Bachelor in managementinformatiesystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Management Information Systems (MIS) is een uitdagend vakgebied dat zich richt op het integreren van computergebaseerde informatietechnologieoplossingen en bedrijfsprocessen om te voldoen aan de informatiebehoeften van bedrijven en andere ondernemingen. De computergebaseerde informatietechnologie wordt gezien als een instrument voor het genereren, verwerken en verspreiden van informatie. Hoewel computers de tool zijn voor dit vakgebied, rusten we studenten uit om de echte evaluatoren te zijn, waardoor efficiëntie en waarde binnen organisaties wordt gecreëerd.

Onze afgestudeerden hebben een combinatie van sterke technische en zakelijke vaardigheden, waaronder mondelinge en schriftelijke communicatie, waarmee de kloof wordt overbrugd die vaak bestaat tussen zakelijke gebruikers van computersystemen en technisch opgeleide specialisten. Deze combinatie van vaardigheden bereidt onze afgestudeerden voor op leiders van de volgende generatie MIS-professionals. Het voorziet ook in de vraag naar MIS-professionals die bekwaam zijn in zowel computertechnologie als zakelijk. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid zal deze vraag naar verwachting het komende decennium snel groeien.

Studenten met een hoofdvak in MIS krijgen een uitgebreide opleiding in het ontwerp, de analyse, de ontwikkeling en het beheer van computergebaseerde informatiesystemen. Ze zijn ook opgeleid op het gebied van management, marketing, economie, boekhouding en financiën. Studenten leren de management- en analytische vaardigheden toe te passen die nodig zijn voor succes in 21e-eeuwse organisaties. Een MIS-minor is een uitstekende aanvulling op veel majors die aan de universiteit worden aangeboden.

Kenmerken van ons innovatieve programma zijn onder meer interactieve lezingen, individuele en teamopdrachten en ervaringsleren om studenten te helpen een succesvolle carrière op te bouwen. Vijf van de top 30 snelstgroeiende beroepen tot en met 2016 zijn gerelateerd aan computergebaseerde informatiesystemen, volgens werkgelegenheidsvoorspellingen gepubliceerd door het Bureau of Labor Statistics.

Onder leiding van hooggekwalificeerde en ervaren docenten werken studenten met lokale bedrijven, zowel individueel als als teamleden, om oplossingen voor informatiesystemen te ontwikkelen om zakelijke problemen aan te pakken.

Allianties met de SAP- en Microsoft-bedrijven bieden studenten toegang tot een breed scala aan moderne softwaretools en -systemen. Partnerschappen met professionele informatiesystemen van informatiesystemen bieden veel mogelijkheden voor studentinteractie met het bedrijfsleven. Gastdocenten uit het bedrijfsleven en de overheid worden regelmatig aangeboden, en stages bij bekende bedrijven zijn beschikbaar voor gekwalificeerde studenten.

Wat zal je leren?

MIS-majors ontvangen een uitgebreide opleiding in ontwerp, analyse, ontwikkeling en beheer van computergebaseerde informatiesystemen die bedrijfsprocessen ondersteunen. Ze zijn opgeleid op het gebied van management, marketing, economie, boekhouding en financiën, en leren hoe ze de management- en analytische vaardigheden kunnen toepassen die nodig zijn als evaluatoren, waardoor efficiëntie en waarde in organisaties wordt gecreëerd.

Educatieve resultaten voor afgestudeerden omvatten de mogelijkheid om toe te passen:

 • Goede managementconcepten en -principes bij de ontwikkeling en werking van informatiesystemen
 • Systeemanalyse, IS-ontwerp en projectmanagementconcepten
 • Technische concepten in informatietechnologie

MIS-senioren doen het informatiesysteemanalist-certificeringsexamen tijdens hun laatste jaar in een sluitsteencursus. Keuzevakken die diepgaand onderzoek en specialisatie aanbieden, omvatten business intelligence en analyse, beveiliging van informatiesystemen, geavanceerd netwerken, integratie van bedrijfsprocessen met behulp van bedrijfssystemen, geavanceerd programmeren en operationeel beheer. Studenten hebben de mogelijkheid om aanvullende certificeringen te verdienen van SAP, Microsoft en andere bedrijven. Jaarlijks biedt UT de SAP Prep Academy aan, die een intensieve training biedt om individuen voor te bereiden op een SAP Certified Business Associate met ERP 6.0.

Een MIS-minor vult veel majors aan door studenten toe te staan hun interdisciplinaire vaardigheden te combineren met de snelle veranderingen in computers en informatie die van invloed zijn op de 21ste eeuw. De minor kan ook worden gebruikt ter voorbereiding op aanvullende branchecertificeringen.

