Introductie
De bacheloropleiding Food Systems: Sustainability, Management en Technology bereidt studenten voor op het worden van expert Food Systems-managers. Het programma biedt de studenten de interdisciplinaire kennis die nodig is om te werken in het bedrijfsleven, milieu en beheer van natuurlijke hulpbronnen in de agrofoodsector. Dit professionele profiel is in overeenstemming met de strategie voor duurzame ontwikkeling die is uiteengezet in de mededeling van de Europese Commissie over "Innoveren voor duurzame groei: een bio-economie voor Europa".
Meer specifiek is de cursus gericht op het uitrusten van studenten met cross-functionele competenties die een begrip van supply chain en sectoreconomie en business managementvaardigheden combineren met de technologische knowhow voor de productie en het behoud van voedselvoorziening, evenals ecologische duurzaamheid. Het resultaat is een interdisciplinair studieplan gericht op methodologische aspecten en basisvaardigheden die in de toekomst nuttig zullen blijven.
Het programma biedt de studenten de methoden en hulpmiddelen die nodig zijn om strategieën van agrofoodbedrijven en -instellingen te analyseren en beheren, bijvoorbeeld voedselproductie- en verwerkingsbedrijven, merkbedrijven en coöperaties, beschermingsconsortia (ie BOB's), moderne retaildistributeurs, HoReCa bedrijven, kwaliteitscertificeringsbedrijven en bedrijven die agrofoodproducten promoten in Italië en in het buitenland.
De bacheloropleiding Food Systems: Sustainability, Management en Technology is onderverdeeld in drie specifieke onderwijstrajecten: de eerste is gericht op onderwerpen die verband houden met duurzaamheid; de tweede over onderwerpen die verband houden met voedselwetenschap en -technologie, terwijl de derde duurzaamheid van het milieu combineert met voedseltechnologie en dieper ingaat op die onderwerpen die verband houden met de moderne bio-econoom. De studenten krijgen daarom een scala aan opties aangeboden; elk in staat om hen te voorzien van een vaardighedenpakket waarmee ze direct in een sleutelpositie in de agrofoodindustrie of een masteropleiding kunnen stappen.
Specifieke educatieve doelen kunnen verschillen, maar ze delen een gemeenschappelijke noemer. In feite zijn ze allemaal gebaseerd op degelijke methodologische training en de tools die nodig zijn om succesvol te zijn in bedrijfsbeheer.