegtuig vangen om naar een afgelegen gemeenschap te vliegen om kinderwelzijnsdiensten te bieden, of je kunt aan boord van een bus stappen om een dag te werken in een jeugdinvalcentrum in het centrum.

Graduate studies

Afgestudeerden van dit vierjarige honoursprogramma komen mogelijk in aanmerking om door te gaan met afgestudeerde studies op verschillende gebieden, waaronder sociaal werk. Naast de BSW biedt Carleton's School of Social Work ook graduate programma's aan die leiden tot een Master of Social Work degree en een Ph.D. in maatschappelijk werk.

Professionele programma's

Veel professionele programma's, waaronder rechten en onderwijs, moedigen goed afgeronde aanvragers met verschillende achtergronden aan om zich aan te melden. Maatschappelijk werk biedt een sterke basis voor een aantal programma's en u wordt aangemoedigd om uw interesse op deze gebieden na te streven.

Careers

 • voorspraak
 • Kinder ontwikkeling
 • Community Services
 • Correctieve diensten
 • Counseling
 • Regering
 • Gezondheid
 • Humanitaire hulp
 • Mental Health Work
 • Maatschappelijk werk
 • Slachtofferhulp
 • Jeugddiensten

Wat studenten zeggen over sociaal werk

"Ik koos ervoor om sociaal werk bij Carleton te studeren omdat ik vanuit een structureel perspectief inzicht wilde krijgen in ongelijkheid en sociale kwesties. Het programma sociaal werk heeft me geleerd situaties vanuit een macro-perspectief te analyseren, waardoor ik met veel mensen effectief kon werken verschillende mensen in de gemeenschap die voor verschillende soorten uitdagingen staan. Naast lessen heeft het programma mij twee geweldige plaatsingsmogelijkheden geboden: bij het Ten Oaks Project en bij de Children's Aid Society. "

Denisha, student sociaal werk

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital l ... Lees meer

Carleton University, Canada’s Capital University, is a dynamic and innovative university with a strong commitment to teaching, research and learning. Our academic programs, campus community, capital location and global possibilities provide countless opportunities for learning to happen both inside and outside of the classroom. Lees Minder