Internationale bedrijven en majors voor MIS doen diepgaand onderzoek naar MIS-concepten in combinatie met wereldwijde perspectieven, waaronder taalvaardigheid, cultureel bewustzijn en ervaring in het buitenland.

Internationaal erkend programma

Het Sykes College of Business is geaccrediteerd door AACSB International (Association to Advance Collegiate Schools of Business), een eer die slechts door 6 procent van de business schools wereldwijd wordt toegekend. Het wordt door US News & World Report beoordeeld als een van de "beste business schools" en sinds 2007 door The Princeton Review als een van de beste business schools ter wereld. De MIS-major van de UT is geaccrediteerd door de Computing Accreditation Commission van ABET (www.ABET.org) en is een van de slechts 40 landelijke informatiesysteemprogramma's die deze prestigieuze onderscheiding ontvangen.

Praktische ervaring

Het MIS-curriculum van de UT integreert voortdurende veranderingen op het gebied van informatiesystemen en biedt studenten praktische ervaring met een breed scala aan moderne computertechnologieën. Hoogtepunten van dit innovatieve programma zijn interactieve lezingen, individuele opdrachten en diepgaande teamprojecten. Allianties met SAP en Microsoft bieden studenten toegang tot de nieuwste technologieën. SAP is wereldleider in bedrijfstoepassingen op het gebied van software en softwaregerelateerde service-inkomsten.

De afdeling Informatie- en Technologiemanagement van de UT wordt geleid door een adviesraad bestaande uit experts op het gebied van informatiesystemen. Leden zijn onder meer leidinggevenden van IBM, PwC, de stad Tampa en Revenue Management Solutions. Ze helpen de faculteit bij het ontwikkelen van programma's die zijn ontworpen om afgestudeerden uit te rusten met de kritische vaardigheden die werkgevers nodig hebben. Partnerschappen met beroepsverenigingen op het gebied van informatiesystemen, zoals de Tampa Bay Technology Leadership Association, vergemakkelijken ook de interactie tussen studenten en het bedrijfsleven. Stages en andere projecten profiteren van de status van Tampa als een regionaal centrum voor zaken en financiën, waardoor studenten toegang krijgen tot instellingen zoals JPMorgan Chase, Disney World, Moffitt Cancer Center, Port of Tampa en Raymond James. MIS-studenten worden sterk aangemoedigd om deel te nemen aan een of meer stages.

Achthonderd gemeenschapsleiders zijn lid van UT-adviesraden en bieden studenten een wereld van professionele connecties. UT-studenten communiceren ook met het bedrijfsleven via in-class consultingprojecten, excursies, internationale programma's en UT's Centers en Instituten, waaronder het Centre for Ethics, TECO Energy Centre for Leadership, Lowth Entrepreneurship Centre, Naimoli Institute for Business Strategy en Florida Directeursinstituut.

State-of-the-Art faciliteiten

Van het beheren van investeringen in het Huizenga Financial Trading Center tot praktische training in SAP en andere bedrijfssystemen, MIS-studenten hebben toegang tot de meest actuele technologie.

Wat kunt u doen met deze majoor?

MIS-afgestudeerden hebben een combinatie van sterke technische en zakelijke vaardigheden, waaronder mondelinge en schriftelijke communicatie, die de kloof overbruggen die vaak bestaat tussen zakelijke gebruikers van computersystemen en technisch opgeleide specialisten. Deze combinatie van vaardigheden bereidt afgestudeerden voor op leiders van de volgende generatie MIS-professionals. Het voorziet ook in de vraag naar MIS-professionals die bekwaam zijn in zowel computertechnologie als bedrijfsprocessen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid zal deze vraag naar verwachting het komende decennium snel groeien.

Voorbeeld van opdrachttitels

 • Chief Information Officer
 • Directeur of manager IT-eenheid
 • IT Project Manager
 • Ontwikkelaar informatiesystemen
 • Informatiebeveiligingsmanager
 • Database ontwikkelaar of beheerder
 • Business Intelligence Analyst
 • Netwerkmanager
 • Consultant bedrijfstechnologie
 • Specialist financiële informatiesystemen

Volgens het Bureau of Labor Statistics zullen de beroepen op computer- en informatietechnologie tegen 2024 met 12 procent groeien, sneller dan het gemiddelde voor alle andere beroepen. UT werkt nauw samen met de lokale kamer van koophandel en economische ontwikkelingsbureaus om afgestudeerden voor te bereiden op een succesvolle carrière.

