Bachelor in internationale betrekkingen en regiostudies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De Bachelor in de internationale betrekkingen en regiostudies (IRAS) is een niet-gegradueerd interdisciplinair programma dat een rigoureus internationaal en vergelijkend perspectief biedt op het hedendaagse mondiale systeem en verschillende regio's van de wereld. Het doel is om creatief denken over complexe wereldwijde problemen te bevorderen en studenten uit te rusten met de analytische hulpmiddelen, taalkennis en intercultureel begrip om hen te begeleiden in dat proces. Ons diploma biedt een solide basis voor internationale kwesties, samen met een mogelijkheid om zich te specialiseren in een bepaalde regio of specifiek onderwerp. Je leert hoe het internationale systeem is geëvolueerd en gaat met geleerden in debat over dilemma's die de hedendaagse internationale politiek domineren. Ons onderzoek en onderwijs omvatten het volledige spectrum van onderwerpen in internationale betrekkingen en regiostudies, waaronder internationale politiek en economie, ontwikkeling, global governance, ethiek van internationale aangelegenheden, conflictoplossing en vredesopbouw, regionale integratie, culturele diversiteit en interculturele dialoog. Daarnaast biedt het programma een diepgaande analyse van politiek, economie, veiligheid, culturen en samenlevingen in verschillende delen van de wereld. In het tweede en derde jaar van het programma kun je je concentreren op een van de twee specialisaties: internationale veiligheid of gebiedsstudies. Als u een specialisatie kiest, krijgt u een geconcentreerde en diepgaande studie van de gebieden die u het meest interesseren.

57610_MUN2.jpg

specialisaties

Om ervoor te zorgen dat je de complexe uitdagingen van de wereld na 9/11 kunt beheersen, beschouwt deze specialisatiemodule veiligheid vanuit een breed theoretisch en historisch perspectief, waarbij traditionele veiligheidszorgen worden geplaatst in de context van gebieden als ontwikkeling, economie, en mensenrechten. We zullen u kennis laten maken met de belangrijkste concepten en benaderingen van de studie van internationale betrekkingen en veiligheid en u aanmoedigen om politieke gebeurtenissen en kwesties in de wereld te analyseren, interpreteren en evalueren. Je richt je op een breed scala aan onderwerpen, waaronder strategie, wereldpolitiek, analyse van buitenlands beleid, politieke economie, intelligentie, binnenlandse veiligheid, militaire analyse, regionale veiligheid en conflictoplossing. Internationale veiligheid Om ervoor te zorgen dat u de complexe uitdagingen van de wereld na 9/11 kunt beheersen, beschouwt deze specialisatiemodule beveiliging vanuit een breed theoretisch en historisch perspectief, waarbij traditionele veiligheidszorgen worden geplaatst in de context van gebieden als ontwikkeling, economie en mensenrechten. We zullen u kennis laten maken met de belangrijkste concepten en benaderingen van de studie van internationale betrekkingen en veiligheid en u aanmoedigen om politieke gebeurtenissen en kwesties in de wereld te analyseren, interpreteren en evalueren. Je richt je op een breed scala aan onderwerpen, waaronder strategie, wereldpolitiek, analyse van buitenlands beleid, politieke economie, intelligentie, binnenlandse veiligheid, militaire analyse, regionale veiligheid en conflictoplossing.

Geïnspireerd door het verleden vormen we de toekomst!

Welkom bij de bacheloropleiding Internationale Betrekkingen en Ruimtestudies aan de Faculteit Internationale en Politieke Studies van de Jagiellonian Universiteit in Krakau. Als onderdeel van een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten van Midden-Europa, is IRAS gebouwd op een zeer rijke traditie van academische excellentie, die teruggaat tot de 14e eeuw. Het is een echt internationaal en dynamisch studieprogramma, nu in het vijfde jaar van zijn bestaan. IRAS biedt een breed scala aan mogelijkheden om internationale politiek en verschillende regio's van de wereld te verkennen, culturele diversiteit te ervaren, uw academische vaardigheden en carrièremogelijkheden te ontwikkelen en te genieten van vrije tijd samen met studenten van over de hele wereld.

Gebiedsstudies Deze specialisatie geeft je een solide basis voor het begrijpen van politiek, economische samenwerking, interstatelijke relaties, culturen en samenlevingen uit verschillende delen van de wereld. Je richt je op twee gekozen regio's: Europa, Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, de Amerika's, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, of Oost- en Zuid-Azië. Deze specialisatie is ideaal voor diegenen die andere culturen en hun tradities willen verkennen en begrijpen. Het is interdisciplinair en interactief en verbindt taalstudie met andere academische disciplines zoals politiek, geschiedenis, economie, sociologie, antropologie, literatuur en filosofie.

