Bachelor in nieuwe media

Algemeen

Beschrijving van opleiding

We trainen een nieuwe generatie communicatiespecialisten.

Nieuwe media worden beschreven als de opkomende en ontwikkelende platforms (zoals internet, mobiele, netwerkgebaseerde websites, nieuwswebsites, zoekmachines, blogs, wiki's en sociale media) als gevolg van de convergentie van informatietechnologieën, communicatienetwerken en de mediasector. Traditionele mediakanalen zoals kranten, radio en tv-kanalen komen ook samen met nieuwe media. Deze snelle ontwikkelingen vereisen het leren van nieuwe gespecialiseerde vaardigheden op het gebied van nieuwe media.


Ons alumniprofiel

Omdat Kadir Has University departement Nieuwe Media heeft, brengen we 'communicatiespecialisten' die over de verschillende vaardigheden en kwalificaties beschikken die vereist zijn in een steeds convergerende media-omgeving. Onze afgestudeerden kunnen nieuwe ontwikkelingen in het veld volgen en kunnen deze analyseren en specifieke vaardigheden opdoen op een vakgebied.


Waarom KHAS nieuwe media?

Onze afdeling werd in 2009 opgericht als de eerste in zijn soort in Turkije. In een snel evoluerend academisch veld werd het curriculum van het programma onlangs bijgewerkt, omdat dit het juiste moment was om dit te doen.

Vanaf hun derde jaar worden onze studenten naar speciale expertises gestuurd op basis van hun neigingen en vaardigheden. Ze kiezen ofwel Content Production / Management (Productie) of Business als hun expertisegebied. Als alternatief kunnen ze een gecombineerd programma afronden door lessen uit de derde pool van klassen in nieuwe media te volgen.

Op deze manier ontvangen ze een interdisciplinaire communicatietraining en zijn ze ook gespecialiseerd in ten minste één vakgebied. Naast hun diploma krijgen ze bij hun afstuderen een certificaat van deskundigheid.

Bovendien kunnen ze dubbele grote en kleinere programma's voltooien om hun expertisegebied te ontwikkelen.

Kortom, nieuwe communicators die kunnen reageren op de huidige behoeften van het communicatievak, studeren af ​​aan onze afdeling.


Betrekkingen met de sector

In samenwerking met belangrijke nieuwe mediaspelers zoals Dağ Media en Publishers 'Association, in het kader van ons nieuwe programma ondersteund door deeltijdse instructeurs uit de sector, brengen onze studenten het grootste deel van hun tijd door in praktijkstudio's vanaf het tweede jaar.


Studeer in het buitenland mogelijkheden

Naast Erasmus-overeenkomsten en uitwisselingsprogramma's voor studenten, heeft ons programma een double-degree-overeenkomst met Coventry University in het Verenigd Koninkrijk. Daarom brengen onze studenten hun laatste jaar door op de gerelateerde afdeling in het Verenigd Koninkrijk en verdienen ze een dubbel certificaat van afstuderen aan het einde van hun opleiding.

Informatie over de instelling

Programma in New Media werd opgericht in 2009.

Kwalificatie toegekend / Kwalificatieniveau

Bachelor of Arts (BA Hons) - Niveau 6

Toelatingseisen

Aanvragers moeten de vereiste scores behalen van overgang naar examen in het hoger onderwijs (YGS), eerste cyclusplaatsingstest (LYS / verbaal 1) en directe overdrachtstest (DGS). Plaatsingen worden centraal georganiseerd door de studentenselectie en het plaatsingscentrum (ÖSYM). Internationale studenten die het programma aanvragen, moeten de toelatingseisen van de Kadir Has University . Studenten kunnen overstappen naar het programma door de Kadir Has University regels te volgen op basis van de horizontale overdracht. (Meer informatie: http: // www. KHAS .edu.tr)

Erkenning van voorafgaand leren

Studenten kunnen worden vrijgesteld voor bepaalde cursussen die in andere instellingen worden gevolgd na goedkeuring door de decaan van de desbetreffende faculteit of instituut. IB geaccepteerd.

