Bachelor in mechanische en duurzaamheidstechniek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma

Ben je benieuwd naar duurzame productontwikkeling? Wilt u leren hoe u slimme en duurzame producten ontwerpt, ontwikkelt en analyseert door de juiste technische materialen te selecteren? Kijk je ernaar uit om theoretische kennis te gebruiken bij materiaalverwerking, analyses en testen?

De opleiding Mechanische en Duurzaamheidstechniek aan Arcada heeft een duidelijke focus - functionele materialen en technisch ontwerp. Misschien heb je al gehoord over producten met slimme of functionele eigenschappen. In veel gevallen zit de slimheid eigenlijk in de materialen. Polymeren bieden vaak de perfecte combinatie van eigenschappen - de lichtgewicht, mechanische sterkte, elasticiteit en lage verwerkingskosten zijn slechts enkele voordelen van materiaaloplossingen op polymeerbasis. Tijdens je studie worden moderne polymeertechnologie en -processen gecombineerd met duurzame ontwikkeling en ontwerp en word je een expert in productinnovatie op basis van functionele materialen.

Onze opleiding opent de deuren naar een snelgroeiend veld waar constant vraag is naar ingenieurs. Materiaal- en engineeringspecialisten zijn nodig in praktisch elk bedrijfsgebied, van de maakindustrie tot hun toeleveringsketens, evenals in de publieke sector.

Wat je zult leren

 • Polymeertechnologie en processen
 • Producten en componenten ontwerpen
 • Moderne technische IT-software, zoals AutoCAD, Mastercam en SolidWorks
 • Moderne productiemethoden, bijvoorbeeld 3D-printen
 • Keuze van functionele en kostenbesparende materialen
 • Duurzame ontwikkeling binnen materiaaltechnologie

Voorbeelden van toekomstige posities

 • procesingenieur
 • Product Engineer
 • Ontwerpingenieur
 • Laboratorium ingenieur
 • Materiaalingenieur
 • Verkoopingenieur

Vanuit het perspectief van een student

We moeten energie en zoet water besparen

Duurzame materiële keuzes zijn overal in ons dagelijks leven nodig. Onze samenleving moet energie en zoet water besparen en afval van consumptie en de productie van dagelijkse producten minimaliseren. Tijdens je studies leer je over biobased polymeren als duurzame materiaalkeuzes en het efficiënte en kosteneffectieve gebruik van materialen in het algemeen. U zult ook vertrouwd raken met de huidige producttoepassingen voor het behoud van energie- en zoetwaterbronnen.

Een internationale aanpak

De steeds internationalere focus van de huidige arbeidsmarkt wordt duidelijk weerspiegeld in de opleidingen die Arcada aanbiedt. De opleiding Materials Processing Technology is bijvoorbeeld nauw verbonden met het parallelle programma in het Zweeds (Process- och materialteknik). Het idee is om structurele netwerken en leerervaringen van het counterpart-programma te gebruiken, en ook om internationale studenten vertrouwd te maken met de Finse arbeidsmarkt in een echt multiculturele omgeving.

Een moderne en veilige studieomgeving

De kunststofingenieurs van Arcada zetten hun vaardigheden in om te werken in een machinelaboratorium dat een kunststoffabriek in miniatuur simuleert. Studenten leren het hele proces beheersen, van het begrijpen van de eigenschappen van verschillende materialen tot productontwerp en de productie van plastic producten. Het kunststoflaboratorium is uitgerust met alle belangrijke machines die in de kunststofindustrie worden gebruikt.

Collegegeld en beurzen

Houd er rekening mee dat aanvragers uit landen buiten de Europese Unie / EER-gebied collegegeld moeten betalen. De kosten bedragen 8 500 euro / academisch jaar voor bacheloropleidingen in het Engels.

Voor deze opleiding is een beurs beschikbaar (alleen voor aanvragers die collegegeld moeten betalen).

Beurs

We bieden ook beurzen voor bacheloropleidingen. De beurs dekt maximaal 50 procent van het collegegeld. Op basis van zijn of haar studieprestaties kan aan de betalende student een studiebeurs worden toegekend vanaf zijn tweede jaar. Om in aanmerking te komen voor een beurs, moet je tijdens het academiejaar 60 ECTS-credits behalen.

Laatst bijgewerkt op okt 2019

Over de school

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) with campus located in Arabianranta, Helsinki. We offer high quality practice-oriented higher education at both Bachelor’s and Maste ... Lees meer

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) with campus located in Arabianranta, Helsinki. We offer high quality practice-oriented higher education at both Bachelor’s and Master’s levels as well as further education in Swedish and English. Lees Minder