Bachelor in logistiek management - International Fresh Business Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wat is vers ondernemen?

Het vinden van verse producten in moderne supermarkten wordt als volkomen normaal beschouwd. Maar hoe vinden ze hun weg naar de winkelmanden van de consumenten? Hoe worden ze geproduceerd, verpakt, verhandeld, vervoerd en verkocht? Wie 'ontwikkelt' nieuwe voedingsconcepten? En, heel belangrijk, hoe wordt gegarandeerd dat alles in goede staat, gezond en 'waar voor je geld' is? Al deze en nog veel meer vragen moeten worden beantwoord door professionals in de wereld van vers zakendoen.

De internationale versmarkt omvat alle primaire productie van verse producten in alle denkbare domeinen: van vlees over zuivel, bloemen, planten, paddenstoelen en noten tot allerlei soorten fruit en groenten. Naast productie zijn ook de eerste stappen van de verwerking van de primaire producten onderdeel van onze wereld van vers zakendoen. Maar vergeet niet de hele omgeving van leveranciers, consultants en logistieke dienstverleners, die een integraal onderdeel vormen van dit dynamische vakgebied. Ja, het gaat over producten en diensten, maar het komt erop neer dat het altijd mensen betreft. Mensen die het zien als hun uitdaging om de echte behoeften van de consumenten overal ter wereld te vervullen: gezond en veilig eten en een mooie en persoonlijk ingerichte 'leefruimte'.

Logistiek management - International Fresh Business Management

Het nieuwe Fontys-studieprogramma "International Fresh Business Management (IFBM)" zal de vragen in de eerste paragraaf precies beantwoorden. Van productie tot consument, producten stromen door veel handen. Ze volgen een keten van verdere verwerkingsstappen, de zogenaamde Fresh Supply Chain. Het product wordt verder verwerkt, opnieuw verpakt, verfijnd en verschijnt in commercials. Veel stappen en mensen zijn betrokken totdat een product uiteindelijk op de tafel van de consument terechtkomt.

"International Fresh Business Management" is een studietraject dat marketing, logistiek, economie en kennis van de versketen combineert voor lokale, regionale en internationale markten. Foodmarketing behandelt alle aspecten die relevant zijn voor de verkoop van verse producten: van marktonderzoek en analyse tot de ontwikkeling van strategische marketingplannen en de ontwikkeling en implementatie van operationele marketing- en verkoopplannen. Voedsellogistiek organiseert de stroom verse producten van zaad tot bord. Je let op inkoop, organisatie, productie, transportplanning en verpakking. Je leert hoe je de supply chain moet beheren en hoe je langdurige relaties kunt opbouwen met tevreden leveranciers en klanten. Je verwerft ook basiskennis van accountancy, economie, managementvaardigheden, communicatievaardigheden en Nederlands en Engels.

Wat zal ik doen in de 4 jaar van mijn bachelor?

Alle bacheloropleidingen op Fontys International Campus Venlo duren vier jaar. Elk jaar bestaat uit twee semesters. Het eerste cursusjaar is ons Foundation Year. Het Foundation Year biedt ruimte voor oriëntatie en selectie.

Na het eerste jaar betreedt u de driejarige hoofdfase. In het tweede cursusjaar bestaat de Hoofdfase uit het verwerven van professionele competenties in de Mini Company. Je begint je eigen bedrijf met andere studenten, verkoopt aandelen, schrijft een businessplan en verkoopt een echt product. Tijdens de stage in het derde cursusjaar, volgen alle studenten een stage van 5 maanden binnen een bedrijf. Hierna keert u terug naar 'de Leercommunity' voor feedback en aanvullende onderwerpen. Aan het einde van de cursus schrijft u uw afstudeeropdracht. Dit gebeurt opnieuw in het kader van een stage van 5 maanden in een bedrijf.

Studenten over dit programma

Tanatta Yodchomyan

"Oorspronkelijk uit Thailand, wilde ik in het buitenland studeren om een ​​echt internationaal studieprogramma te ervaren." In dit verband leek International Fresh Business Management bij Fontys Venlo mij interessant: het omvat business management, marketing en logistiek op een breed terrein. het biedt ontelbare mogelijkheden om verschillende soft skills te ontwikkelen door groepswerkgestuurd leren en excursies naar verschillende bedrijven.Ik vond een inspirerende werkomgeving op de gezellige campus van Venlo, waar je altijd in contact komt met studenten en docenten. "

Wat is mijn professionele perspectief na de IFBM-cursus?

Na je studie staat de wereld van Fresh Business voor je open. Neem deel aan de toeleveringsketen van de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie als productontwikkelaar of pas uw vaardigheden in commerciële ondernemingen toe als kwaliteitsmanager. Wat u ook doet, de studiecursus International Fresh Business Management heeft u de vereiste knowhow geboden om de uitdagingen van de economische keten en de goederenketen in de verse industrie het hoofd te bieden. De IFBM-professional kan een baan vinden in elk bedrijf in de verse toeleveringsketen, van leveranciers van agrarische grondstoffen tot voedsel- en bloemenwinkels.

Meer specifiek zijn deze functies onder meer marketingmanager, logistiek manager, waardeketenmanager, exportmanager, uiteraard op het gebied van verse producten. Maar het is ook heel goed mogelijk dat de IFBM-professional een eigen bedrijf opzet of een consultant of onderzoeker wordt. Relevante sectoren zijn landbouw, tuinbouw en visserij, agri en voedsel groothandel, voedsel en drank verwerking, voedsel- en bloemenwinkels, tuincentra, foodservice en agro- en voedingsadviesbureaus.

Toelatingseisen

Als toekomstige bachelorstudent moet je beschikken over een diploma hoger secundair onderwijs dat gelijk is aan de Nederlandse normen. Om toegelaten te worden tot de Fontys University of Applied Sciences moeten studenten in aanmerking komen voor hoger onderwijs via een diploma secundair onderwijs / middelbare school met goede resultaten. Dit betekent:

  • Voor Nederlandse studenten: VWO-, HAVO- of MBO-diploma
  • Voor Duitse studenten: Fachabitur of Abitur (Fachhochschulreife of Allgemeine Hochschulreife)
  • Voor studenten van andere nationaliteiten: senior high school diploma / GCE of gelijkwaardig, bijv. De Britse GCE A-levels of GCSE-graden A, B of C, International Baccalaureate, het Franse Baccalaureate of de American High School (topstream of plus 1-jarige hogeschool) )

Behalve uw diploma moet u, indien beschikbaar, aanvullende academische kwalificaties verstrekken (vooral op het gebied van wiskunde en economie). Bijv. Aanvullende cursussen, workshops, projecten, deelname aan wedstrijden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Lees Minder
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Meer Minder