Bachelor in internationale betrekkingen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma maakt studenten vertrouwd met de werking van de mondiale architectuur van gedecentraliseerd bestuur die tegenwoordig de wereld bestuurt. Het geeft onze afgestudeerden een duidelijk voordeel in onze complexe en snel veranderende wereld door hen te wapenen met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de innerlijke logica van wereldwijde relaties te begrijpen en te gebruiken, om te anticiperen op de richting waarin ze zich ontwikkelen en om te tekenen over de kansen die deze veranderingen met zich meebrengen.

Dit programma stelt studenten in staat te navigeren met succes en gemak in een geglobaliseerde wereld die met elkaar verbonden is en niet alleen gevormd wordt door diplomatieke betrekkingen tussen staten, maar ook door vele transnationale velden, krachten en actoren.

IR

HET PROGRAMMA IS ONTWORPEN VOOR PARTICULIEREN DIE:

 • zou graag thuis zijn in mondiale politieke en sociale relaties
 • zou graag wereldwijde krachten en kansen benutten bij het nastreven van hun doelen
 • zijn geïnteresseerd in de wereld van diplomatie, internationale organisaties en transnationale ondernemingen
 • wil op professionele wijze vreemde talen kunnen gebruiken
 • wil een goed begrip verwerven van hoe de wereldeconomie werkt, en van de kansen die het biedt, maar zijn niet geïnteresseerd in de complexe wiskunde van statistiek en econometrie

KERNPROJECTEN:

Toegepaste statistiek, informatica, onderzoeksmethodologie voor internationale betrekkingen, grondbeginselen van de rechten, culturele antropologie, inleiding tot de politieke theorie, macro-economie, micro-economie, politieke geografie, marketingprincipes, sociale studies, wereldgeschiedenis, contrastieve culturen, EU-beleid, globalisering en wereldeconomie Regio's, geschiedenis van diplomatie, internationale economie, internationaal recht, internationale onderhandelingstechnieken, internationaal protocol en etiquette, internationale betrekkingen en politieke organisaties, Inleiding tot de EU-integratie,

SPECIALISATIE:

• Specialisatie diplomatie en internationale communicatie
De specialisatie leidt effectieve professionals op in de internationale politiek die niet alleen beschikken over de gedegen kennis en goede theoretische kennis die nodig is om complexe uitdagingen te begrijpen en plannen uit te werken om ze aan te pakken, maar ook om hun ideeën in een multiculturele omgeving te communiceren om zo te zijn in staat om hun ideeën in praktijk te brengen. De specialisatie biedt cursussen in diplomatie, veiligheidsbeleid, internationale organisaties, besluitvorming op het gebied van buitenlands beleid, politieke communicatie en public relations. De specialisatie wordt speciaal aanbevolen voor mensen die een carrière in de politiek, in het openbaar bestuur, als diplomaat of als expert voor buitenlands beleid zoeken.

• Specialisatie internationale ontwikkelingssamenwerking
De specialisatie bereidt professionals voor op het gebied van internationale ontwikkelingssamenwerking. Naast gespecialiseerde cursussen over de theorieën van internationale ontwikkeling en over de praktijken van internationale ontwikkelingssamenwerking, verwerven studenten vaardigheden die nodig zijn voor het succesvol navigeren in de bredere context van internationale onderhandelingen en economische betrekkingen, inclusief bekendheid met de internationale bedrijfscultuur en internationaal privaatrecht. Studenten die deze specialisatie selecteren, zullen ook leren hoe ze hun eigen projecten kunnen maken, beheren en financieren en krijgen de kans om deze vaardigheden in een semester van projectwerk in de praktijk te brengen.

Specialisaties worden alleen gestart als het minimum van 15 studenten zich bij de specialisatie wenst aan te sluiten.

WAAROM IS ONZE PROGRAMMA UNIEK?

