Bachelor in sportjournalistiek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De BA (Hons) sportjournalistiek is een specialistische graad die studenten de mogelijkheid biedt om kernjournalistieke vaardigheden te ontwikkelen ter voorbereiding op carrières in de media die werken met de lokale, nationale en internationale sport.

In onze volledig uitgeruste redactiekamers kunnen studenten video-, audio- en geschreven inhoud produceren die op digitale en traditionele platforms kan worden gepubliceerd.

Studenten hebben de mogelijkheid om hun schrijfvaardigheid te ontwikkelen op de website van de universiteit, evenals op onze community- en studentenradiostations, Siren Radio en Brayford Radio, beide gebaseerd op de campus.

Hoe je bestudeert

Met lesgeven van professionals uit de industrie en academici kunnen studenten leren werken als sportjournalist, naast het ontwikkelen van de kernjournalistieke vaardigheden van nieuwsvergaring, mediawetgeving, ethiek, interviewen en schrijven. Studenten krijgen de kans om een ​​beter begrip te krijgen van digitale en multiplatform uitzendingsjournalistiek en deze kennis toe te passen in projectwerk, waardoor studenten zich kunnen concentreren op bepaalde aspecten van de sportindustrie.

Een goed begrip van de commerciële aspecten van sportrapportage zal deel uitmaken van de cursus, waardoor studenten inzicht krijgen in de financiële en zakelijke elementen van nationale en internationale sporten, evenals een goed begrip van de culturele en sociale implicaties van het rapporteren van sport in de hedendaagse wereld. .

Hoe je wordt beoordeeld

Beoordeling Feedback

Het beleid van de University of Lincoln over feedback op beoordeling heeft tot doel ervoor te zorgen dat academici de cursisten binnen de cursus snel feedback geven - meestal binnen 15 werkdagen na de datum van indiening (tenzij anders vermeld hierboven).

Beoordelingsmethoden

De manier waarop studenten op deze cursus worden beoordeeld, kan per module verschillen. Voorbeelden van beoordelingsmethoden die worden gebruikt, omvatten cursussen, zoals schriftelijke opdrachten, rapporten of proefschriften; praktische examens, zoals presentaties, uitvoeringen of observaties; en schriftelijke examens, zoals formele examens of tests in de klas. De weging die aan elke beoordelingsmethode wordt gegeven, kan per academisch jaar variëren. De University of Lincoln doel ervoor te zorgen dat medewerkers de beoordelingen van de cursus meteen aan studenten retourneren.

Kenmerken

Student als producent

Student als producent is een model van onderwijs en leren dat academici en studenten stimuleert om samen te werken aan onderzoeksactiviteiten. Het is een programma dat zich inzet voor leren door te doen.

Het initiatief Student als producent is door de QAA geprezen in onze recensie van 2012 en is een van de lessen en leerfuncties die de Lincoln-ervaring uniek maakt.

Toelatingseisen

  • GCE Advanced Levels: BBC
  • Internationaal baccalaureaat: 29 punten algemeen
  • BTEC Extended Diploma: Distinction, Merit, Merit
  • Toegang tot Hoger Onderwijs Diploma: Een minimum van 45 niveau-3 credits om 30 op verdienste of hoger op te nemen

Aanvragers moeten ook ten minste drie GCSE's hebben in graad C of hoger (of gelijkwaardig), inclusief Engels.

Volwassen studenten met uitgebreide relevante ervaring worden op individuele verdiensten geselecteerd. Alle relevante werkervaring moet worden vermeld op het aanvraagformulier.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities.

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities. Lees Minder