Graduatievereisten

Studenten moeten alle vakken uit het curriculum die door de senaat zijn geaccepteerd (240 ECTS Credits) met goed gevolg hebben afgelegd en een minimaal Cumulatief Grade Point Average van 2,00 / 4,00 hebben.

Definitie van het programma

Ontwikkelt het New Media BA-programma studenten? theoretische en praktische kennis van interactieve, sociale en mobiele media en andere online technologieën. De verplichte kernvakken worden aangevuld met een breed scala aan opties met betrekking tot online ontwerp en technologie, gebruikerservaring, mobiele marketing, nieuwe mediastudies.

Programma-uitkomsten

 1. In staat zijn om kritisch denken en competente analysevaardigheden te demonstreren met de hoogwaardige kennis van de communicatiewetenschappen, menswetenschappen en sociale wetenschappen.
 2. Creatief, uniek en onafhankelijk denken kunnen demonstreren op een manier om actief deel te nemen aan democratische communicatie en een actieve rol te spelen in de productie.
 3. Om verschillende communicatiegebieden te kunnen associëren, analyseer de effecten van nieuwe media op het dagelijks leven, het sociale leven en de politiek, ontwikkel strategieën voor geïntegreerde communicatie.
 4. Het beheersen van de technologieën en strategieën voor het ontwikkelen van communicatie op het gebied van publicatie, management en ondernemerschap met nieuwe media; zal dit proces kunnen uitvoeren en transformeren.
 5. De vaardigheden verwerven voor het produceren, presenteren en beheren van inhoud voor kopiëren, geluid, beeld en video voor de gebieden van nieuwe media; zal voldoende ervaring en kennis van hardware en software hebben om deze te produceren.
 6. De essentiële verantwoordelijkheden en ethische verantwoordelijkheden van hun beroep overnemen met hun opgedane vaardigheden en kennis.
 7. Om te kunnen deelnemen aan een professionele werkomgeving met de actieve, productieve en verantwoordelijke visie.
 8. Actief kunnen communiceren in het Engels en andere talen die ze hebben geleerd om hun professionele vaardigheden te verbeteren en internationale vacatures te vinden.

Beroepsprofielen van afgestudeerden

Socialemediamanagers, online journalisten, mobiele marketingspecialisten, digitale omroepen.

Toegang tot verdere studies

Studenten kunnen doorstromen naar MA-studie aan de KHU en externe instellingen. Er is ook een MA in Nieuwe Media bij KHU.

Evaluatievragenlijsten

Cursus- en instructeurevaluatievragenlijst Afstudeervragenlijst Satisfaction Questionnaire.

Internationale samenwerking

ERASMUS-Coventry-Lincoln

Carrièremogelijkheden

Nieuwe media-afgestudeerden kunnen werken als communicatiespecialisten in alle private of publieke sectororganisaties die steeds vaker het internet en mobiele netwerken beter moeten gebruiken. Ze kunnen werken als een:

 • Verslaggever, redacteur of producent in kranten, radio- of tv-kanalen die online en op mobiele platforms zijn gaan werken.
 • Communicatiemanager die effectieve communicatie biedt tussen publieke of private agenten en organisaties, en hun doelgroep op sociale media.
 • Internet- en mobiele bedrijfsmanagers of ondernemers, die de bedrijfsprocessen van individuen of organisaties naar het internet en mobiele omgevingen verplaatsen.
 • Als onderzoekers die zich richten op de individuele, sociale, economische, culturele, politieke, juridische en ethische effecten van nieuwe media in de academie of industriële organisaties.

Bovendien kunnen al onze afgestudeerden een Master's degree behalen op verschillende afdelingen naast New Media.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and ... Lees meer

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and Fine Arts, as well as its several vocational schools, is dedicated to becoming a leader in educational and cultural fields in Turkey, as well as establishing itself as an international center for research and scientific development. Lees Minder