Bachelor in textieltechnologie of leerbewerking en schoentechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

textieltechnologie

De textielindustrie is een van de meest innovatieve en moderne industrieën. Het gaat allemaal om technisch textiel dat een verscheidenheid aan toepassingen biedt met nieuwe of vervangende functionele eigenschappen.

Voor de ontwikkeling van nieuwe producten en processen op het gebied van textieltechnologie heeft de industrie ingenieurs met een breed scala aan kennis en interdisciplinaire vaardigheden nodig. In het vakgebied Textile Engineering verwerven studenten diepgaande kennis langs de waardeketen van de textielindustrie: van materialen, verwerkingstechnologieën en productontwikkeling tot productie. Dit kwalificeert de afgestudeerden voor activiteiten in de meest uiteenlopende afdelingen van een bedrijf, zoals productie, kwaliteitsbeheer of onderzoek en ontwikkeling.

Naast de colleges op het gebied van textieltechnologie worden ook practica aangeboden voor bijna alle vakspecifieke cursussen. Deze vinden plaats in kleine groepen en maken het gebruik mogelijk van een gevarieerde onderwijs- / leermethodologie die theorie en praktijk combineert. In de praktijkgerichte oefeningen en projectwerk leren studenten methodologische benaderingen om uitdagingen aan te pakken en zelfstandig oplossingen te ontwikkelen. Hun vermogen om in een team te werken wordt aangemoedigd en geëist door gezamenlijke projecten en laboratoriumoefeningen.

Afgestudeerden van de Textile Engineering-opleiding, die de titel "Bachelor of Engineering" hebben gekregen, hebben een breed scala van potentiële toepassingen, niet alleen in textielbedrijven, maar ook in sectoren zoals de chemische, automobiel-, luchtvaart- en schoenenindustrie.

De studie

In het vakgebied Textieltechniek krijgen de studenten naast uitgebreide technische en wetenschappelijke basiskennis gefundeerde kennis op het gebied van textiel, aangevuld met een zeer praktijkgerichte les.

Onderwerpspecifieke onderwerpen zoals textielgrondstoffen, garenproductie, weven of breien / breien en de afwerking ervan worden behandeld tot het eindproduct. Technisch textiel en non-wovens, evenals hun diverse toepassingen, bijvoorbeeld als versterking van composietmaterialen in de auto- en ruimtevaartindustrie, blijven een van de speerpunten van textieltechnologie.

De kennis die in de lezing wordt opgedaan, wordt in de vele laboratoria in de praktijk gebracht. Naast de basisstage in de chemie, worden textielspecifieke laboratoriumevenementen zoals "Fysisch en chemisch materiaal testen", "Breien / cementeren", "Afwerking" of "Colorimetrie" aangeboden. In het druklaboratorium zijn er verschillende technieken om op textiel te drukken, waarmee de studenten hun eigen ontwerpen op bijvoorbeeld T-shirts kunnen drukken.

Door het praktijkgerichte projectwerk leren studenten om zelfstandig innovatieve taken op te lossen en vertrouwd te raken met de voorbereiding van wetenschappelijke rapporten.

Na de praktische fase en de afstudeerscriptie, krijgen de studenten de titel "Bachelor in de ingenieurswetenschappen" en kunnen ze ook de beroepstitel "Ingenieurin" of "Ingenieur" hebben. Onze opeenvolgende, Engelstalige masteropleiding "Productverfijning" maakt verdere kwalificatie mogelijk tot op doctoraatsniveau.

contact opnemen met:

Universiteit van Kaiserslautern | Campus Pirmasens

Departement Toegepaste Logistiek en Polymeerwetenschappen

Carl-Schurz-Str. 10-16 | 66953 Pirmasens

Informatie over de aanvraag kan worden verkregen bij het Studierendensekretariaat

Stefanie Staudter

Tel .: 0 631 3724-7010 | E-mail: studsek-ps@hs-kl.de

en op onze website: www.hs-kl.de/bewerben

Vragen over het KuLT-studieprogramma worden beantwoord door Prof. Dr. med. Luisa Medina

Tel .: 0631 3724-7018 | E-mail: luisa.medina@hs-kl.de

Meer informatie over de opleidingen van de vakgroep Toegepaste logistiek en polymeerwetenschappen is te vinden op www.hs-kl.de/alp.