Afgestudeerden zijn ook goed voorbereid om deel te nemen aan graduate-opleidingen op veel zakelijke gebieden. Veel MIS-afgestudeerden zetten hun opleiding voort aan de UT en behalen regelmatig een MBA met een concentratie in het beheer van informatiesystemen. Andere recent afgestudeerden hebben de George Washington University, Duke University en de University of South Florida bezocht, om er maar een paar te noemen.

Admissions

Lokale eerstejaars opnames

 • Officiële transcriptie van de middelbare school of middelbare school of GED-resultaten
 • $ 40 niet-terugbetaalbare aanvraagkosten
 • SAT- en / of ACT-scores
 • Ingevuld begeleidingsadviseur aanbevelingsformulier of aanbevelingsbrief van een leraar (niet vereist als u meer dan twee jaar geleden bent afgestudeerd aan de middelbare school)
 • opstel
 • Officiële hogeschool / universiteit transcripties voor alle credits voltooid

Niet-gegradueerde internationale toelating

 • Officiële cijferlijsten voor alle cursussen op de middelbare school of hogeschool, met cijfers vertaald in het Engels ('Officieel' betekent dat je je school moet verzoeken om je cijferlijst rechtstreeks naar het UT-toelatingsbureau te sturen. Als dat niet mogelijk is, stuur dan een kopie die is gecertificeerd door uw school als een 'echte kopie' van het origineel nadat het is gekopieerd. Een ambtenaar op uw school moet het document ondertekenen als 'echte kopie van het origineel'.)
 • $ 40 niet-terugbetaalbare aanvraagkosten
 • Essay, geschreven in het Engels (niet vereist als je al bent afgestudeerd aan de middelbare school en een aantal studiepunten hebt afgerond)
 • Ingevuld formulier begeleidingsadviseur (alleen eerstejaars studenten)
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (stuur een van de volgende documenten in):
  • TOEFL: de minimaal acceptabele score is 550 of 213 (computergebaseerd) of 79 (internetgebaseerd)
  • IELTS: International English Language Testing System - minimum cijfer van 6.5
  • DuoLingo: de minimaal acceptabele score is 105. De Duolingo English Test is een online Engelse vaardigheidstest die online, op aanvraag, in minder dan een uur kan worden afgelegd voor slechts $ 49. De test wordt online afgenomen via een computer met webcam en microfoon. De test bevat een vaardigheidsscore, video-interview en schrijfvoorbeeld die worden gedeeld met de Universiteit van Tampa wanneer u uw resultaten verzendt. Gecertificeerde resultaten zijn beschikbaar binnen 48 uur na de testsessie.
  • Succesvolle afronding van het Engels 112-certificaat aangeboden door ELS Language Centers, vergezeld van een aanbevelingsbrief van een beheerder en een Engelstalig schrijfvoorbeeld van 500 woorden.
 • Bewijs van beschikbare middelen om uitgaven voor het eerste studiejaar te dekken
 • Essay (alleen eerstejaars studenten)
 • Kopie van biografische pagina van uw paspoort (indien beschikbaar)
 • International Student Clearance Form (als je momenteel in de VS studeert)

Opmerking: voor speciale omstandigheden kan aanvullende documentatie vereist zijn in alle categorieën.

Deadlines voor toelating

De deadlines voor Bachelors zijn als volgt:

 • 15 november - Deadline voor vroege actie I; besluit van 15 december
 • 15 januari - Deadline voor Early Action II; besluit van 15 februari
 • 1 maart - Deadline voor besluit; besluit van 1 april
 • 2 maart - Aanvragen die na 1 maart zijn voltooid, worden doorlopend geëvalueerd

De gemiddelde kosten voor voltijdstudenten

Collegegeld (12-18 credit-uren per semester): $ 28.802
Verplichte kosten (verplicht): $ 2.082
Kamer en verzorging (tweepersoonskamer, 15 maaltijden per week): $ 11.526
Gemiddelde kosten van boeken (per jaar): $ 1.500

Totaal:

$ 43.910
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The University of Tampa’s Sykes College of Business is a leading private institution focused on the development of tomorrow’s global leaders. Our commitment to excellence is reflected in our AACSB acc ... Lees meer

The University of Tampa’s Sykes College of Business is a leading private institution focused on the development of tomorrow’s global leaders. Our commitment to excellence is reflected in our AACSB accreditation — a recognition that places us among the top 5 percent of graduate business schools worldwide. Lees Minder

Accreditaties

AACSB Accredited