Bachelor in management en technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Combineer uw managementopleiding met uw passie voor technologie

Wat is je plan? Om uitstekende vaardigheden in management te verwerven of om gekwalificeerd te worden in technologie of de natuurwetenschappen?

Met onze Bachelor in Management en Technologie , kunt u beide doen - en dat is precies wat werkgevers vandaag zoeken. Het programma bevat cursussen in managementstudies en in natuurwetenschappen of engineering. Het programma loopt zes semesters en staat een semester in het buitenland toe via zijn mobiliteitsvenster. Je leert methodes die gebaseerd zijn op het nieuwste onderzoek en op de allernieuwste industriële praktijk.

HET VOORDEEL VAN HET COMBINEREN VAN MANAGEMENTSTUDIES MET TECHNOLOGIE

De structuren van bedrijven worden steeds complexer: er zijn veel afhankelijkheden tussen bedrijfsdivisies en de traditionele departementale grenzen beginnen te verdwijnen. Bedrijven hebben dus behoefte aan managers die een gedetailleerde kennis van zaken, ondernemersvaardigheden en een goed begrip van innovatie en technologie combineren. Onze bacheloropleiding is ontworpen om je het interdisciplinaire onderwijs op hoog niveau te geven dat je nodig hebt om deze nieuwe uitdagingen op het raakvlak van management en technologie aan te gaan. We ontvangen regelmatig enthousiaste feedback van onze zakelijke partners die bevestigen dat onze afgestudeerden een concurrentievoordeel hebben bij het vormgeven van hun loopbaan.

STRUCTUUR

 • Basisbegrippen in: Economie, Rechten, Management, Wiskunde en Natuurwetenschappen
 • Keuzevakken in management en / of technologie
 • Specialisatie in technologie
  • Engels nummer (100% Engels): computertechniek
  • Tweetalig nummer (ongeveer 55% van de cursussen in het Duits
 • Internationale ervaring
 • Projectstudies gericht op praktische of onderzoeksproblemen
 • Bachelor's thesis

WELKE CURSUSSEN ZIJN INBEGREPEN?

Het programma combineert managementstudies met cursussen in engineering of natuurwetenschappen. Hoorcolleges, tutorials en seminars voor kleine groepen bieden u een solide theoretische basis. Technologie-verbeterde leertechnieken worden toegepast om de kennis van studenten te verdiepen en toe te passen op echte problemen. Je kunt ook je individuele interesses volgen en kiezen uit verschillende specialisaties in elk vakgebied.

Toegangsvereisten

 • Abitur (universitair toelatingsexamen) of gelijkwaardig
 • Een motivatiebrief van max. 2 A4-pagina's
 • Succesvolle afronding van de beoordelingsprocedure
 • Vaardigheid in Engels of Duits voor aanvragers zonder kwalificatie voor de Duitse universiteit
Laatst bijgewerkt op jul 2018

Over de school

At TUM School of Management, we carry out teaching and research at the intersection of management, engineering, natural und life sciences. Located in the heart of Munich, a thriving city in one of Ger ... Lees meer

At TUM School of Management, we carry out teaching and research at the intersection of management, engineering, natural und life sciences. Located in the heart of Munich, a thriving city in one of Germany’s most prosperous regions, we enjoy an academic, cultural and economic infrastructure that attracts talents from all over the world. Lees Minder