Het programma is opgezet met het doel studenten de theoretische benaderingen, feitelijke kennis en praktische vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om effectieve real-world probleemoplossers te worden in een omgeving waar zowel de uitdagingen waarvoor we staan ​​als de kaders om ze aan te pakken zijn. steeds globaler en multicultureel van aard. Onze afgestudeerden hebben een diepgaand en uitgebreid inzicht in sociale, politieke en economische analyses die hen in staat stellen om de snel veranderende aard van mondiale beleidsuitdagingen en politieke relaties te begrijpen. Bovendien voorziet het programma hen ook van de communicatie- en managementvaardigheden die hen succesvol maken, zelfs wanneer ze in zeer complexe en veeleisende omgevingen werken.

CARRIERE VOORUITZICHTEN:

 • officieren en diplomaten in de staatssector
 • actoren in het bedrijfsleven die inspelen op de behoeften van actoren in het mondiale bestuur
 • analisten in denktanks en beleidsadviseurs
 • medewerkers van het openbaar bestuur
 • Werknemers van NGO's en internationale NGO's
 • officieren in internationale organisaties
 • leden van transnationale belangenbehartigingsgroepen
 • werknemers van transnationale particuliere toezichthouders
 • verdere studies (MA, MBA) in het Engels op het gebied van internationale betrekkingen en bedrijven

HOOFD VAN HET PROGRAMMA: Viktor Friedmann Ph.D. - Collega Professor

"Terugkijkend lijkt het een van mijn beste beslissingen te zijn om toe te passen op Budapest Metropolitan University - BKF toen. Als student had ik talloze mogelijkheden om deel te nemen aan programma's en studiereizen gerelateerd aan mijn opleiding. Tijdens deze activiteiten had ik het voorrecht om het werk van verschillende internationale organisaties te zien. Ik kom altijd met enthousiasme naar de campus, vanwege de vriendelijke sfeer en professionaliteit. Alle seminars bieden ons praktische kennis die we niet alleen tijdens onze studie, maar ook later in ons professionele leven kunnen toepassen. Zowel lezingen als seminars worden gegeven door erkende en bekwame professoren, die altijd klaar staan ​​om onze vooruitgang te helpen. Ik voel me vereerd lid te zijn van ons nieuw opgerichte College voor geavanceerde studies in internationale betrekkingen en deel te nemen aan zijn activiteiten. Naast het College had ik de kans om een ​​bijdrage te leveren aan het werk van het Marketing Student Team en de activiteiten van ons Erasmus Student Network. Via deze programma's heb ik nieuwe vrienden ontmoet en waardevolle ervaring opgedaan. "

Pinto Diego Marton, student van ons International Relations BA-programma uit Italië

"Ik bracht mijn middelbare schooluitwisseling hier door in Boedapest en werd meteen verliefd op de stad en de cultuur.Toen ik begon te zoeken naar universiteiten in het buitenland, was Metropolitan een van de weinigen in Europa die een bachelor in internationale betrekkingen aanbood. en motiveerde me om terug te komen naar deze prachtige stad die ooit mijn hart veroverde. "Samen met onze internationale studenten van over de hele wereld heb ik het gevoel dat we één grote familie zijn .Nu drie jaar later, sinds mijn uitwisseling, kan ik trots overwegen dit als mijn tweede thuis. "

Noora Emilia Saarelainen, student van ons International Relations BA-programma uit Finland

METU biedt studenten de vaardigheden die nodig zijn om te gedijen in een onderling verbonden wereld. Met klasgenoten van over de hele wereld en een kwaliteitscurriculum; METU geeft studenten een grondig praktisch onderwijs zowel binnen als buiten de klas.

James Thomas, student van ons International Relations BA-programma uit de VS.

Laatst bijgewerkt op May 2018

Over de school

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ atti ... Lees meer

We are inspired by creativity. The art of creative education is the core value of our University. It is embodied in our teaching methods, it is a central concept in our approach and our students’ attitude. Creativity is the force organizing everyday life at the University paving the way to the future success of our students. We offer a stimulating environment and a unique atmosphere that motivate our students to make use of a wide range of unparalleled opportunities and apply their knowledge in practice looking for new, innovative solutions. This inspiring world offers the key to creative thinking, which is the most immediate expectation in today’s labour market and a crucial issue of the future. Lees Minder
Boedapest , Antalya + 1 Meer Minder