Bachelor in internationaal sportmanagement

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Tegenwoordig is sport een unieke, wereldwijde en groeiende industrie. Het is niet langer een eenvoudige activiteit, maar een entertainment en een bedrijf, dat een ware uitdaging is geworden tussen organisaties. Daarom is de behoefte aan ervaren sportmanagers nu belangrijker dan ooit.

De International Sport Management-graad biedt studenten een grondige kennis van aspecten van economie en bedrijfsbeheer die worden toegepast op internationale sport . Deze bachelor in sportmanagement is bedoeld om toekomstige verantwoordelijke en technisch bekwame managers op het gebied van sport voor te bereiden, die in staat zijn om bedrijfs-, sportorganisaties of -faciliteiten te leiden, te beheren en te exploiteren.


© LUNEX Universiteit / Sergio Marques Dias

Details
 • Duur: 3 jaar (voltijd)
 • Diploma: Bachelor
 • Credits: 180 ECTS
 • Collegegeld: 750 € per maand
 • Inschrijfgeld: 550 €, eenmalige kosten
 • Taal Engels
 • Programma start: april of oktober

LUNEX University biedt ook de mogelijkheid om de status " student-atleet " te behalen. Het stelt actieve atleten in staat om te blijven trainen en presteren tijdens hun studie, om hun post-atletische carrière voor te bereiden en de vereiste kennis en competenties te verwerven voor een leidinggevende functie in sportafdelingen en -instellingen.

Combineer uw passie voor sport met zakelijke studies

Het International Sport Management-programma is bedoeld om studenten, die geïnteresseerd zijn in en gepassioneerd over sport en de sportindustrie, voor te bereiden op de verschillende taken die professionele sportmanagers aanpakken in de unieke en internationale groeiende omgeving van de sportindustrie.

Zo zal een postdoctorale student sportmanagement "op de achtergrond werken" en de persoon zijn die verantwoordelijk is voor de coördinatie tussen sport en bedrijfsleven. Hij / zij zal veranderingen in de markt kunnen identificeren en duidelijke bedrijfsstrategieën kunnen ontwikkelen die zijn aangepast aan nieuwe trends en evoluties in de sportmarkt, om het succes van zijn / haar organisatie te waarborgen .

International Sport Management studieprogramma

De Bachelor in International Sport Management biedt studenten uitgebreide kennis van bedrijfsmanagement en economie in internationale sport , waaronder de volgende gebieden: financiën, sportrecht, marketing, evenementenbeheer en media in de sport . Deze kennis opgedaan in de loop van deze opleiding kan ook worden gebruikt in andere loopbanen dan sport.

De inhoud van het onderwijs is gebaseerd op sportgerelateerde en internationale business case-studies en maakt interactieve sessies met docenten mogelijk. Studenten hebben ook sociale en interdisciplinaire vaardigheden verworven, die essentieel zijn voor hun toekomstige carrière.

Daarnaast hebben studenten ook de mogelijkheid om hun kennis en competenties te verbreden door hands-on ervaring en een praktische stage , die hun theoretische kennis versterken en hen voorbereiden op het onderzoekswerk dat betrokken is bij het schrijven van hun bachelorscriptie aan het eind van hun studies.


© LUNEX Universiteit / Sergio Marques Dias

Int. Overzicht sportmanagementcursussen:JAAR 1

- Sportsociologie en management
- Bedrijfskunde in de sport
- Toegepaste economie in de sport
- Trends in Sport & Sport Business
- Academische vaardigheden
- Financieel management
- Fundamentals in marketing
- Strategisch management in sportzaken
- Fundamentals in Law
JAAR 2
- Governance in de sport
- Financiën, investeringen en boekhouding in sportzaken
- Human Resource Management in de sport
- Projectmanagement in de sport
- Psychosociologie van sportorganisaties
- Geavanceerde marketing in de sport
- Mediabeheer in de sport
- Onderzoeksmethoden
JAAR 3

- Management vaardigheden
- Sportbeleid
- Bevordering van gezondheid en lichaamsbeweging
- Stage
- Ethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen in sportzaken
- Ondernemerschap en innovatie in de sport
- Bachelor proefschrift

Pre-Bachelor Foundation Program: een optionele voorbereidende cursus voor het starten van onze Bachelor in International Sport Management

Voordat de bachelor in International Sport Management begint, heeft elke student de mogelijkheid om zijn / haar niveau Engels te verbeteren dankzij ons Pre-Bachelor Foundation Program. Het is een voorbereidend programma dat we hebben ontworpen met als doel studenten te helpen bij het verbeteren van belangrijke kennis, zodat ze effectief en succesvol kunnen deelnemen aan een van onze bachelors.

Rond je studie af met een masterdiploma in International Sport Management

Na onze 3-jarige bachelordiploma kunnen studenten hun postdoctorale studie voortzetten met een Master's Degree in International Sport Management aan de LUNEX University , waardoor ze hun kennis kunnen verdiepen en vaardigheden kunnen opdoen op het gebied van financiën en evenementenbeheer, enz.

Wat bieden we bij LUNEX?

 • Wordt onderwezen door experts van wereldklasse
 • 100% Engelse cursussen
 • Individuele ondersteuning
 • State-of-the-art apparatuur
 • Een internationale omgeving
 • Een groeiend netwerk van samenwerkingsverbanden
 • Voorbereiding voor leidinggevende posities in internationale sporten
 • Verwerving van leiderschapsvaardigheden
 • Ontwikkeling van een globale, interdisciplinaire kijk op de wereld van professionele sporten
 • Combinatie van sleutelkwalificaties voor carrière en academische wereld
 • Training in analytische en strategische vaardigheden
 • Ervaringsleren in de domeinen van georganiseerde en professionele sport, de sportindustrie en onderzoek
 • Deskundige inbreng van sportartikelenindustrieën en krachtige sporten


© LUNEX Universiteit / Sergio Marques Dias

Werkgelegenheidskansen in sportmanagement

Dankzij deze opleiding is het mogelijk om carrière te maken op een groot aantal gebieden in de nationale en / of internationale markt : georganiseerde sport (inclusief clubs en confederaties), sportproducten en -apparatuur, sportbeleid, marktonderzoek, consulting, evenementenbeheer, particuliere sector en mediabureaus en bedrijven. Hier zijn enkele voorbeelden van beroepen in sportmanagement:

 • Sport facility manager
 • Participatiemedewerker
 • Operation Manager
 • Sport Evenement Organisator
 • Business Analyst
 • Sport Marketeer
 • Product Manager
 • Sport Administrator
 • Club Development Manager

Aanmeldingsprocedure

Naast het feit dat ze gepassioneerd zijn door sport en bedrijfsleven, moeten kandidaten om in aanmerking te komen voor onze Bachelor in internationaal sportmanagement minstens 12 jaar schoolopleiding of een equivalent daarvan hebben. Vervolgens moet u ons online aanvraagformulier invullen en deelnemen aan een van onze Aanmeldingsdagen , die bestaan uit toelatingstests in het Engels.

Er is geen aanmelddeadline, het is het hele jaar door mogelijk.

Momenteel in accreditatie

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

LUNEX University is an international private school which focuses on research and teachings on the closely connected areas of health and fitness, sports, therapy and preventive medicine. At LUNEX, stu ... Lees meer

LUNEX University is an international private school which focuses on research and teachings on the closely connected areas of health and fitness, sports, therapy and preventive medicine. At LUNEX, students can evolve in an international learning environment and be equipped with new approaches and perspectives on the emerging fields of sports and health. Lees Minder