Bachelor in ondernemerschap

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

57558_ScreenShot2017-10-01at01.28.00.png57561_ScreenShot2017-10-01at01.37.35.png

Studenten die kiezen voor de Bachelor of International Business Administration Pathway of Entrepreneurship

Het programma Ondernemerschap is bedoeld voor studenten die weten dat ze graag een eigen bedrijf willen starten en runnen, en die de ondersteuning en tools willen die een bacheloropleiding in ondernemerschap en MKB-management hen kan bieden. Studenten moeten een internationale kijk hebben en goed Engels spreken. Deze studenten zullen ambitie, optimisme en goede algemene communicatievaardigheden hebben. Het zijn fantasierijke, artistieke, conceptuele denkers en hebben goede sociale netwerken.

De EBA- Pathway zal toekomstige ondernemers in staat stellen zich sneller aan te passen aan de veranderende omgeving, door hun geleerde vaardigheden, competenties en kennis te gebruiken, waardoor ook het falen van bedrijven wordt gemaximaliseerd. In gevallen waarin bedrijven falen, zullen opgeleide ondernemers beter in staat zijn om te zorgen voor voortzetting dan degenen die niet specifiek zijn opgeleid op het gebied van ondernemerschap.

Double Degree Possible - BSc in Business

Het EBA-eindjaar, aangeboden in Amsterdam, heeft een speciale 'Double Degree Pathway ' en wordt aangeboden samen met de Britse partner van Wittenborg, de Universiteit van Brighton. Dit betekent dat modules worden bijgebracht en dat de leer- en leerstijl duidelijk Brits is. Succesvolle studenten behalen twee graden - de Nederlandse BBA uit Wittenborg en een UK BSc in Business

28417_Wittenborg-University-of-Applied-Sciences-4.jpg

Cursusinhoud

Deze programma's zullen studenten voorbereiden om veel dieper in het concept van ondernemerschap te begrijpen en hen in staat stellen om kennis, vaardigheden en attitudes van een echte ondernemer te verwerven, zodat ze onmiddellijk hun eigen bedrijf kunnen starten tijdens hun laatste jaar van het IBA-onderzoek.

Een echte ondernemer zal dan worden geboren. Modules omvatten Opportunity en Lead Creation, Ondernemend Gedrag, Startende bedrijven en Businessplannen, Bootstrappen

Het bachelorprogramma Ondernemerschap is opgedeeld in drie verschillende delen:

De Bacheloropleiding Ondernemend Bedrijfskunde is gericht op zeer gemotiveerde studenten die op zoek zijn naar een BBA die een combinatie biedt van academische uitdagingen en toepassing in een intense internationale omgeving, waarin ze leren om een eigen bedrijf te starten.

Studenten begrijpen dat een brede BBA hen ook een solide basis biedt om hun carrière te beginnen of hun academische studies voort te zetten, en is verdeeld in 3 fasen. Het EBA-programma is gestructureerd binnen het module / bloksysteem dat een balans onderhoudt van kernbedrijfsmodules, gespecialiseerde vakmodules en modules voor praktische ervaring. Gedurende de programmering vormen persoonlijk ontwikkelingsplan, tutoring en vreemde talen de rode draad in het leren van vaardigheden en competenties.

Toelatingseisen - Bacheloropleidingen

Diploma van de middelbare school of eindcertificaat, gelijkwaardig aan het Nederlandse HAVO of MBO niveau 4 diploma / UK AS

Directe toegang tot het laatste jaar

Studenten met een succesvolle studie-ervaring gelijk aan 160 Europese Credits in een verwant bedrijf of economisch gebied kunnen direct deelnemen aan het programma Eindjaren (80 studiepunten). Het examen- en afstudeerbord beslist over inschrijving op basis van credit-transcripten en gepresenteerde kwalificaties.

Engelse Taalvereisten

IELTS 6 of TOEFL-equivalent.

Professioneel profiel

Een ondernemer in het bedrijfsleven kan twee hoofdfuncties vervullen; de aanjager van nieuwe ondernemingen zelf (ondernemer), of de aanjager van innovatie en verandering binnen het bestaande bedrijf (intrapreneur). Het profiel verschilt alleen wezenlijk tussen deze twee rollen in de vereisten van het niveau van vaardigheid om risico te nemen en geschiktheid om de kans te grijpen. Zowel het vermogen om risico's te beoordelen als zich bewust te zijn van kansen zijn competenties die aan beide uiteinden van het spectrum van dit profiel vereist zijn.