57620_newIRAS.png

Waarom IRAS? Waarom de Jagiellonian Universiteit? Waarom Krakow?

IRAS is een uniek programma dat de kennis van verschillende disciplines binnen de sociale wetenschappen en humaniora (internationale betrekkingen, economie, politieke wetenschappen, culturele en gebiedsstudies, geschiedenis, ethiek, recht en antropologie) combineert om studenten inzicht te geven in de complexiteit van de veranderende wereld van vandaag. Als onderdeel van IRAS studeer je in een kleine, nog steeds groeiende internationale gemeenschap, die bekendheid en productieve interactie tussen docenten en studenten mogelijk maakt. Het kosmopolitische karakter van het programma trekt studenten en wetenschappers van vrijwel de hele wereld aan, waardoor ze diversiteit kunnen ervaren en levenslange verbindingen en vriendschap kunnen opbouwen. Het doel van ons programma is om intellectuele striktheid te combineren met een toegepaste focus, studenten te voorzien van aanzienlijke analytische en praktische vaardigheden, waardevol voor hun toekomstige ontwikkeling en loopbaan in overheids- en niet-gouvernementele organisaties, industrie en het bedrijfsleven, diplomatie of andere internationale organisaties en lokale instellingen. We streven naar uitmuntendheid in onderwijs en onderzoek dat de kwaliteit van onze opleiding garandeert. Onze studenten kunnen deelnemen aan het Erasmus uitwisselingsprogramma of American Programs International Study Abroad en de Dean's Scholarship aanvragen voor excellente studenten. De centrale locatie van Krakau in Europa geeft IRAS-studenten een unieke kans om verschillende regio's te verkennen en verschillende culturen te ervaren door middel van studiereizen die we bieden.

57612_DSC_0165_Kopiowanie_.jpg

Voor wie is het?

Het programma is bedoeld voor Poolse en internationale studenten, die hun vaardigheden en carrière willen ontwikkelen op verschillende gebieden van politieke analyse, strategie, veiligheid, economie of cultuur. Wij willen kennis en praktische ervaring bieden die nuttig is in toekomstige banen bij zowel overheids- als niet-gouvernementele organisaties, internationale instellingen, ontwikkelingsbureaus, de media en andere internationale bedrijven en industrieën. Sommige studenten willen misschien verdere kwalificaties verwerven of postuniversitaire universitaire studies volgen in verwante academische disciplines. De mate is gericht op studenten met een algemeen belang in buitenlands beleid en internationale betrekkingen, hen te voorzien van een goed begrip van internationale aangelegenheden. Ten slotte is het programma ook geschikt voor studenten die de optie 'Study Abroad' willen volgen, voor de duur van een jaar of semester.

TOELATINGSEISEN

  1. Om tot het programma te worden toegelaten, moeten kandidaten houder zijn van een diploma van een middelbare school of een gelijkwaardig document (bijvoorbeeld het Poolse Matura of diploma van de middelbare school) dat de houder ervan het recht geeft om undergraduate studies te doen. Dit document moet een volledige transcriptie van cijfers bevatten (een lijst van de eindcijfers die in specifieke vakken worden ontvangen).
  2. Het is formeel vereist dat een kandidaat voor dit programma, die geen moedertaalspreker is, met goed gevolg een sollicitatiegesprek aflegt en hun competentieniveau in de Engelse taal verifieert. Het sollicitatiegesprek is geslaagd voor het behalen van ten minste 60% van het totale aantal punten. Houders van documenten die de bekwaamheid in de Engelse taal bevestigen, ten minste op B2-niveau, krijgen 100% van het totale aantal punten en zijn niet verplicht om het interview af te leggen.
    Een lijst met certificaten en documenten die door de Jagiellonian University zijn erkend, is beschikbaar.
  3. Niet deelnemen aan het interview of het indienen van de vereiste documenten kan leiden tot weigering van toelating.

We accepteren een aantal erkende taalcertificaten. Toelatingstermijn: loopt nog tot september

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Jagiellonian University is the oldest higher education institution in Poland and one of the oldest in Europe. It was founded on 12 May 1364 by the Polish king Casimir the Great. The Jubilee year 2 ... Lees meer

The Jagiellonian University is the oldest higher education institution in Poland and one of the oldest in Europe. It was founded on 12 May 1364 by the Polish king Casimir the Great. The Jubilee year 2014 marked the 650th anniversary of this remarkable event. Since its very beginning, the Jagiellonian University has been an international institution. Poles, Ruthenians, Lithuanians, Hungarians, Germans, Czechs, the Swiss, the English, the Dutch, the French, the Spanish, Italians, and even Tatars studied here in the old days. Lees Minder