Leerbewerking en schoentechnologie

Voor de ontwikkeling van innovatieve producten en controle van de productie- en verkoopprocessen in de leerverwerkende industrie zijn experts met een breed scala aan kennis en interdisciplinaire vaardigheden nodig. De internationaal georiënteerde opleiding KuLT is de enige studierichting in Duitsland om ingenieurs te trainen speciaal voor de leer- en schoenenindustrie.

In dit unieke vakgebied leer je schoenen en andere lederen artikelen te ontwikkelen en zelf te maken. Productontwikkeling en productie, rekening houdend met technische innovaties en nieuwe materialen, staan ​​centraal in het onderzoek. De basis van technisch ontwerp maakt evenzeer deel uit van de leerinhoud als materiaalanalyse bij het testen van chemische en fysische materialen. Hoe een product verandert op de

Beïnvloedt mensen, leert over anatomie en neurobiomechanica. Met deze kennis bent u in staat om de ontwikkeling en productie van innovatieve producten en materialen in de leerverwerkende industrie te beheersen.

De afgestudeerden van deze opleiding bieden een verscheidenheid aan toepassingen in de auto-industrie, de sportartikelenindustrie, lederen kleding en industriële schoenproductie. Je kunt je kennis toepassen in productie, onderzoek en ontwikkeling, kwaliteitsborging, in product-, proces- en projectmanagement en in de dienstensector.

Na het succesvol afronden van je studie, zul je je baan als Bachelor of Engineering vinden als een expert met uitstekende werkperspectieven in de leerverwerkende industrie.

De studie

De eisen aan de producten in harmonie met economie en ecologie worden steeds complexer. Dit resulteert in nieuwe taken waarvoor deskundigen nodig zijn, zowel bij de productie van eindproducten als bij de ontwikkeling van materialen.

Tijdens je studie krijg je een gedegen kennis van hoe je met deze aankomende taken moet omgaan. In technisch ontwerp leer je complexe technische problemen op te lossen en in het ideale geval zelfs om het prototype te maken. De vaardigheden die je leert in het International Shoe Competence Center (ISC), onze samenwerkingspartner. Hier vindt de schoenproductie plaats tijdens de stage in een trainingscentrum met ultramoderne productiemachines. Hoogleraren en docenten leren u, in bijna gezinsleergroepen, de inhoud van de vakspecifieke cursus.

Hoorcolleges, oefeningen, stages en excursies zorgen voor een gedegen kennis van technische processen, wetenschappelijke en technische fundamenten, methodologische benaderingen en economische kwesties. Je kunt in teamverband werken aan verschillende taken met je medestudenten. De keuzevakken bieden je de kans om specialistische kennis van andere studierichtingen of andere opleidingen te verwerven.

Ons opeenvolgende Engelstalige masterprogramma "Productverfijning" stelt je in staat je verder te kwalificeren tot het doctoraatsniveau.

Na de oefenfase en de afstudeerscriptie, wordt u de titel "Bachelor in de ingenieurswetenschappen" en kunt u ook de functie van ingenieur of ingenieur bekleden.

contact opnemen met:

Universiteit van Kaiserslautern | Campus Pirmasens

Departement Toegepaste Logistiek en Polymeerwetenschappen

Carl-Schurz-Str. 10-16 | 66953 Pirmasens

Informatie over de aanvraag kan worden verkregen bij het Studierendensekretariaat

Stefanie Staudter

Tel .: 0 631 3724-7010 | E-mail: studsek-ps@hs-kl.de

en op onze website: www.hs-kl.de/bewerben

Vragen over het KuLT-studieprogramma worden beantwoord door Dipl.-Ing. (FH) Christian Schwarz

Tel .: 0631 3724-7094 | E-mail: christian.schwarz@hs-kl.de

Meer informatie over de opleidingen van de vakgroep Toegepaste logistiek en polymeerwetenschappen is te vinden op www.hs-kl.de/alp.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Hochschule Kaiserslautern – University of Applied Sciences is a modern university for applied sciences and design. Around 6000 students and 160 full-time professors learn, teach and perform research w ... Lees meer

Hochschule Kaiserslautern – University of Applied Sciences is a modern university for applied sciences and design. Around 6000 students and 160 full-time professors learn, teach and perform research within five departments on campuses in Kaiserslautern, Pirmasens and Zweibrücken. Lees Minder