Bachelor in moderne vreemde talen en literatuur (onderwezen in het Italiaans)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Doelen

 • Goede basiskennis van theoretische taalkunde en van de Italiaanse taal- en letterkunde
 • Volledige schriftelijke en gesproken competentie in ten minste twee vreemde talen naast het Italiaans (waarvan er een in de EU gesproken taal moet zijn) evenals kennis van het cultureel erfgoed van de landen waar deze talen worden gesproken
 • De mogelijkheid om de belangrijkste computersystemen te gebruiken
 • Geschikte professionele training bieden voor toelating tot gespecialiseerde cursussen voor het onderwijzen van vreemde talen op verschillende schoolniveaus.

Carrièremogelijkheden

 • Werkgelegenheid in publieke en private bedrijven die zich bezighouden met het buitenland
 • In nationale, internationale en overheidsinstellingen die zich bezighouden met samenwerking en ontwikkeling
 • In publiceren, communicatie, radio en tv, journalistiek
 • Publieke en private bedrijven die actief zijn in de toeristenindustrie.

curricula

 • Culturen en literatuur uit het Verre Oosten
 • Interculturele processen
 • Taal- en letterkunde
 • Toerisme en cultuur

Ingangstests

Er zal een instaptoets worden gehouden om de niveaus van studenten voor elke taal (Italiaans en Engels / Frans / Duits / Spaans) te beoordelen.

Diensten voor de opleiding

Toelating

Toelating tot Italiaanse universiteiten is alleen mogelijk als de student in het bezit is van een Diploma di Maturità ("A" niveaus / Higher School Certificate) behaald na 5 jaar op een middelbare school. Studenten die in het eerste jaar van hun cursus zijn ingeschreven, moeten een niveau van schriftelijke en mondelinge vaardigheid in de gekozen vreemde talen hebben bereikt dat gelijk is aan het niveau van de Raad van Europa Common European Framework A2, om de totale competentie te bereiken in beide talen.

Online zelftests

Op de universiteitswebsite zijn online vreemde taaltesten beschikbaar (Frans, Engels, Spaans, Russisch en Duits) en een voldoende cijfer bevestigt dat de studenten over de taalvaardigheid beschikken die nodig is om de lessen te volgen die worden aangeboden door de Faculteit voor Vreemde Talen en Literatuur.

Brugcursussen

Studenten die niet aan de vereiste standaard voldoen in een van de talen die als basisvak zijn gekozen, zijn verplicht om de relatief intensieve voorbereidende cursus te volgen die van september tot oktober wordt gegeven. Studenten die niet in beide talen voldoen, moeten hun kennis uitbreiden met behulp van de leermiddelen van het Universitair Talencentrum.

Studiebegeleiding

De afdeling biedt een tutoring-service gericht op het assisteren van nieuw ingeschreven studenten, hen begeleiden en adviseren bij hun leeractiviteiten en hen helpen bij het bepalen van hun studieplan.

Erkenning van certificaten

Certificaten die bekwaam zijn in een vreemde taal die tijdens de laatste vijf zonnejaren zijn verkregen, worden erkend. Dit is geldig voor Frans (DELF, DALF), Engels (PET, Trinity, FCE, CAE), Russisch (TBU, TRK), Spaans (DELE) en Duits (ZD, ZDIB, ZMF). Het certificaat van computervaardigheden (ECDL-European Computer Driving License) wordt ook erkend.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe.

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe. Lees Minder