Bachelor in menselijke en sociale vraagstukken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Je bent geïnteresseerd in verschillende disciplines? Wil je de omgeving begrijpen die van jou is en die jou verbindt met de rest van de wereld? Deze bacheloropleiding biedt je een opleiding gericht op interdisciplinariteit in sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. Het zal je helpen een veelzijdige, mobiele en ruimdenkende persoon te maken, een gewilde kwaliteiten op de arbeidsmarkt van een snel veranderende wereld.


Studentenprofiel


Toon nieuwsgierigheid naar de complexiteit van menselijke en sociale interacties. De oorsprong en invloed van actuele menselijke en sociale kwesties willen kennen en begrijpen. Een algemene cultuur hebben en deze willen uitbreiden. Presenteer openheid en een kritische zin.


Programma-overzicht


De bachelorgraad in Human and Social Issues Studies presenteert een originele en boeiende formule. Het zal openstaan ​​voor interdisciplinaire dimensies om de oorsprong en evolutie van de menselijke en sociale kwesties in brede zin te interpreteren en te begrijpen. De cursussen in dit programma zijn verdeeld in drie delen: ideeën, methoden en verdieping. Geïnspireerd door de erfenis van de geesteswetenschappen, worden menselijk gedrag en sociale verschijnselen benaderd vanuit een geografisch, historisch, literair, psychologisch en sociologisch perspectief. Bovendien ontvangt u een gedegen wetenschappelijke achtergrond, zodat u onderzoeksprojecten kunt uitvoeren en allerlei soorten gegevens met een kritisch oog kunt analyseren en exploiteren. Bedrukt met of bedrukt met algemene kennis en concreet leren, zult u uiteindelijk een diepgaande reflectie leiden over een vraag van uw keuze in het vierde jaar van het programma.

Toelatingsvoorwaarden

Toelating van buitenlandse kandidaten van middelbare scholen

De Université de Hearst accepteert aanvragen van studenten over de hele wereld voor undergraduate studies. Je moet je middelbare schoolprogramma hebben afgerond voordat je undergraduate studies aan de Université de Hearst . Je moet ook een certificaat overleggen voor de universitaire voorbereidingscursussen die je hebt gevolgd op de middelbare school. U hebt meestal een algemeen gemiddelde van ten minste 70% (B) of het equivalent nodig om in aanmerking te komen voor de meeste niet-gegradueerde programma's. Natuurlijk, als uw cijfers boven het minimumgemiddelde liggen, zijn uw kansen op opname beter.

Toelating van buitenlandse aanvragers van universiteiten en hogescholen

De Université de Hearst accepteert ook aanvragen voor buitenlandse studenten en hooggekwalificeerde buitenlandse studenten die studeren aan andere erkende universiteiten of hogescholen die willen overstappen naar een tweede of derde jaar eerste cyclus. Als dit uw geval is, hangt uw geschiktheid af van de scores behaald in de vereiste vakken en postsecundaire graden. LET OP: Je moet in ieder geval het equivalent van één studiejaar (tien cursussen of 30 studiepunten) hebben voltooid om een ​​toelating tot het tweede jaar van een undergraduate-opleiding aan te vragen.

Om ons in staat te stellen de overdracht van potentiële studiepunten te bestuderen, moet u de officiële beschrijvingen van alle cursussen (in het Frans of het Engels) die zijn genomen op de bezochte postsecundaire instellingen indienen.

Als u niet beschikt over het vereiste aantal equivalentiecredits, wordt de beoordeling gebaseerd op de officiële cijfers voor uw middelbare schoolopleiding en de cijfers die u in uw postsecundaire studies hebt behaald. U moet meestal een algemeen gemiddelde van ten minste 70% (B) of een equivalent hebben om in aanmerking te komen voor Université de Hearst als transferstudent. De universiteit accepteert geen overdracht van mensen die niet goed presteren in een andere post-secundaire instelling.

Mogelijkheden van minderjarigen


Heb je meer interesse in een discipline? Kleur je BA door een van de volgende minor te kiezen:

  • Frans
  • aardrijkskunde
  • geschiedenis
  • psychologie
  • sociologie

Een minor vereist in totaal 24 studiepunten, waarvan ten minste 6 studiepunten op het niveau 3000/4000 en kan zowel verplichte als keuzevakken omvatten. Merk op dat de voorwaarden van toepassing zijn.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

L'Université de Hearst est le seul établissement universitaire en province à offrir des programmes strictement en français. Chez nous, tout est possible dans un monde où la distance importe peu.

L'Université de Hearst est le seul établissement universitaire en province à offrir des programmes strictement en français. Chez nous, tout est possible dans un monde où la distance importe peu. Lees Minder