Bachelor in mechanische en duurzaamheidstechniek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma

Benieuwd naar duurzame productontwikkeling? Wil je leren hoe je slimme en duurzame producten ontwerpt, ontwikkelt en analyseert door de juiste technische materialen te selecteren?

De opleiding Mechanical and Sustainability Engineering bij Arcada heeft een duidelijke focus: slimme, functionele materialen en technisch ontwerp. In veel gevallen zit de slimheid juist in de materialen. Polymeren bieden vaak de perfecte combinatie van eigenschappen - het lichte gewicht, de mechanische sterkte, de elasticiteit en de lage verwerkingskosten zijn slechts enkele voordelen van materiaaloplossingen op polymeerbasis. Tijdens je studie worden moderne polymeertechnologie en -processen gecombineerd met duurzame ontwikkeling en design, en word je expert in productinnovatie op basis van functionele materialen.

Onze opleiding opent de deuren naar een sterk groeiend vakgebied waar voortdurend vraag naar is. Materiaal- en techniekspecialisten zijn nodig in vrijwel elk vakgebied, van de maakindustrie tot hun toeleveringsketens, maar ook in de publieke sector.

Engineering student in class.

Wat je zult leren

 • Duurzame ontwikkeling binnen materiaaltechnologie
 • Polymeertechnologie en processen
 • Producten en componenten ontwerpen
 • Moderne technische IT-software, zoals AutoCAD, Mastercam en SolidWorks
 • Moderne productiemethoden, bijvoorbeeld 3D-printen
 • Keuze van functionele en kostenbesparende materialen

Voorbeelden van toekomstige posities

 • procesingenieur
 • Product Engineer
 • Ontwerpingenieur
 • Laboratorium ingenieur
 • Materiaalingenieur
 • Verkoopingenieur

Vanuit het perspectief van een student

“De cursussen bij Arcada zijn bedoeld om studenten met probleemoplossende vaardigheden in engineering in staat te stellen. Dit gaf me ook de kans om mijn potentieel te ontdekken en ontwerp- en analytische vaardigheden te ontwikkelen. Nu werk ik als opleidingsdirecteur bij Arcada . In de afgelopen jaren zijn de cursusontwerpen nog beter geworden doordat ze zijn afgestemd op duurzaam denken in engineering. ”

Picture of alumnus

Silas Gebrehiwot, afgestudeerd in 2014 met een Bachelor of Engineering in Plastic Technology, de voorloper van het programma in Mechanical and Sustainability Engineering

We moeten energie en zoet water besparen

Duurzame materiële keuzes zijn overal in ons dagelijks leven nodig. Onze samenleving moet energie en zoet water besparen en afval van consumptie en de productie van dagelijkse producten minimaliseren. Tijdens je studies leer je over biobased polymeren als duurzame materiaalkeuzes en het efficiënte en kosteneffectieve gebruik van materialen in het algemeen. U zult ook vertrouwd raken met de huidige producttoepassingen voor het behoud van energie- en zoetwaterbronnen.

Een internationale aanpak

De steeds internationaler wordende focus van de huidige arbeidsmarkt is duidelijk terug te zien in de opleidingen die Arcada aanbiedt. De opleiding Mechanical and Sustainability Engineering is bijvoorbeeld nauw verbonden met het parallelprogramma in het Zweeds. Het idee is om structurele netwerken en leerervaringen uit het counterpart-programma te benutten, en ook om internationale studenten vertrouwd te maken met de Finse arbeidsmarkt in een echt multiculturele omgeving.

Een moderne en veilige studieomgeving

De ingenieurs van Arcada zetten hun vaardigheden in in een machinelaboratorium dat een plasticfabriek in miniatuur simuleert. Studenten leren het hele proces onder de knie te krijgen, van het begrijpen van de eigenschappen van verschillende materialen tot productontwerp en de fabricage van kunststofproducten. Het Plastics Laboratory is uitgerust met alle belangrijke machines die in de kunststofindustrie worden gebruikt.

Collegegeld en beurzen

Houd er rekening mee dat aanvragers uit landen buiten de Europese Unie / EER-gebied collegegeld moeten betalen. De kosten bedragen 8.500 euro / academiejaar.

We bieden beurzen aan voor studies op bachelorniveau (NB: alleen voor aanvragers die collegegeld moeten betalen). De beurs dekt maximaal 50 procent van het collegegeld. Op basis van je studieprestaties kun je vanaf je tweede jaar een studiebeurs krijgen. Om in aanmerking te komen voor een beurs, moet je tijdens het academiejaar 60 ECTS-credits behalen.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) in Helsinki, Finland. We offer practice-oriented higher education at Bachelor’s and Master’s level. All programmes include practical ... Lees meer

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) in Helsinki, Finland. We offer practice-oriented higher education at Bachelor’s and Master’s level. All programmes include practical training periods, giving you a head start to your future career. Lees Minder