Een ondernemer vereist het vermogen om mensen te leiden en te motiveren. Dit zal zijn tijdens startups en projectintroducties, maar ook in tijden van verandering en implementatie van innovatie. De ondernemer begrijpt de behoefte aan goede communicatievaardigheden en heeft een goed inzicht in de maatschappij, economie en duurzaamheid. De ondernemer beschikt over vaardigheden voor het verkopen van ideeën en producten, het winnen van commitment en het presenteren en uitvoeren van bedrijfsplannen. Inzicht in de behoefte aan stabiel en solide management binnen een bedrijf, groot of klein, is belangrijk. Een ondernemer in het moderne Europa moet kunnen communiceren met mensen over het hele continent en over de hele wereld en vereist de vaardigheid om inzicht te krijgen in de effecten van nationale en internationale overheden op de zakelijke ondernemingen waarin zij zijn betrokken. Ondernemers en Intrapreneurs hebben behoefte aan het vermogen om vanuit een holistisch oogpunt naar problemen en risico's te kijken, oplossingen te vinden en risico's te beheersen door middel van innovatie. Ze moeten een goed inzicht hebben in financiële en fiscale aangelegenheden en in staat zijn kennis te delen met mensen die hen ondersteunen door middel van accountancy, human resource of informatiediensten en deze mensen te kunnen leiden.

Ondernemers en intrapreneurs zijn succesvol omdat ze snel complexe situaties begrijpen waarbij ze strategische beslissingen moeten nemen en tegelijkertijd moeten werken aan een veelvoud aan zakelijke ideeën en projecten. Ze hebben een goed begrip van marketingontwerp en -implementatie. Het tegelijkertijd kunnen ontwikkelen van zakelijke ideeën vereist een vaardigheid om belangrijke details te bepalen en te begrijpen, alternatieven vast te stellen en continu bedrijfsprocessen te evalueren en evalueren. Kenmerkend voor ondernemers is dat zij het vermogen hebben om zich volledig te wijden aan en zich te committeren aan het behalen van hun zakelijke langetermijndoelstellingen en -doelen en dat deze energie ook rechtstreeks wordt vertaald in de kortetermijndoelstellingen.

Het beroep - een ondernemer / intrapreneur

Zoals in de bovenstaande grafiek is beschreven, ziet Wittenborg de mogelijke beroepen van een afgestudeerde van de Bachelor of Business Administration in Entrepreneurship in vier onderling gerelateerde secties, waartussen er vaak en natuurlijke overlap is:

De (seriële) ondernemer

Dit wordt gezien als iemand die er alles aan doet om bedrijven en bedrijven helemaal opnieuw op te starten en tot een succes te maken.

De zelfstandige zelfstandige ondernemer

Dit wordt gezien als een persoon die een bedrijf, een kmo, leidt en bestuurt. Dit kan de eigenaar zijn van een familiebedrijf of een bedrijfspersoon die een bestaand bedrijf koopt en overneemt. Dit kan ook een ondernemer zijn die een bedrijf heeft gestart door middel van innovatie en dat bedrijf blijft leiden en beheren, zonder te verkopen of te vertrekken om een nieuwe onderneming te starten.

De tweede die het commando voert in een KMO

Deze, uiterst belangrijke ondernemer is de meest voorkomende niet-uitvoerende ondernemer in het kleinbedrijf. Een ondernemer, als de nummer 2 in een kmo, is een essentiële positie omdat het bedrijf zich op een innovatieve en doelgerichte manier kan ontwikkelen, met een zorgvuldige afweging van risico's en kansen. Dit soort Intrapreneur is iemand die ervaring heeft met zakelijke of projectstart-ups en projectmanagement en nu het moment bereikt waarop de opgedane ervaring en kennis kan worden gebruikt om een andere ondernemer te ondersteunen.

The Corporate Intrapreneur

Deze ondernemersrol wordt steeds belangrijker in bedrijven en organisaties, maar ook in non-profit- en overheidsorganisaties, omdat zij worden gedwongen te veranderen, te ontwikkelen en te innoveren in de moderne economie en zakelijke omgeving. Bedrijven hebben ondernemende bedrijfsleiders nodig die naast hun leiderschapskwaliteiten beschikken over een breed scala aan zakelijke vaardigheden en competenties en kennis van zakelijke administratie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Wittenborg is a “boutique university” with a primary focus on management as it relates to disciplines in society. Our personal attention to your education is very important. It is for this reason that ... Lees meer

Wittenborg is a “boutique university” with a primary focus on management as it relates to disciplines in society. Our personal attention to your education is very important. It is for this reason that we take quality seriously and are accredited by the Dutch Flemish Accreditation organisation (NVAO) and Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA). Lees Minder
Apeldoorn , Amsterdam + 1 Meer Minder